Invatatoarea spagara ar putea scapa de ancheta: Politistii propun neinceperea urmaririi penale

Miercuri, 05 Februarie 2014, ora 16:29
1853 citiri
Invatatoarea spagara ar putea scapa de ancheta: Politistii propun neinceperea urmaririi penale

Politistii Sectiei 6 au propus neinceperea urmaririi penale pentru primire de foloase necuvenite in cazul fostei invatatoare Dana Blandu, dosarul fiind trimis la Parchetul Judecatoriei Sectorului 2, care urmeaza sa dea o solutie.

Potrivit unor surse din Politia Capitalei, dosarul a fost trimis la Parchet saptamana trecuta, dupa ce la Sectia 6 au fost audiati atat parintii elevilor de la Scoala nr. 10, cat si fosta invatatoare Dana Blandu.

Purtatorul de cuvant al Parchetului Judecatoriei Sectorului 2, procurorul Calin Dumbraveanu, a declarat miercuri ca dosarul a ajuns la institutie in urma cu doua zile, cu propunere de neincepere a urmaririi penale.

"Dosarul a fost inregistrat si urmeaza sa intre in circuitul administrativ", a spus procurorul Calin Dumbraveanu.

El a precizat ca dosarul, cu propunerea politistilor, urmeaza sa ajunga la prim-procurorul Parchetului Judecatoriei Sectorului 2, care il va repartiza procurorului de caz.

"De la acel moment, solutionarea dosarului se va face in functie de incarcatura de dosare a procurorului. Nu pot preciza o perioada estimativa in care acesta va fi solutionat", a mai spus Dumbraveanu.

Invatatoarea spagara a fost demisa (Video)

Invatatoarea Dana Blandu, concediata de la Scoala 10 din Bucuresti in urma acuzatiilor ca a cerut parintilor bani pentru cadourile de Craciun, a fost audiata in 23 ianuarie, de politistii Sectiei 6, in dosarul in care se fac cercetari pentru primire de foloase necuvenite.

Anterior, anchetatorii i-au audiat si pe parintii celor 20 de copii din clasa unde era invatatoare Dana Blandu.

Dosarul in cazul invatatoarei Dana Blandu a fost inregistrat la Parchetul Judecatoriei Sectorului 2 in urma unei sesizari facute, in 30 decembrie 2013, de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

In 8 ianuarie, dosarul in care se fac cercetari pentru primire de foloase necuvenitea fost trimise de procurori la Sectia 6 Politie.

Consiliul de Administratie al Scolii nr. 10 "Maria Rosetti" din Capitala a decis, in 10 ianuarie, desfacerea disciplinara a contractului de munca al invatatoarei Dana Blandu. De asemenea, scoala a decis si sesizarea Parchetului in cazul invatatoarei, pentru aspecte penale care ar fi fost savarsite de aceasta, anchetatorii urmand sa stabileasca daca aceasta a primit foloase necuvenite.

Anchetele in acest caz au inceput dupa ce in presa a fost prezentata o inregistrare video preluata de pe YouTube, in care este surprinsa o discutie intre parinti si invatatoarea Blandu, aceasta cerand bani pentru cadouri.

Parintii ii reprosau invatatoarei ca le cere prea multi bani, Blandu replicand ca trebuie sa fie oferite cadouri atat secretarei scolii si bibliotecarei, cat si paznicilor si femeilor de serviciu.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#invatatoare spagara neincepere urmarire penala, #Dana Blandu NUP, #ancheta invatatoare spagara , #justitie