UPDATE Ioan Niculae, dat in urmarire de politie, anunta ca se va intoarce vineri in tara fiindca n-a gasit avion

Joi, 18 Februarie 2021, ora 22:35
10066 citiri
UPDATE Ioan Niculae, dat in urmarire de politie, anunta ca se va intoarce vineri in tara fiindca n-a gasit avion
Ioan Nicolae a fost condamnat FOTO Hepta

Omul de afaceri Ioan Niculae, condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare intr-un dosar de coruptie cu un prejudiciu de 11 milioane de lei a fost dat in urmarire nationala, acesta nefiind gasit acasa atunci cand politia a venit sa puna in aplicare mandatul. El a anuntat la o televiziune ca se va intoarce vineri in tara.

UPDATE Ioan Niculae a transmis ca momentan se afla in Italia, dar ca dupa ce a aflat sentinta magistratilor a inceput sa se pregateasca pentru intoarcerea in Romania.

"Sunt in Italia la o clinica internat. Trebuia sa ies probabil duminica. Dupa primirea vestii din Romania ca am fost condamnat mi-am facut externarea si incep sa ma pregatesc sa vin in tara. Maine sunt in tara", a declarat Ioan Niculae, la Antena 3.

Pana cand va veni sau va fi adus in tara, fotografia si datele sale sunt publicate pe site-ul Politiei Romane, la Persoane Urmarite. Pe numele lui ar putea fi emis un mandat de urmarire internationala.

"Regele Sardinelor" recunoaste coruptia in fata procurorilor DNA si-l infunda pe miliardarul Ioan Niculae

"La data de 18.02.2021, Tribunalul Bucuresti - Sectia I Penala a emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 6144, impotriva numitului Niculae Ioan, 66 ani, fiind condamnat la o pedeapsa de 5 ani inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de instigare la evaziune fiscala, instigare la spalarea banilor si cumparare de influenta", se arata in explicatia politiei.

Ce se intampla cu Astra Giurgiu dupa condamnarea lui Ioan Niculae la 5 ani de puscarie

Miliardarul Ioan Niculae (66 de ani), patronul holdingului Interagro si al clubului de fotbal Astra Giurgiu, a fost condamnat definitiv, joi, 18 februarie, la 5 ani de inchisoare pentru coruptie.

Decizia a fost data de Curtea de Apel Bucuresti. In faza de fond a procesului, Tribunalul Bucuresti il condamnase la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la evaziune fiscala, instigare la spalare a banilor si cumparare de influenta.

Curiosul caz al miliardarului Ioan Niculae. Cum s-a internat in Italia inaintea ultimului termen din procesul pentru coruptie. DNA: "Cerem 15 ani de inchisoare"

In acelasi dosar, sotia miliardarului, Nicoleta Mariana Niculae, fosta Toncea, a fost condamnata, in faza de fond a procesului, la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscala si complicitate la spalare a banilor. Curtea de Apel Bucuresti a mentinut aceasta pedeapsa.

Pe 27 ianuarie, procurorul DNA a cerut magistratilor majorarea pedepselor pentru care este judecat Ioan Nicolae. Maximum de pedeapsa pentru instigare la evaziune fiscala, instigare la spalare a banilor si cumparare de influenta. O pedeapsa care ar putea ajunge la 15 ani de inchisoare.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Ioan Nicolae, #condamant, #urmarire nationala , #justitie