Judecatoare sub control judiciar: Ar fi primit spaga un sejur de 7 zile la Mamaia (Video)

Marti, 15 Iulie 2014, ora 20:00
2607 citiri
Judecatoare sub control judiciar: Ar fi primit spaga un sejur de 7 zile la Mamaia (Video)

Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si instituirea masurii controlului judiciar in cazul unuia dintre judecatorii din Suceava, anchetati in dosarul de coruptie in care s-ar fi dat spaga miere, oua, gaini sau ciocolata.

Este vorba despre Daniela Mariana Prandea, judecator la Judecatoria Radauti, acuzata de luare de mita si complicitate la santaj, potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie. Procurorii atrag atentia ca daca aceasta nu respecta regulile controlului judiciar, masura poate fi inlocuita cu arestul preventiv sau cu arestul la domiciliu.

Judecator suspectat de DNA ca se dedulcise la spaga in miere, ciocolata si oua

Aceasta este acuzata ca, in perioada 2011 - 2014, ar fi acordat un numar de 32 de termene in cazul unei cauze ce-i fusese solutionata spre judecare, pentru a tergiversa solutionarea cauzei si pentru a determina o persoana sa renunte la dreptul de proprietate asupra unei parti dintr-un imobil din Radauti.

In schimb, aceasta urma sa primeasca un sejur de sapte zile la un hotel din Mamaia, pentru a doua jumatate a lunii iulie 2014. Sejurul i-a fost promis de un alt inculpat in dosar, prin intermediul colegului sau de la judecatoria Radauti, magistratul Bogdan Ilarion Costica Barbuta.

Magistratii adusi la DNA dupa perchezitii ar fi luat spaga oua si gaini - surse

La randul sau, judecatorul Bogdan Barbuta este suspectat de DNA ca primea spagi constand in bauturi alcoolice, miere, ciocolata, oua, gaini sau carne de porc pentru a da solutii judecatoresti favorabile unor persoane.

In luna iunie, procurorii DNA au efectuat 14 perchezitii in judetul Suceava, intr-o cauza penala ce vizeaza fapte de coruptie judiciara comise intre 2005 si 2006, respectiv intre anii 2011 si 2014.

Trei magistrati suspectati de mita, ridicati si adusi la DNA Bucuresti

Printre adresele la care au descins atunci anchetatorii se numara si Primaria Municipiului Radauti, un local din municipiul Suceava, Parchetul de pe Tribunalul Suceava, Judecatoria Radauti, precum si la mai multe societati comerciale si locuinte particulare.

In dosar mai sunt implicati Dumitru Dimbu, procuror-sef al Sectiei de urmariri penale din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava, seful politiei de Frontiera Suceava, Mihai Prelipcean, precum si oamenii de afaceri Arcadie Plamada si Costel Babiuc.

I.S.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#judecatoare spaga sejur Mamaia, #judecatoare Radauti control judiciar, #magistrati corupti spaga DNA , #justitie