Judecatoarea Camelia Bogdan spune ca se incearca din nou excluderea ei din magistratura si arata cum e jefuit statul de sute de milioane de euro

Vineri, 30 Martie 2018, ora 18:05
8798 citiri
Judecatoarea Camelia Bogdan spune ca se incearca din nou excluderea ei din magistratura si arata cum e jefuit statul de sute de milioane de euro
Foto: Hepta.ro

Camelia Bogdan, judecatoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, sustine ca se incearca din nou excluderea sa din magistratura, dupa ce prima tentativa a esuat, ea primind castig de cauza la Inalta Curte.

"Cauza mea a fost repusa pe rol din oficiu, fara ca Inspectia judiciara sa insiste in solutionarea acesteia. Corolar a celor intamplate in sedinta din 28.03.2018, unde mi s-au respins probe esentiale pentru dovedirea lipsei intentiei de a comite vreo abatere, se urmareste o noua excludere din magistratura. Solutia a mai fost pronuntata in trecut pentru ca am predat elemente de anti-coruptie functionarilor statului", sustine Camelia Bogdan, intr-un interviu acordat Deutsche Welle.

Judecatoarea a fost acuzata de conflict de interese si s-a incercat excluderea ei din magistratura, insa Inalta Curte a decis ca nu este cazul. Cu toate acestea, Camelia Bogdan a fost mutata disciplinar la Targu Mures, pentru sase luni, decizie pe care spune ca o va contesta la CEDO.

"Independenta sistemului judiciar poate fi garantata doar daca sub scutul inamovibilitatii nu se ascund extensiile Mafiei. Este nevoie de fapte, nu de declaratii si de comunicate de presa.

Societatea romaneasca are nevoie de magistrati cu o predispozitie cat mai putin poetica cu putinta, daca se intentioneaza o lupta serioasa contra criminalitatii, centrata pe garantarea principiului CRIME DOES NOT PAY (infractiunea nu renteaza - n.red.) ", a mai declarat Camelia Bogdan, pentru Deutsche Welle.

Nu in ultimul rand, judecatoarea specializata in combaterea fraudelor a aratat cum este furat statul roman de sute de milioane de euro, fara ca justitia sau macar presa sa poata face sau sa inteleaga mare lucru.

"Statul roman este spoliat cu sute de milioane de euro anual. Practic nimic nu este mai simplu: iti infiintezi o companie intr-un paradis fiscal, pretinzi ca ai afaceri cu o companie pe care o controlezi in Romania, care nu iti onoreaza comenzile sau, si mai simplu, care nu iti achita penalitatile si apelezi la justitie, utilizand procedura ordonantei de plata, si apoi inchei o tranzactie. Hotararea judecatoreasca prin care tu iti transferi bani tie insuti scapa controlului judecatorului sindic. Daca devii principal creditor la masa credala, ramai ulterior, daca declansezi procedura falimentului, si cu bunurile pe care pretinzi ca le ai pe firma", explica Bogdan.

#Camelia Bogdan excludere magistratura, #Camelia Bogdan Voiculescu , #justitie