Judecator: Protestele magistratilor nu au nicio legatura cu politicul, ele vizeaza justitia demna din Romania

Luni, 18 Decembrie 2017, ora 19:15
5528 citiri
Judecator: Protestele magistratilor nu au nicio legatura cu politicul, ele vizeaza justitia demna din Romania

Judecatorul Dragos Calin, care a protestat luni pe treptele de la Curtea de Apel Bucuresti fata de proiectele de modificare a Legilor Justitiei si initiativele legislative pentru modificarea Codurilor penale, a afirmat ca manifestarea organizata de magistrati nu are nicio legatura cu politicul, ci vizeaza justitia demna din Romania, cea care se adreseaza cetateanului.

"Nu au nicio legatura cu politicul, absolut nicio legatura cu politicul. Ele vizeaza cariera noastra de magistrati si vizeaza justitia demna din Romania, justitie care se adreseaza cetateanului in primul rand, si nu magistratului.

Un magistrat bine pregatit si cu un sistem de justitie foarte bine pus la punct si stabil din punct de vedere al legislatiei este mult mai important pentru cetatean decat orice alta chestiune", a declarat judecatorul Dragos Calin.

Intrebat ce mesaj le transmit parlamentarilor magistratii aflati la protest prin aprinderea lanternelor de la telefoanele mobile, judecatorul a raspuns ca reprezinta o speranta si o invitatie la dialog.

"Mai degraba este o speranta. Orice luminita inseamna o speranta, o invitatie pentru dialog. Noi suntem aici, suntem apti de dialog, este randul dumneavoastra sa actionati si sa nu modificati unilateral legile Justitiei. Intr-un stat democratic, legile Justitiei, cele care privesc statul de drept, nu se fac exclusiv in puterea politica, ci vizeaza in primul rand un dialog cu magistratii", a mai spus el.

Aproximativ 700 de magistrati de la mai multe instante si parchete din tara s-au adunat luni pe treptele de la Curtea de Apel Bucuresti. Procurorii si judecatorii au protestat tacut, timp de o ora, iar unii au tinut in maini Constitutia sau foi pe care era scris juramantul de magistrat.

Manifestari similare au avut loc in mai multe orase.

Citeste si:
Liderii coaliției de guvernare se întâlnesc marți. Prețurile la energie, subiectul principal
Liderii coaliției de guvernare se întâlnesc marți. Prețurile la energie, subiectul principal
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că marţi va avea loc o întâlnire a liderilor coaliţiei de guvernare în care se va discuta în primul rând despre preţurile la energie....
Ce ne spune alăturarea filorusului Teodosie cu președintele Iohannis
Ce ne spune alăturarea filorusului Teodosie cu președintele Iohannis
Prezența arhiepiscopului Tomisului la ceremoniile de Ziua Marinei poate valida mitul permanentei oscilații a României între Est și Vest. „Nu ne vom opri aici”, a spus președintele...