Judecatorii nu se pun de acord in procesul fostului colonel SRI, Daniel Dragomir. Este chemat al treilea magistrat

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 30 Ianuarie 2020, ora 15:42
9220 citiri
Judecatorii nu se pun de acord in procesul fostului colonel SRI, Daniel Dragomir. Este chemat al treilea magistrat
Foto: Facebook/ Daniel Dragomir

Un complet format din doi judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti, Ciprian Ghita si Ovidiu Richiteanu, au repus pe rol procesul in care fostul locotenent-colonel SRI, Daniel Dragomir, este judecat pentru mai multe fapte de coruptie. Curtea de Apel Bucuresti trebuia sa se pronunte joi in acest caz.

Motivul repunerii pe rol a cazului: cei doi judecatori nu pot ajunge la o opinie comuna, asa ca a fost constituit un complet de divergenta. Practic, este chemat un al treilea judecator care sa incline balanta in acest caz.

"Acorda termen pentru solutionarea apelurilor in complet de divergenta, la data de 7 februarie 2020, ora 10:45, cu citarea partilor," este minuta Curtii de Apel Bucuresti de joi.

Judecat de 5 ani

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Daniel Dragomir pe 26 ianuarie 2015.

Tribunalul Bucuresti a dat prima decizie in acest caz pe 22 decembrie 2016. Dosarul se afla in faza de apel, pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, din mai 2017.

Initial, cazul a ajuns pe masa unui complet format din Florin Purigiu si Ciprian Ghita. Dupa aproximativ 10 termene de judecata, Florin Purigiu a facut cerere de abtinere, admisa in martie 2018, iar judecata in faza de apel a fost reluata de la zero.

Florin Purigiu a fost inlocuit cu Ovidiu Richiteanu. Pe 16 iunie 2018, si Ciprian Ghita a facut o cerere de abtinere din acest dosar, dar aceasta a fost respinsa, potrivit portalului instantelor.

Procesul

Dupa cum am aratat, Curtea de Apel Bucuresti are pe rol apelurile facute de DNA, Daniel Dragomir si sotia acestuia, Marinela Zoica Dragomir.

Locotenent-colonelul (r) Daniel Dragomir, fostul sef al Sectoarelor Informativ-Operative din Directia Generala de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul SRI, este judecat pentru trafic de influenta, spalare a banilor si folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

La tribunal, in prima instanta, el a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru fals in inscrisuri, dar a fost achitat pentru acuzatiile de coruptie.

In dosar mai este trimisa in judecata si sotia acestuia, plutonier major (r) in SRI, Marinela Zoica Dragomir. Si ea a fost condamnata in faza de fond la un an de inchisoare cu suspendare.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Daniel Dragomir proces, #Daniel Dragomir coruptie, #Daniel Dragomir DNA, #Daniel Dragomir curtea apel , #justitie