Un mafiot roman, condamnat la 19 ani de inchisoare in Italia, va fi adus "acasa" pentru executarea pedepsei

Autor: Paul Nedelcu - Redactor
Miercuri, 23 Septembrie 2020, ora 20:24
9051 citiri
Un mafiot roman, condamnat la 19 ani de inchisoare in Italia, va fi adus "acasa" pentru executarea pedepsei
FOTO Pixabay

Alexandru Nica, un iesean de 38 de ani, condamnat in 2018 la 19 ani de inchisoare in Italia, a cerut sa fie transferat pentru executarea pedepsei in Romania. Judecatorii i-au admis cererea.

Lider al gruparii mafiote "Brigada", care a semanat teroare in zona Torino, Alexandru Nica a primit o pedeapsa de 19 ani de inchisoare. In acelasi dosar au mai fost condamnati 16 membri ai gruparii, care au primit pedepse cuprinse intre 5 si 15 ani de inchisoare. Dupa condamnarea din Italia, Nica a cerut sa fie transferat in Romania pentru executarea pedepsei.

In 16 septembrie 2020, Curtea de Apel Iasi a admis cererea formulata de procurori, la solicitarea lui Nica, si a dispus transferarea infractorului, in prezent detinut intr-un penitenciar din Italia, intr-un penitenciar din Romania.

Lista de infractiuni comise de Nica

Din dosarul privind transferul lui Alexandru Nica din Italia in Romania reiese ca romanul a fost condamnat pentru: constituirea unui grup infractional organizat, tentativa de omor, furt, proxenetism, trafic de droguri, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, santaj si acces ilegal la un sistem informatic.

Cum actiona gruparea mafiota

Potrivit procurorilor italieni, impreuna cu alte persoane, Alexandru Nica "a constituit o grupare criminala de tip mafiot numita "brigada", care a actionat in Torino in perioada 2009-2013, prin folosirea fortei de intimidare, a conditiei de supunere si a tacerii, in scopul comiterii infractiunilor de trafic ilegal de stupefiante, proxenetism, falsificare de carduri de credit si a mijloacelor de plata, retragere ilicita de sume de bani, extorcare, detinere ilicita de bunuri, controlarea activitatii cluburilor de noapte din oras - printre care "Office", "Disco Venus" (denumit si "Cremona")".

Ia data de 20.04.2012, in Torino, Nica si alti membri ai "Brigazii" au fost la un pas sa omoare o persoana, victima scapand pentru ca la fata locului au ajuns fortele de ordine.

Nica a mai fost acuzat ca in perioada ianuarie 2012 - iunie 2013, in localitatile Torino si Rimini, a asigurat controlul zonelor unde "lucrau" mai multe prostituate "in sensul ca procura si indica locurile unde puteau fi atrasi clientii, imobilele in interiorul carora se desfasura activitatea de prostitutie, supraveghea strazile, incasa o parte din sumele de bani primite de la clienti, exploata sexual tinerele prostituate si impiedica pe alti infractori sa beneficieze de aceleasi zone, sumele de bani provenite din activitatea de prostitutie pe care le incasa fiind transferate gruparii criminale".

Au preluat cu forta un club

O alta fapta a "Brigazii": in perioada noiembrie 2012 - mai 2013, impreuna cu alte persoane, in baza unui plan, a sustras o cantitate nedefinita de bunuri alimentare din incinta unor mall-uri din Torino si din provincie, cu ajutorul unor genti captusite in asa fel incat sa nu se declanseze sistemele de alarma, pentru deplasarea catre si de la locul faptelor fiind folosite autoturisme cu numere de inmatriculare fictive.

Alexandru Nica a mai fost gasit vinovat si de faptul ca "in participatie cu alti cetateni romani si prin forta intimidanta a gruparii de tip mafiot, dupa ce a obtinut serviciul de paza al clubului "Z" de la detinatoarea autorizatiei a constrans-o pe aceasta sa renunta la administrarea localului, lipsind-o de orice autonomie in luarea deciziilor, conducerea clubului trecand sub controlul gruparii". "Sumele de bani obtinute din activitatea localului erau incasate de grupare, iar administratora era remunerata cu sume stabilite de grupare, fapta fiind comisa in Torino, in perioada mai 2012-iunie 2013", au mai aratat procurorii italieni.

Ancheta impotriva "Brigazii" a mai aratat ca gruparea mafiota "i-a constrans pe muzicantii unui ansamblu de muzica populara sa cante doar in clubul "Office", fapta fiind comisa in Torino, in perioada martie - iunie 2013".

Roman arestat pentru un jaf de proportii comis in Austria: 4.500 de telefoane in valoare de 3,3 milioane de euro, furate intr-o singura zi

Un roman, liderul unei bande de hoti care a furat sute de mii de euro adormind victimele cu medicamente puse in bautura

Eveniment Quarterly Report

Scor neverosimil în cel mai așteptat derby de la Cupa Mondială de rugby
Scor neverosimil în cel mai așteptat derby de la Cupa Mondială de rugby
Reprezentativa Noii Zeelande a zdrobit echipa Italiei cu scorul de 96-17 (49-3), vineri seara, la Lyon, într-un meci din Grupa A a Cupei Mondiale de rugby din Franţa. All Blacks au marcat nu...
Spital obligat să plătească despăgubiri de 1 milion de euro după ce medicii au pus un diagnostic greșit: ”Era soțul, tatăl, bunicul nostru”
Spital obligat să plătească despăgubiri de 1 milion de euro după ce medicii au pus un diagnostic greșit: ”Era soțul, tatăl, bunicul nostru”
Un pacient în vârstă de 72 de ani, internat într-un spital din Italia, a murit după ce medicii i-au pus un diagnostic greșit, astfel că unitatea medicală a fost nevoită să plătească...
#carabinieri, #Italia, #brigada, #mafiot, #alexandru nica , #justitie