Liiceanu a explicat citatul atribuit gresit lui Dragnea la dezbaterile pe tema justitiei din Romania

Vineri, 24 Martie 2017, ora 10:51
13475 citiri
Liiceanu a explicat citatul atribuit gresit lui Dragnea la dezbaterile pe tema justitiei din Romania
Foto: Hepta.ro

Scriitorul Gabriel Liiceanu explica, intr-un editorial, ca citatul atribuit eronat lui Liviu Dragnea, la Bruxelles, privind dorinta demiterii sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, a fost un "adevar", pentru ca asta ar fi intentia liderului PSD, insa folosirea ghilimelelor a fost o "eroare" pentru ca, recunoaste Liiceanu, Dragnea nu a folosit acele cuvinte.

"Lucrul pe care mi-l reprosez este de a fi dat statut de citat (inexact) ideii adevarate care se ascundea in el. Altfel spus, am exprimat un adevar, dandu-i insa, prin folosirea ghilimelelor, pretentia de exactitate, lucru pe care l-am intarit si prin folosirea expresiei 'declaratia explicita'.

Acest lucru mi-l asum in mod public ca pe o eroare. Nu insa ca pe o minciuna. N-am avut nici o clipa intentia de a deforma o realitate stiind foarte bine ca adevarul e in alta parte. In acest caz, si doar in acesta, as fi mintit", explica Liiceanu, intr-un editorial scris pe platforma Contributors.ro, in care prezinta si declaratia sa completa de la Bruxelles.

El argumenteaza insa ca afirmatia lui Dragnea o considera "perfect adevarata", desi, "in litera ei", e inexacta, spunand ca a vazut la televizor o declaratie a sefului PSD din care a inteles ca el isi doreste demiterea Laurei Codruta Kovesi.

"Nu mi-am luat notite si, cand am formulat textul, am exprimat pozitia lui Dragnea in principiu si in sensul de ansamblu al propozitiei pe care apoi am pus-o in mod abuziv in ghilimele, convins fiind - cum sunt si acum pornind de la tot comportamentul lui -, ca ea exprima 'pe scurtatura' credinta (si dorinta) intima a sefului PSD. Lucru pe care, dupa ce, intorcandu-ma si vizualizand scriptul emisiunii, continui sa-l cred", sustine Liiceanu.

Scriitorul critica si faptul ca a fost acuzat de minciuna in presa.

"In locul lui Liviu Dragnea si a posturilor de televiziune care traiesc in mod sistematic din minciuna, calomnie si dezinformare, nu m-as grabi sa vorbesc despre minciuna in cazul unuia ca mine. As vorbi de o inexactitate, de forma prescurtata pe care o imbraca exasperarea in fata dispretului, a cinismului si, da!, a minciunii politicianiste", spune el.

Gabriel Liiceanu mai comenteaza si faptul ca nu a fost lasat sa vorbeasca pe cat de mult a vorbit ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

"Presedintele Comisiei, dl Claude Moraes (aripa social-democratilor), mi-a intrerupt interventia dupa 8 minute, in timp ce pe primul vorbitor, dl Tudorel Toader, l-a lasat sa vorbeasca 15 minute", a mai scris autorul.

Citeste si reactia presedintelui Comisiei LIBE, dupa dezbaterile pe tema justitiei din Romania si declaratiile lui Liiceanu

Gabriel Liiceanu a declarat, miercuri, in cadrul dezbaterii din Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European ca guvernarea actuala a inceput cu un "atac penal" la adresa Justitiei din Romania si a spus ca "tinta numarul unu" sunt Parchetul General si DNA.

"Romania are in fruntea Parlamentului doi oameni condamnati sau cu procese penale", a spus Liiceanu, miercuri, in cadrul dezbaterii din comisia LIBE de la Bruxelles.

Iata declaratiile lui Liiceanu din Parlamentul European

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara, la Antena 3, ca nu este "reclamagiu de profesie", dar ia calcul sa depuna, in cateva zile, o plangere penala impotriva lui Gabriel Liiceanu, care a afirmat, in cadrul unei dezbateri din Comisia LIBE a Parlamentului European, ca liderul social-democratilor ar fi spus ca doreste demiterea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Dragnea il acuza pe Liiceanu ca a dezinformat in PE si i-a scris sefului Comisiei LIBE ca nu vrea demiterea lui Kovesi

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Liiceanu citat atribuit Dragnea, #Liiceanu dezbatere justitie LIBE, #Liiceanu Dragnea dezbatere justitie Bruxelles , #justitie