Ziare.com

CCR a respins sesizarea Avocatului Poporului. Nu a judecat OUG 13 pe fond, pe motiv ca a fost abrogata

de Camelia Badea
Joi, 09 Februarie 2017, ora 14:07

   

CCR a respins sesizarea Avocatului Poporului. Nu a judecat OUG 13 pe fond, pe motiv ca a fost abrogata
Curtea Constitutionala a dezbatut, joi, sesizarea depusa de Avocatul Poporului cu privire la neconstitutionalitatea ordonantei 13, prin care Guvernul Grindeanu a incercat sa modifice Codurile Penale, si a decis ca e inadmisibila, pentru ca intre timp OUG a fost abrogata.

Prin urmare, CCR nu a mai dezbatut pe fond, adica nu a decis asupra constitutionalitatii articolelor din OUG 13.

Victor Ciorbea a atacat vineri ordonanta Iordache la invitatia presedintelui Klaus Iohannis si dupa ce Parchetul General i-a furnizat o serie de argumente. Duminica, insa, Guvernul Grindeanu a adoptat OUG 14, care abroga OUG 13.

Avocatul Poporului si procurorul de la Parchetul General au cerut imperios CCR sa se pronunte pe constitutionalitatea OUG 13, argumentand ca, desi a fost abrogata, ea poate intra in vigoare oricand, de exemplu, daca OUG 14 ar fi respinsa de Parlament. In acest caz, o pronuntare ulterioara a CCR ar fi tardiva si pur teoretica, pentru ca nu ar mai putea opri ordonanta sa produca efecte in instanta, odata intrata in vigoare.

In schimb, Parlamentul si Guvernul au sustinut in punctele de vedere trimise la CCR ca sesizarea este inadmisibila, din cauza ca ordonanta a fost abrogata.

Citeste si La CCR se joaca soarta Romaniei. Cum poate invia ordonanta penala.Ziare.com a transmis principalele momente si declaratii in format LIVE text:

14:00 - Valer Dorneanu a declarat in fata jurnalistilor:

- In asemenea cauze se verifica legalitatea si admisibilitatea cererii.

- Avocatul Poporului era indreptatit sa ne sesizeze.

- Potrivit art 29 din legea noastra, verificam constitutionalitatea legilor si ordonantelor in vigoare. OUG a fost abrogata, dupa sesizare, din acest motiv nu putem constata admisibilitatea sesizarii, nici pe fond, nici pe modalitatea extrinseca de control.

- Cu majoritate de voturi am decis respingerea sesizarii ca devenita inadmisibila.

- CCR s-a pronuntat adesea cu privire la obiectiile de neconstitutionalitate ca in unele cazuri putem continua cercetarea si asupra actelor abrogate cand au produs efecte juridice.

- Avem jurisprudenta in care am respins ca inadmisibila cererea tocmai pentru ca analizam in abstract ordonanta si nu intram in continutul ei.

- Nici din interventia procurorului, nici din examinarea noastra, nu am gasit elemente care sa fi fost deja aplicate, sa fi produs efecte juridice. Daca vor exista, vom vedea.

- (Ce se intampla daca OUG 14 e respinsa de Parlament?) Noi nu judecam o cauza pe supozitii, dupa posibilitati. In momentul in care cineva va ataca, vom stabili toate urmarile efectelor OUG 13. Corelatiile se vor face atunci. Acum pornim de la adevarul ca ordonanta 13 nu mai exista.

- (Au fost si opinii separate?) Nu stiu, pot sa va spun ca s-a adoptat cu majoritate de voturi.

- (Ati fost raportor in acest caz?) Nu conteaza. Nu conteaza ca am fost si Avocat al Poporului, nu exista incompatibilitati. Nu au nicio relevanta pentru solutie functiile pe care le-am indeplinit eu anterior.

- Consecintele care se vor intampla ulterior, adecvarea cu deciziile noastre, sunt probleme ale Executivului si Parlamentului. Ei vor trebui sa stabileasca, pe baza unei cooperari loiale, modalitatea de rezolvare.

- (Au mai existat cazuri de acest gen in care v-ati pronuntat!) Atunci cand exista exceptii ridicate in fata instantelor de catre parti si legea a putut produce efecte juridice, atunci ne-am pronuntat, nu in cazul exceptiilor directe ridicate de Avocatul Poporului.

12:04 - Valer Dorneanu: Ramanem in pronuntare, ne vom pronunta dupa dezbatere. Sedinta se inchide.

12:01 - Consilierul Avocatului Poporului a revenit la microfon argumentand de ce CCR trebuie sa se pronunte pe fondul ordonantei.

"In art. 146 lit d din Constitutie nu se face nicio referire cu privire la faptul ca ordonanta trebuie sa fie in vigoare. Acelasi lucru apare si in legea noastra de functionare. Nici in textul constitutional, nici in textul legal nu e prevazuta sintagma 'in vigoare', de aceea, consideram ca CCR trebuie sa se pronunte pe fond", a argumentat consilierul.

11:55 - Procurorul subliniaza inca o data, la intrebarea lui Valer Dorneanu, ca OUG 13 nu a produs efecte juridice, dar poate sa produca, daca OUG 14 va fi respinsa de Parlament.

Acesta isi continua argumentatia, sesizand diverse aspecte de neconstitutionalitate.

11:45 - Valer Dorneanu cere lamuriri: Spuneti ca trebuie sa ne pronuntam pornind de la ipoteza ca OUG 14 s-ar putea sa fie declarata neconstitutionala, pe ipoteza asta sa analizam? Si alta intrebare: OUG 13 a produs efecte in instante?

Procurorul: Cand Curtea s-ar pronunta ulterior, decizia Curtii nu ar produce niciun efect. OUG reglementeaza in domeniul legii penale mai favorabile si exista articole, din Constitutie si din Codul Penal, care arata ca actul respectiv continua sa produca efecte.

Comisia de la Venetia arata ca CCR trebuie sa aiba posibilitatea efectiva, nu teoretica. Acesta este singurul moment in care decizia CCR ar produce efecte.

Daca CCR nu s-ar pronunta cu privire la ordonanta in acest moment si ar astepta sa intre in vigoare, ar fi o decizie pur teoretica si ar contraveni recomandarilor Comisiei de la Venetia.

In acest caz este afectat chiar regimul Curtii Constitutionale. Comisia de la Venetia spune ca deciziile CCR trebuie sa fie efective, in orice alt moment ar fi doar teoretice. Am dat exemplul cu dezincriminarea omorului.

Curtea trebuie sa se pronunte pe ordonanta de urgenta si ar trebui statuat ca in domeniul legii penale mai favorabile nu se pot pronunta ordonante de urgenta.

11:41 - Procurorul argumenteaza rand pe rand de ce sunt neconstitutionale prevederile OUG 13 referitoare la favorizarea infractorului, abuzul in serviciu, dezincriminarea neglijentei in serviciu, a conflictului de interese si reglementarea denuntului.11:38 - Procurorul spune ca, daca se elimina abuzul in serviciu in cazul adoptarii de acte nromative, asa cum se prevede in OUG 13, exista posbilitatea adoptarii unor acte care aduc atingere drepturilor si libertatilor fundamentale.

"De exemplu, daca un consiliu local adopta un act prin care copiii de cetatenie maghiara nu mai intra in scoli, sau homosexualii nu au acces in spitale, sau persoanele de etnie rroma trebuie sa stea mai in spate in mijloacele de transport in comun, acest lucru aduce atingere drepturilor si libertatilor.

Erau protejati de Codul Penal, printr-o OUG care teoretic vorbind nu ar putea fi supusa unei examinari a constitutionalitatii, cetatenii sunt lipsiti de protejarea drepturilor", a argumentat acesta, printre altele.

11:32 - Procurorul sustine si neconstitutionalitatea textului OUG, facand trimitere la lipsa unei situatii exceptionale si a urgentei. "Directiva europeana care trebuia transpusa are termen 2018, deci nu exista urgenta", a subliniat el.

De asemenea, procurorul subliniaza ca deciziile CCR invocate in OUG 13 fie nu puneau probleme in instanta, fie erau acoperite de proiecte de legi deja depuse in Parlament.

In plus, el reaminteste ca in OUG 13 exista si prevederi care nu erau cerute de decizii ale CCR.

"Orice astfel de reglementare care reglementeaza in domeniul legii penale mai favorabile aduce atingere drepturilor fundamentale", arata acesta.

11:31 - Procurorul si-a continuat argumentatia, cerand ca CCR sa se pronunte pe OUG 13:

- O decizie care este pronuntata ulterior intrarii in vigoare a ordonantei este pur teoretica, pentru ca ea nu produce niciun efect.

- E atipic ca o OUG sa aiba termen de intrare in vigoare, de aceea, Curtea trebuie sa se pronunte.

- O ordonanta care contine norme care reglementaza in domeniul legii penale mai favorabile este contrara Constitutiei, pentru ca ea nu garanteaza dreptul CCR de a examina aceste prevederi si isi produce efectele.

11:23 - Procurorul subliniaza faptul ca, daca OUG 13 intra totusi in vigoare, o eventuala pronuntare ulterioara a CCR pe constitutionalitatea ei "nu ar produce niciun efect asupra acestora".

"Va solicit sa va pronuntati asupra OUG 13 in baza art. 142 din Constitutie", a subliniat procurorul. "Daca Curtea s-ar pronunta ulterior, textele s-ar aplica pentru simplul fapt ca ordonanta a fost la un moment dat in vigoare", a mai spus el.

"Observ ca se lucreaza noaptea, sa presupunem ca maine se dezincrimineaza omorul", a dat exemplu procurorul, subliniind ca in acest caz declararea acelei ordonante ca neconstitutionala ulterior nu ar mai produce efecte.

11:20 - De asemenea, procurorul care reprezinta Parchetul General sustine ca CCR trebuie sa se pronunte chiar daca OUG 13 a fost abrogata si sustine neconstitutionalitatea ordonantei, aducand argumente in favoarea punctului de vedere exprimat.

Si el subliniaza faptul ca, daca OUG 14 este respinsa de Parlament, OUG 13 intra in vigoare, de aceea, CCR trebuie sa se pronunte asupra neconstitutionalitatii ei.

11:18 - Consilierul Avocatului Poporului subliniaza faptul ca sesizarea poate fi analizata, cu toate ca ordonanta 13 a fost abrogata.

"Consideram ca este necesar ca CCR sa se pronunte, din 2 motive: Desi s-a urmarit punerea in acord cu prevederile Constitutiei, acest lucru a fost realizat partial: actul normativ criticat contine si reglementari la care Curtea nu a facut referire.

Pentru a evita orice fel de discutii cu privire la posibila intrare in vigoare a OUG 13, in cazul in care Parlamentul va respinge OUG 14, cat si asupra unei posibile abrogari a OUG 14, Avocatul Poprului considera ca judecarea exceptiei de neconstitutionalitate pe fond este necesara", a sustinut reprezentantul Avocatului Poporului.

11:11 - Reprezentantul Avocatului Poporului sustine argumentele din sesizare in fata magistratilor Curtii - nu exista situatia extraordinara, nici urgenta, care nu este motivata in textul ordonantei. De asemenea, este criticata modificarea abuzului in serviciu, care nu este in acord cu deciziile Curtii Constitutionale la care s-a facut referire in nota de fundamentare.

Consilierul prezinta pe scurt argumentele invocate in sesizarea depusa de Victor Ciorbea la CCR.

11:10 - Presedintele Senatului a transmis ca sesizarea Avocatului Poporului nu are fundament legal, iar Camera Deputatilor si Guvernul au solicitat respingerea sesizarii ca inadmisibila.

De asemenea, au mai fost depuse joi dimineata doua memorii, de catre asociatia Accept si de asociatia Forumul Judecatorilor din Romania.

Azi dimineata, s-a primit la CCR un inscris sub semnatura prim-ministrului, prin care il imputerniceste pe Florin Iordache sa reprezinte Guvernul, iar ministrul Justitiei a trimis un inscris prin care a sustinut ratiunile adoptarii si constitutionalitatea OUG 13, a anuntat secretarul de sedinta.

11:07 - Avocatul Poporului este reprezentat de consilierul Frimu, nu de Victor Ciorbea.

11:06 - Valer Dorneanu declara deschisa sedinta si le cere jurnalistilor sa isi inchida toate aparatele cu care ar putea transmite din sala, cerandu-le sa preia doar din transmisiunea oficiala. "Nu se vorbeste, nu se inregistreaza la telefon. Sedinta e publica, nu e secreta, folositi transmisia noastra", a cerut presedintele CCR.

11:00 - Sedinta va incepe cu intarziere.

10:30 - Sedinta CCR incepe la ora 11:00 si este transmisa live pe site-ul institutiei si pe si pe site-ul privesc.eu.

Ultima sansa

Abrogarea controversatei ordonante de urgenta printr-o alta ordonanta de urgenta le-a dat batai de cap juristilor. Chiar si presedintele CCR a declarat ca magistratii Curtii vor trebui sa decida daca sesizarea Avocatului Poporului mai este admisibila in acest caz.

Tot din cauza abrogarii, Parchetul General a renuntat, miercuri, la cererea de suspendare a OUG 13 in instanta.

Miercuri, Curtea Constitutionala a respins alte doua sesizari referitoare la OUG 13. Ele fusesera depuse de CSM si de presedintele Klaus Iohannis si vizau existenta unor conflicte constitutionale intre puterile statului.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre CCR sesizare ordonanta Ciorbea
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 34724 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
66 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

q

dreptatea a triumfat in ciuda presiunii puse de presedinte si strada pe justitie!

 

CCR

CCR este un organism bolnav.Este bolnav prin criteriile politice prin care sunt numiti membrii.
CCR poate da absolut orice sentinta vrea!Ce vrea Partidul care a numit un membru CCR?
Absurdul a fost aratat cand un planton sau santinela de la CCR a anulat un referendum la care au participat milioane de votanti!!!
Pentru orice sentinta da CCR are o justificare!
CCR nu raspunde in fata nimanui(exceptie Partidul) !!!

 

Incredere

Avem incredere in seful CSM, tovarasul Valer Dormeanu, ca nu va face de ras secera si ciocanul hotiei PSD si va lua o decizie potrivita la simulacrul de sesizare a tinichelei Ciorbea.

 

Sa nu ne facem iluzii,corb la corb nu-si scoate ochii. Ăla din

... poza e PSD-ist de-al celor de la putere, sigur, plătit din banii nostri, dar... sangele de comunist nu se face apă...

silvico

e mare diferenta intre a munci si a gandi!
Aia de gandesc nu va plac voua celor ce doar munciti.
Munca este totusi onorabila cand e facuta sa construiesti ceva nu sa distrugi ce fac altii bine.
Voi sunteti comunistii de tip chinez - doriti o revolutie cu raderea si a parintilor de pe suprafata pamantului.
Deplasata gandire!
Nu-i de mirare dece iti deranjezi mereu redactia cu frustarile tale. Calmeaza-te !

Ce vorbești, Franz ?!? ...

Astăzi, ministrul justiției in exercițiu, a intocmit OuG nr. 15/2017 privind Răspunderea magistraților ! Acum este la avizat de către Dragnea (șeful "mafiei roșii"), urmand să fie adoptată in această noapte cand o să fie iar o pană de energie electrică produsă de aceeași mafie ! Ce vă mai bateți capul cu 13 ?!?

 

@roion Rank user: x5 09.02.2017, 11:27

Totul este politic in Romania! ... CCR, CSM, sef DNA, sef parchet general, sef SRI, sef SIE, Cna, sef spp, sef televiziunea romana, sef radio, numire judecatori, sefi spitale, sefi inspectorate scolare and so on...

asa este

am bagat de seama.
toti actuali sau fosti pesedisti
ce mai face secureanu ca n-am mai auzit de el.
noroc ca amanta lui oprescu este acum direcror la municipal.

Ati uitat de femeile de serviciu, de autorizatiile

de functionare a restaurantelor si barurilor, de absolut tot ce misca in Romania, totul este numit politic sau aprobat politic de PSD pentru ca altfel nu se poate colecta "contributia pentru prietenie"!

Bomba - CCr o noua lovitura fulger data anti-psd-i

Cum s-ar zice nu mai poti face autopsia la un mort care a plecat deja de cateva zile din spital!
Asta ca sa priceapa orice amarastean!

 

CCR tocmai a respins si sesizarea Avocatului

Poporului.
A fost un viol,si-au cerut scuze(retras OUG 13),nu mai sunt motive.Pe fond.Pe forma.Pe n.aiba.

Ce vorbești ...

Cu alte cuvinte, Iohannis l-a pus și pe Avocatul Poporului sa se facă de ras. Omul avea dreptate cand a zis ca Ccr nu poate face control de constituționalitate pentru o ordonanța de urgenta care nu a intrat in vigoare deci nu a produs efecte.

Ciorbea saracu!

Cum sa te lasi pacalit de vulpe ca sa arati ca si tu te pricepi la legi ca si jupanu neamt?
Nu ai avut puterea sa-l infrunti?
Asa ai picat rau si pentru unii si pentru altii!

daca psd taie capul romanilor in piata , sustinatorii psd , aproba !

---------------------------------

 

bum bum

voi practicati taierea oricarei activitati a oponentilor vostrii.
Pentru mine conteaza ideea si nu omul sau partidul.
Deocamdata am sustinut psd - si iata CCR a decis - democratia daca aveti creier si educatie se respecta.
Nu de fanatici orbiti de furie - o sa ajungeti clienti la noua! Sanatatea-i mai importanta!

bine ca nu ai oglinda !

-----------------------------

 

La ora asta este foarte bine asa cum e!

CCR a declarat oficial ca OUG13 nu mai exista. Deci, implicit, nu are cum sa produca vreun efect.
Ramane de vazut ce va spune CCR daca, maine sa peste o saptamana, OUG13 va intra totusi in vigoare.
Adica o lege declarata inexistenta de catre CCR va intra in vigoare?
Va fi cam greu de explicat. Dar in politica romaneasca, nimic nu este imposibil.

Se da dreptate Pietii Victoriei

Desi anticipam o solutie rabinica cum de altfel si exista,anticipam si ca nu mai exista obiect al judecatii ccr deoarece ordonanta NU si-a produs efecte ce s-a si adeverit.Esenta problemei este alta.Demonstratii din Piata Victoriei au avut dreptate si au otinut o prima victorie.Acum trebuie urmarit ca perfidia psd sa nu mearga spre validarea oug 14 in parlament.Deci demonstratiile vor continua pana se va face lumina in intunecatul psd.Sper ca luminile aprinse in Piata Victoriei sa lumineze si capetele intunecate ale psd.

Cititorule in stele - victorii, ai ?!

Adica toti pumnii, trimisi de CCR, i-ai luat in plin, nu ai ratat nici unul?!
E si asta un unghi de a privi, abilitatea ta de a incasa!
Poti considera si asta o victorie!
In fond daca justitia a consideratmita plata lui Becali la jucatorii cfr de ce nu ai considera si tu o victorie pumnii incasati?

Cum altfel?

Presedintele CCR nu-si poate uita trecutul de pesedist notoriu si PSD, prin firele nevazute pe care le tine in mana de cand au preluat revolutia din 1989, ii controleaza pe multi "onorabili" din Justitie, care se aliniaza cuminti in rolurile pe care le au in acest scenariu mafiot.
Ma intrebam cine a conceput pentru Dragnea un plan atat de diabolic incat, oricat de atenti sunt cei care i se opun si oricat de inteligenti si de indreptatiti, ei o gasesc solutia de a iesi din incurcatura. Cred ca raspunsul nu sta in ingeniozitatea planului, ci in faptul ca peste tot sunt plantati oamenii lor.

se judeca pe fond constitutionalitatea..

...problema este bunul simt si moralitatea ordonantei...daca pesedeii asta doresc, nu mai vorbim de legitimitate ci de incalcarea sfruntata a principiilor societatii...daca se accepta oug-ul atunci revenim la ceausimul mincinos festivist si sa recunoastem ca ne-am perimat moral...speram ca lumea sa dea un raspuns frumos si relevant, daca vrea o viata corecta..toate bune, cr

 

Lenin - invatati, invatati, invatati!

Si ordonanta 14 - kaput! Cate lovituri mai puteti suporta, mai amarasteni si mitingisti si manipulatori etc. ...
Cum s-ar zice nu mai poti face autopsia la un mort care a plecat deja de cateva zile din spital!
Asta ca sa priceapa orice amarastean!

ai invatat de la Lenin si uite in ce hal ai ajuns

Lenin a distrus tari intregi !
tu si Lenin nu sunteti oamenii potriviti sa da-ti lectii !

Desigur, citezi pe lenin!, dar asta nu ineamna ca

pricepi ceva ! Si tu si bengosul vorbiti aiurea, legile sunt facute pentru favorizarea hotilor: in loc sa declare nule orice prevederi ilegale, ccr spune ca nu trebuie sa se pronunte asupra fondului (hotia din ordonanta) fiindca este abrogata si nu a are efecte ... Deci, se asteapta sa-si faca efectele (daca de exemplu pica ordonanta 14 sau daca se da ca lege in parlament ord. 13) si apoi se discuta in ccr !!! Este evident discriminare (care nu trebuie sa existe conform constitutiei) fiindca drakknea si alti penali vor scapa, iar altii care au executat deja pedepsele raman cu buzele umflate ... Corect ar fi fost sa anuleze orice ordonanta, lege care ar putea introduce in prezent sau pe viitor discriminari ! Consecinte: nici legile nu-s facute corect (adica multe alineate sprijina hotiile) si nici astia din ccr nu-s adevarati juristi ...

Bai lavrenti fost t-rolari, actual pilula, patrula

...si alte -ule, dece-ti tot schimbi ma nickurile ca pe chilotii kkatzi?
Ia-ti ma un nick care sa ramana valid, sa te cunoasca lumea asa cum esti din prima clipa!
Iti sugerez eu unul scurt si cuprinzator, "2K"!
Ce zici?

BRAVO, D-LE PROCUROR!

Argumentat pana la ultima virgula! Au aruncat cartoful in curtea C.C.R-ului! Acum sa-i vizionam pe CURAJOSII magistrati ai C.C.R. Cu nume si prenume!

 

mai nene .. nu mai are nimeni loc sa posteze de tine ..

asta e job-ul tau ?
sa acaparezi prima pagina ????

nishte fetitze fricoase ..CCR-istii..
" Potrivit art 29 din legea noastra, verificam constitutionalitatea legilor si ordoanntelor in vigoare. OUG a fost abrogata, dupa sesizare, din acest motiv nu putem constata admisibilitatea sesizarii, nici pe fond, nici pe modalitatea extrinseca de control."

se bate cap in cap cu :
"Conform jurisprudentei, CCR solutioneaza conflictele de natura juridica chiar si dupa acestea s-au stins, acesta fiind si cazul OUG 13, care a fost abrogata duminica de guvern prin OUG 14."

frica maxima de sistem ..atat !
"romania inainte" ..:)))

DRAGULUI ADRIAN,

De ce, colega? Esti supraponderal? Sau te-ai trezit tarziu? Da-i drumul, spune ce-ai de spus, ca nu te opreste nimeni!

Da mai bum bum - ai dreptate!

Evident ca este de rau, pentru voi, ca eu sa vad atat de usor situatiile si sa prevad deciziile. E de rau, dupa voi, sa ai carte!? Se stie, ai si parte.

Numa Luluta este justitie

A spus, Basescu, la vremea potrivita, exista doua cheite la justitie, mai bine zis la cele doua temple ale ei - Inalta Curte si DNA

Ceea ce n-a zis pe sleau, Kodruta si LIvia sunt cheitele justitiei, fara "cheite" justia e "pierduta".

Intrebarea este, daca cele doua justitii dispar, nu mai avem, justitie? Justitia e Codruta? Justitia e Livia Stanciu? O justitie care consta in cele doua persoane, inseamna "justitie". Daca dispare din peisaj, din cauze naturale, Codruta, mai inseamna ceva DNA?

IN SFARSIT, CINEVA

le spune ca acesti "onorabili" si "onorabile" ielite ale Romaniei, NU sunt platite sa dea din buze, teoretic si abstract! Ele trebuie sa dea decizii EFECTIVE, de urmat in plan practiv, in viata unui Stat democrat! Cu totii stim ca "pana la practica teoria te omoara"! Astazi, un tanar si coerent procuror al Romaniei, a argumentat LOGIC, care este de fapt ROLUL C.C.R-ului intr-un Stat de Drept!

 

VALER DORNEANU

s-a speriat iute, cand a inceput procurorul sa intre pe argumentarea fiecarui articol din O.13. L-a oprit si l-a invitat sa treaca mai departe, sa nu intre in amanunte, pentru ca inca nu stie daca sesizarea A.P va fi admisibila! Procurorul, a reluat toata argumentatia, de EXCEPTIE!- si si-a continuat meseria! Dorneanu, PSD-istul, oprindu-l, nu a facut decat sa-l porneasca in viteza turbo, argumentand a doua oara acelasi lucru, pentru a-i spune, in final, ca daca nu ar fi vorbit despre ce a trimis in foile de sesizare, romanii n-ar fi stiut ce cere Avocatul Poporului! Baietii, avand ziaristi in sala, nu au vrut sa stim ca toata argumentatia era de fapt o munca inutila, pentru ca ei erau pregatiti s-o declare "inadmisibila"! HOTI la Guvern, HOTI in Parlament, HOTI la C.C.R! Astazi, un tanar procuror a devoalat starea natiunii romane! Concluzie? NU ne lasam!

 

parerea e una stiinta e alta !

Dl Dorneanu la oprit si pe avocatul psd cand a esuat pe politica.
Asa ca ai decenta si accepta aceeasi masura - ca nu pricepi sau nu-ti convine e alta problema, de noua!

ai intrat in procesul de fotosinteza !

dar nu ai fost anuntat !

"Fotosinteza" este nimica pe langa booooooooomu'

de RADIOACTIVITATE al lui bum & Co.

Numai sarcasmele, nu ajung. Trebuie sa vii si tu cu niste piese logice, civilizate. Numa-i talibanisme?

Tare foame trebuie sa-ti fie ...sa treci peste orice logica, rusine, dipret absolut fata de ceilalti. Radioactivule!

Am urmarit si eu o parte din transmisiunea de la CC a Romaniei si am

observat ca domnul Dorneanu a tot insistat pe intrebarea daca OUG13/2017 a produs efecte! Deci pare hotarat sa considere inadmisibla sesizarea de neconstitutionalitate a OUG! Sa dea Dumnezeu sa nu fie asa!

 

ACEST PROCUROR

ar trebui sa fie capul institutiei numita "Avocatul Poporului", nicidecum datornicul la banci si haite de securisti, Ciorbea! Cu o asemenea calitate umana si profesionala, romanul ar putea dormi linistit la gandul ca guvernele n-ar mai indrazni sa scoata Romania de pe harta lumii civilizate, in ceas de noapte!

 

COMISIA DE LA VENETIA

sa traiasca! Aia vorbesc singuri si ai nostri magistrati de la C.C.R o tin cu statul secera si ciocanul! Astazi, un tanar procuror le-a dat lectii de constitutionalitate si adecvare a CCR-ului la lumea civilizata, politrucilor numiti de PSD, PNL si UDMR!

 
 

NUMELE JUDECATORILOR

care au votat inadmisibilitatea sesizarii Av.Poporului! Ca sa stim si noi, cu nume si prenume, cine decide aruncarea Romaniei de pe harta!

 

CONTINUAM, DRAGILOR!

La ora aceasta, dupa decizia C.C.R-ului, in favoarea HOTILOR, AU DECIS!

 

C.C.R - ul A DECIS!

Si noi! HOTII sau Romania! Fiecare este liber sa aleaga!

 

GRINDA-BRIANTINA

sa retraga O.14 din Parlament! Daca mai are o bruma de obraz!

 

Esti platit dupa cite comentarii scrii?!?!?!

Mai lasa si pe altii,oricum avem o parere proasta despre.....tine!!!!
CCR a respins sesizarea Avocatului Poporului. Nu a judecat OUG 13 pe fond, pe motiv ca a fost abrogata

"avem o parere proasta"? Cine? In numele cui...

...iti permiti sa mazgalesti pe aici?
Parca pa'acum aveai un fix cu bietul Niculaeda, ti-ai extins fixurile?
Hai bre, dutti...


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor