Lovitura pentru Mazare: Actiunile Portului Constanta nu pot ajunge la Consiliul Local

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 17:26
3095 citiri
Lovitura pentru Mazare: Actiunile Portului Constanta nu pot ajunge la Consiliul Local

Curtea Constitutionala (CCR) a decis, joi, ca pachetul de actiuni al Portului Constanta nu poate fi preluat de Consiliul Local (CL) al municipiului de la malul marii.

Astfel, judeactorii CCR au declarat neconstitutionala o lege din 2008, prin care CL Constanta a primit 20% din actiunile companiei de stat care administreaza portul, decizia fiind luata in unanimitate, transmite Digi 24.

Curtea Constitutionala a fost sesizata in acest caz de Avocatul Poporului Victor Ciorbea, la inceputul lunii septembrie. El a atacat la CCR actul normativ din 2008 prin care Consiliul Local Constanta a obtinut 20% din actiuni la Portul Constanta.

Ciorbea a ridicat exceptia de neconstitutionalitate in cazul Legii nr. 216/2008, prin care Ministerul Transporturilor a cedat primariei de la malul marii, in mod gratuit, un pachet de actiuni de 20% ale Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta.

"Este o incalcare a dreptului de proprietate privata al statului, prin care statul a fost prejudiciat (...). Municipiul Constanta ar trebui sa fie beneficiarul acestui transfer, nicidecum Consiliul Local", a explicat atunci Avocatul Poporului.

Victor Ciorbea sustine ca a primit numeroase sesizari din teritoriu, prin care i s-a cerut sa atace la CCR actul normativ.

Nemultumirile sindicatelor

De asemenea, mai multe proteste au fost organizate anul acesta in Portul Constanta, manifestari prin care sindicatele si-au manifestat nemultumirea fata de preluarea pachetului de actiuni de catre Consiliul Local.

Protestatarii din Portul Constanta, reclamatii la CE si DNA: Mazare sa aiba interdictie in Romania

Sindicalistii au sustinut, in luna mai, cand a avut loc o serie de proteste, ca se va ajunge treptat la privatizarea Portului Constanta, in contextul in care primarul de la malul marii, Radu Mazare, a precizat, in momentul in care Consiliul Local a preluat actiunile, ca va majora taxele pentru operatori.

Greva in Portul Constanta: Sindicalistii se tem ca Mazare ii lasa fara locuri de munca (Video)

Ei considera ca aceasta marire va duce la scaderea traficului de marfuri, care este principala sursa de venit a companiei de stat. Astfel, Portul Constanta ar ajunge sa nu mai poata plati salarii si, in final, ar face disponibilizari.

Basescu: Sa dai Portul Constanta lui Mazarica, clovnul national, este un element de dispret

Nici presedintele Traian Basescu nu a sustinut transferul actiunilor, spunand ca a da "un port care face investitii de 500 de milioane in ultimul an lui Mazarica, clovnul national" este "un element de dispret pentru interesul national".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Port Constanta CCR, #Port Constanta actiuni CCR, #Port Constanta Consiliu Local , #justitie
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Bietul Mazare! O sa vedeti ca il va durea si prostata...