Magnatul israelian Beny Steinmetz, judecat in Elvetia pentru acte de coruptie

Luni, 12 August 2019, ora 20:59
4703 citiri
Magnatul israelian Beny Steinmetz, judecat in Elvetia pentru acte de coruptie
Foto: beny-steinmetz.org

Magnatul israelian Beny Steinmetz (foto) a fost pus sub acuzare si va fi judecat de o instanta judiciara din Elvetia pentru presupusa oferire de mita in statul Guineea, informeaza agentiile de presa Reuters si Associated Press.

Procurorii din Geneva sustin ca omul de afaceri Beny Steinmetz si alti doi inculpati au oferit mita zece milioane de dolari pentru obtinerea unui contract de exploatare miniera in regiunea Simandou, situata in sud-estul statului Guineea.

Cei trei sunt acuzati ca au emis facturi false pentru ascunderea mitei pe care i-ar fi acordat-o sotiei lui Lansana Conte, fost presedinte al Guineei.

Procurorul elvetian Claudio Mascotto a declarat ca cei trei inculpati "au promis in 2005, iar ulterior au oferit sau au facilitat oferirea de mita uneia dintre sotiile fostului presedinte Lansana Conte" pentru a obtine drepturi de exploatare miniera in regiunea Simandou din Guineea in numele companiei lui Beny Steinmetz, Group Resources (BSGR).

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, consultantul politic Tal Silberstein si alti patru oameni de afaceri au fost plasati in arest preventiv, in august 2017, de justitia din Israel.

Acuzatiile s-au referit la fals, uz de fals, spalare de bani, fraude, abuz de incredere si obstructionarea justitiei. Benjamin Steinmetz si Tal Silberstein au ajuns atunci la un acord cu procurorii, astfel ca au fost eliberati sub control judiciar.

Arestarea omului de afaceri Beny Steinmetz in Israel a avut legatura cu investigatia Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) din Romania, au afirmat in august 2017 surse judiciare si din cadrul politiei israeliene citate de cotidianul Haaretz.

In instanta, Beny Steinmetz a declarat ca investigatia este parte a unui "razboi politic". Steinmetz a acuzat ca omul de afaceri George Soros finanteaza o campanie impotriva lui, argumentand ca dosarul a fost construit pe marturia falsa a unei femei pe care nu a identificat-o.

Beny Steinmetz l-a acuzat in mai multe randuri pe George Soros ca ar afecta interesele sale economice din Guineea. In decembrie 2016, Beny Steinmetz, care detine controlul asupra unor vaste activitati miniere in Africa, a fost plasat in arest la domiciliu in Israel in acelasi dosar.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Beny Steinmetz judecat Elvetia coruptie , #justitie