Managerii Institutului Oncologic si Spitalului Bagdasar Arseni au fost arestati preventiv

Vineri, 10 Iunie 2016, ora 22:07
4117 citiri
Managerii Institutului Oncologic si Spitalului Bagdasar Arseni au fost arestati preventiv
Foto: Arhiva/Ziare.com

Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, arestarea preventiva pentru 30 de zile a managerului Institutului Oncologic Bucuresti, Dan Straja, si a directorului Spitalului "Bagdasar-Arseni", Bogdan Paltineanu.

Cei doi sunt acuzati ca au luat mita pentru atribuirea si derularea unor contracte de achizitii.

Dan Straja si Bogdan Paltineanu au fost retinuti in urma perchezitiilor care au fost facute joi la Institutul Oncologic Bucuresti si la Spitalul "Bagdasar-Arseni". Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au cerut judecatorului de drepturi si libertati arestarea preventiva a celor doi manageri de spital, vineri seara solicitarea fiind admisa de instanta, arata News.ro.

Hotararea Tribunalului Bucuresti poate fi contestata de Straja si Paltineanu la Curtea de Apel Bucuresti, care va decide definitiv daca acestia raman in arest, vor fi plasati in arest la domiciliu sau cercetati sub control judiciar.

Managerul Institutului Oncologic Bucuresti, Dan Straja, a negociat mita prin mesaje scrise pe post-it-uri, care apoi erau rupte, iar cei 100.000 de euro i-a primit in doua transe: 55.000 de euro in biroul lui de la IOB si 45.000 de euro in masina sa, parcata intr-o zona necirculata, langa o linie de tren.

Banii au fost dati in plicuri ascunse in reviste, potrivit procurorilor DNA.

Procurorii sustin ca, in 1 mai 2015, Nicolae Dan Straja, managerul Institutului Oncologic "Alexandru Trestioreanu", ar fi primit de la reprezentantul a doua firme suma de 55.000 de euro, reprezentand comisionul stabilit pentru derularea in bune conditii a contractelor pe care firmele le aveau cu unitatea sanitara.

Conform anchetatorilor, singurele mesaje dintre Dan Straja si reprezentatul firmelor furnizoare au fost transmise in scris, pe post-it-uri de culoare galbena, care ulterior au fost rupte.

Potrivit documentelor procurorilor, pe 8 mai 2015, Dan Straja a primit de la reprezentantul celor doua firme suma de 45.750 euro.

Banii, in bancnote de 500, 200 si 50 euro, i-au fost dati lui Straja intr-o revista, in autoturismul acestuia.

Bogdan Paltineanu, mita in masina

Bogdan Paltineanu, acuzat ca a luat mita cand a fost manager al Institutului National de Geriatrie si Gerontologie "Ana Aslan", se intalnea frecvent cu reprezentantii firmelor de medicamente pentru a primi diverse sume, reprezentand 10% din valoarea contractelor cu spitalul.

Intalnirile aveau loc atat in autoturismul doctorului, cat si in cele ale denuntatorilor, potrivit referatului procurorilor.

Pe 12 mai 2015, Bogdan Paltineanu a primit de la un reprezentant al unei firmei de medicamente suma de 26.400 euro, bani remisi managerului intr-o revista, in autoturismul acestuia.

La doar o saptamana distanta, pe 19 mai 2015, Paltineanu a primit de la reprezentantul unei firme distribuitoare de medicamente alti 19.500 euro.

Apoi, pe 17 iulie 2015, Paltineanu a primit de la reprezentantul unei alte firme distribuitoare de medicamente suma de 5.000 de euro, reprezentand comisionul de 10% stabilit pentru derularea in bune conditii a unui acord-cadru de furnizare echipament medical, noteaza procurorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#manager spital Bagdasar arestat preventiv, #manager Institut Oncologic arestat preventiv, #Bogdan Paltineanu arestat preventiv, #Dan Straja arestat preventiv , #justitie