Ziare.com

Fost director de la Romgaz, reclamat la Parchet pentru fals si conflict de interese

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 11:35

   

Fost director de la Romgaz, reclamat la Parchet pentru fals si conflict de interese
Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Medias in vederea cercetarii lui Marcel Piteiu, fost director general al Romgaz, pentru savarsirea infractiunilor de conflict de interese si fals in declaratii.

Potrivit unui comunicat al ANI, in calitate de director general si reprezentant al SNGN Romgaz SA Medias, Marcel Piteiu a incheiat si semnat, in perioada 2009 - 2011, opt contracte de sponsorizare in valoare totala de 12.069.000 lei (aproximativ 2.850.000 euro) intre Romgaz (in calitate de sponsor) si Clubul Sportiv "Gaz Metan" Medias (in calitate de beneficiar).

Marcel Piteiu detine, in clubul respectiv, calitatea de membru al Consiliului Director.

De asemenea, intrucat Marcel Piteiu nu a mentionat in declaratiile de interese depuse in perioada 2011 - 2012 functia de membru in Consiliul Director al Clubului Sportiv "Gaz Metan" Medias, au rezultat indicii privind savarsirea de catre acesta a infractiunii de fals in declaratii.

Piteiu a detinut functia de director general al Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" SA Medias in perioada ianuarie 2009 - ianuarie 2012.

Totodata, el a detinut functia de membru in Consiliul Director de la "Gaz Metan" in perioada 24 martie 2005 - 15 mai 2008, iar, incepand cu data de 1 martie 2010, Piteiu a fost numit din nou membru in Consiliul Director al clubului sportiv.

ANI mentioneaza ca l-a mai declarat pe Marcel Piteiu in conflict de interese in februarie 2013.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1945 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor