Mariana Rarinca: Mi-e teama ca voi fi condamnata, am facut plangere impotriva judecatorilor

Vineri, 21 August 2015, ora 15:03
2415 citiri
Mariana Rarinca: Mi-e teama ca voi fi condamnata, am facut plangere impotriva judecatorilor
Foto: Lemnucs.com

Mariana Rarinca a declarat, vineri, cand a fost reluat procesul sau pentru santajarea presedintelui ICCJ Livia Stanciu, la Curtea de Apel Bucuresti, ca ii este teama ca va fi condamnata si ca a facut plangere impotriva magistratilor care o judeca si care au admis contestatia in anulare a DNA.

Mariana Rarinca a precizat, dupa amanarea rejudecarii dosarului sau pentru a-si putea angaja un avocat, ca pozitia DNA si a Liviei Stanciu, care s-au opus amanarii, ar fi una de rea credinta.

"Pozitia Parchetului e de rea credinta. Imi refuza dreptul la aparare. Si Livia Doina Stanciu, asa-zisa parte vatamata din dosar, om de lege, sefa ICCJ, sefa celei mai inalte instante, imi refuza dreptul la aparare", a declarat Rarinca.

Intrebata de ce nu a dorit sa lase avocatul din oficiu sa o apere la termenul de vineri, aceasta a raspuns ca are dreptul sa isi aleaga un alt avocat pentru aceasta etapa a procesului.

"Avocatul din oficiu insista sa ma apere, iar eu am spus clar ca nu vreau aparator din oficiu. Eu mi-am ales avocatul si am dreptul ca pentru faza de apel sa-mi aleg alt aparator sau nu. Avocatul din oficiu nu a avut efectiv cand sa studieze intreg dosarul, a durat o zi intreaga doar sa-mi fac copii din acele dosare. Avocatul precedent nu cunostea decat dosarul de contestatie in anulare", a declarat Rarinca.

Intrebata cum vede decizia de rejudecare a apelului in cazul sau, Rarinca a spus: "Mi-e teama ca voi fi condamnata, pentru ca acest complet in ideea asta a sustras competenta completului legal investit, tocmai pentru a ma condamna".

Ea a mai adaugat ca a depus o plangere la Parchet impotriva judecatorilor de caz, Dorin Matei si Anamaria Tranca, aceiasi care au admis contestatia in anulare a DNA dupa decizia de achitare data de CAB in cazul sau si au dispus rejudecarea apelului.

Rarinca a mai spus ca a facut plangere impotriva procurorului DNA Elena Matiesescu, care a cerut un termen mai apropiat pentru judecarea contestatiei in anulare a DNA, pe care l-a si obtinut, precum si impotriva presedintelui Curtii de Apel Bucuresti, Lia Savonea.

Acuza magistratii de abuz

Rarinca a precizat ca i-a acuzat pe magistrati de abuz in functie si ca resimte "dispret fata de toti cei care trebuie sa aplice legile in mod corect si le incalca".

Dezbaterile in cazul Rarinca, rejudecat la Curtea de Apel Bucuresti, vor incepe pe 10 septembrie, dupa ce, la primul termen de vineri, avocatul din oficiu al Marianei Rarinca nu a depus concluzii scrise la dosar, fiind amendat cu 5.000 de lei de instanta.

Dosarul in care Mariana Rarinca este acuzata de santajarea presedintelui ICCJ, Livia Stanciu, va fi rejudecat de Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce instanta a admis, pe 17 august, contestatia in anulare a DNA la decizia anterioara de achitare.

Sefa ICCJ, Livia Stanciu, a sustinut, in iunie anul trecut, ca a fost santajata de Mariana Rarinca, care i-ar fi cerut 20.000 de euro, pentru a nu divulga presei date presupus compromitatoare despre presedintele instantei supreme si familia acesteia.

Rarinca a fost arestata preventiv in perioada 10 iunie - 18 decembrie 2014 si trimisa in judecata in 1 iulie 2014. Ea a fost achitata, pe 21 mai, de Curtea de Apel Bucuresti, decizia fiind definitiva. La judecarea in fond a dosarului, Tribunalul Bucuresti a condamnat-o pe Rarinca la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Rarinca condamnata, #Rarinca proces reluat, #Rarinca plangere judecatori , #justitie