Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, reclama la CCR ca ii sunt incalcate drepturile in dosarul in care e acuzat de omor

Miercuri, 24 Martie 2021, ora 16:08
8219 citiri
Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, reclama la CCR ca ii sunt incalcate drepturile in dosarul in care e acuzat de omor

Mario Iorgulescu a sesizat Curtea Constitutionala cu trei exceptii de neconstitutionalitate, reclamand ca i se incalca drepturile, inclusiv dreptul la un proces echitabil.

La sfarsitul anului trecut, judecatorul de camera preliminara de la Tribunalul Bucuresti a decis ca procesul lui Mario Iorgulescu ar putea incepe, dar de atunci nu s-a mai intamplat nimic. Iorgulescu jr. a contestat decizia, dar dosarul nu a ajuns nici acum la Curtea de Apel Bucuresti, pentru ca judecatorul de camera preliminara nu a redactat inca motivarea deciziei sale, conform B1TV.

Decizie definitiva: Justitia emite un mandat de arestare, in lipsa, pe numele lui Mario Iorgulescu

Judecatorul a respins cererea lui Mario Iorgulescu de schimbare a incadrarii juridice, din omor in ucidere din culpa, dar a admis solicitarea lui de sesizare a Curtii Constitutionale.

Mario Iorgulescu a reclamat la CCR ca, prin efectuarea perchezitiei informatice, i se incalca drepturi din Constitutie, dar si dreptul la un proces echitabil si prevazut de Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu- presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost trimis in judecata pe 14 august 2020 pentru savarsirea infractiunilor de omor si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante, potrivit unui anunt al Parchetului Capitalei.

Pe numele lui Mario Iorgulescu a fost emis la data de 15 mai 2020 un mandat de arestare in lipsa, in baza caruia Tribunalul Bucuresti a emis un mandat european de arestare. Acesta a fost transmis la data de 19 mai 2020 autoritatilor judiciare competente din Italia, tara in care tanarul se afla, in vederea arestarii si predarii acestuia catre autoritatile judiciare romane.

In noaptea de 7 spre 8 septembrie 2019, fiul lui Gino Iorgulescu a accidentat mortal cu masina un tanar de 24 ani.

Fiul presedintelui LPF se deplasa pe Soseaua Chitilei la volanul unui Aston Martin, avea viteza mare si a pierdut controlul autovehiculului si a ucis un barbat in varsta de 24 de ani care circula regulamentar.

Mario Iorgulescu avea o concentratie 1,96 g/l alcool pur in sange la prima analiza si de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare. Totodata, medicii de la Instititutul National de Medicina Legala au stabilit ca acesta consumase cocaina in prealabil.

Dupa doua saptamani de la accident, Iorgulescu jr a fost transferat de familie in Italia, de unde nu s-a mai intors. Arestat in lipsa, el a sesizat CCR cu trei exceptii de neconstitutionalitate, reclamand ca i se incalca drepturile, inclusiv cel la un proces echitabil.

Mario Iorgulescu, fiul presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, care a comis un accident rutier in urma caruia si-a pierdut viata o persoana, a fost mutat la un spital din strainatate.

Reprezentantii Spitalului Elias au transmis ca Mario Iorgulescu a fost mutat la cererea expresa a familiei, desi ei s-au opus.

Citeste si:
Inculpatul VIP care scapă de dosar în baza "prescripției CCR". Procesul de corupție amânat, vară liniștită pentru Adrian Mladin
Inculpatul VIP care scapă de dosar în baza "prescripției CCR". Procesul de corupție amânat, vară liniștită pentru Adrian Mladin
Adrian Mladin, fost primar al comunei Jilava condamnat la 6 ani pentru mită, poate răsufla ușurat până la toamnă, când completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte...
Dosarul Hidroelectrica: Avocații Elenei Udrea au venit la proces pregătiți să scoată România din Uniunea Europeană
Dosarul Hidroelectrica: Avocații Elenei Udrea au venit la proces pregătiți să scoată România din Uniunea Europeană
Avocații Elenei Udrea au ticluit premisele unui RoExit, marți, 5 iulie, înainte ca instanța să respingă cererea DNA se sesizare a Curții de la Strasbourg și de suspendare a Dosarului...