Marko Attila, urmarit prin Interpol: Voi merge pana la ultima suflare pentru a-mi dovedi nevinovatia

Luni, 04 Mai 2015, ora 22:42
6830 citiri
Marko Attila, urmarit prin Interpol: Voi merge pana la ultima suflare pentru a-mi dovedi nevinovatia

Fostul deputat UDMR Marko Attila, care a fost dat in urmarire internationala prin Interpol, sustine ca va lupta "pana la ultima suflare", pentru a-si dovedi nevinovatia.

Acesta a fost contactat de Mediafax si rugat sa comenteze faptul ca este urmarit prin Interpol. "Nu am ce comenta. Eu voi merge pana la ultima suflare pentru a-mi dovedi nevinovatia, oriunde acest lucru mai inseamna ceva", a spus Marko Attila, potrivit Romania Libera.

Fostul parlamentar a mai fost intrebat si daca poate specifica unde se afla mai exact, in Ungaria, si daca va cere protectia Guvernului de la Budapesta, insa Marko Attila a refuzat sa raspunda.

Politia Romana a anuntat luni ca fostul deputat a fost dat in urmarire internationala prin Interpol in 29 aprilie, dupa ce instanta suprema a emis un mandat de arestare in lipsa la solicitarea DNA.

Fostul deputat Marko Attila, urmarit international prin Interpol

Marko Attila, mandat de arestare in lipsa

Fostul parlamentar UDMR este acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, iar in prezent se afla in Ungaria, unde a fugit dupa ce DNA a cerut arestarea sa preventiva.

Marko Attila si-a dat demisia din Parlament la inceputul lunii aprilie, iar pe 15 aprilie Camera Deputatilor a luat act de incetarea mandatului sau dupa ce acesta a transmis Parlamentului demisia sa in original.

Pe 30 martie, cu doua zile inainte ca deputatul UDMR sa-si anunte demisia din Parlament, comisia juridica din Camera Deputatilor a avizat pozitiv cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a lui Marko Attila.

Marko Attila a fost trimis in judecata, in lipsa, de catre DNA in dosarul despagubirilor supraevaluate de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), in care este arestat preventiv si fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu.

Fugit in Ungaria, fostul deputat sustine ca nu intentioneaza sa se intoarca in tara pentru a raspunde in fata justitiei. Intr-un interviu acordat unui post de radio ungar in ziua in care deputatii luau act de demisia sa din Parlamentul Romaniei, Marko Attila declara ca este nedreapta condamnarea sa si ca vrea sa inceapa o viata noua in Ungaria.

Marko Attila sustine ca a fost condamnat pe nedrept in Romania si ca vrea o noua viata in Ungaria

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...
Comentarii
niculaeda
rank 5
"Marko Attila declara ca este nedreapta condamnarea sa si ca vrea sa
Conu_Alecu
rank 5
Foarte bine drago Attila, primul pas din "ultima suflare" ar fi