Medicul Bradisteanu, achitat in dosarul in care era acuzat de favorizarea lui Nastase

Marti, 04 Martie 2014, ora 16:29
1849 citiri
Medicul Bradisteanu, achitat in dosarul in care era acuzat de favorizarea lui Nastase

Medicul Serban Bradisteanu, seful Sectiei de chirurgie cardiovasculara a Spitalului Floreasca din Capitala, a fost achitat, marti, de instanta suprema, in dosarul privind favorizarea lui Adrian Nastase.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel la aceeasi instanta. La ultimul termen al procesului, in 17 februarie, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut instantei supreme sa il condamne pe Bradisteanu la inchisoare cu executare.

In schimb, avocatii au cerut achitarea medicului acuzat ca ar fi incercat tergiversarea punerii in executare a deciziei din iunie 2012 de condamnare a lui Adrian Nastase la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii".

Procurorul a aratat ca Serban Bradisteanu, prin tot ceea ce a facut si prin modul in care a actionat, a incurcat organele judiciare. Acesta a sustinut ca, atunci cand Nastase a fost adus la Spitalul Floreasca, medicul Bradisteanu l-a preluat la sectia sa, in mod nelegal, pentru a incerca sa tergiverseze cat de mult punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei din dosarul "Trofeul calitatii".

De asemenea, procurorul a atras atentia ca Nastase avea o rana la gat, ceea ce nu implica internarea acestuia la Sectia de chirurgie cardiovasculara de la Spitalul Floreasca.

Procurorul a mai aratat ca, dupa internarea lui Nastase, medicul Serban Bradisteanu a refuzat colaborarea cu politia si a dat raspunsuri evazive cu privire la starea fostului premier, astfel incat sa incurce organele judiciare.

Astfel, Nastase a castigat sase zile, iar un avocat al fostului premier a cerut in instanta sa se constate ca perioada in care a stat internat la Spitalul Floreasca reprezinta zile executate din pedeapsa.

Serban Bradisteanu, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara de la Spitalul Floreasca, a fost trimis in judecata de procurorii DNA in 6 decembrie 2012, iar judecarea cauzei a inceput in 20 martie.

Medicul Serban Bradisteanu a fost acuzat de procurorii DNA de favorizare a infractorului, infractiune in legatura directa cu infractiunile asimilate celor de coruptie.

Adrian Nastase a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare, in iunie 2012. Dupa decizia instantei, Nastase a incercat sa se sinucida, fiind dus la Spitalul de Urgenta Floreasca.

In 6 ianuarie, Adrian Nastase a fost din nou incarcerat, dupa ce a fost condamnat, in dosarul "Zambaccian", la patru ani de inchisoare cu executare.

Citeste si:
Florin Cîțu, după ce a demisionat de la șefia Senatului: "Această guvernare era mult mai bună fără PSD"
Florin Cîțu, după ce a demisionat de la șefia Senatului: "Această guvernare era mult mai bună fără PSD"
Florin Cîţu a declarat miercuri, 29 iunie, după ce a demisionat de la şefia Senatului, că preşedintele partidului şi secretarul general al PNL i-au cerut să facă un pas un spate,...
Florin Cîțu demisionează din fruntea Senatului. Cine preia interimatul SURSE
Florin Cîțu demisionează din fruntea Senatului. Cine preia interimatul SURSE
Fostul președinte al PNL Florin Cîțu a anunțat miercuri, 29 iunie, în ședința senatorilor PNL că își depune mandatul de șef al Senatului, conform unor surse politice. UPDATE 11.00 La...