Primarul si viceprimarul comunei Nana, urmariti penal - S-au improprietarit singuri

Joi, 05 Iunie 2014, ora 15:20
7139 citiri
Primarul si viceprimarul comunei Nana, urmariti penal - S-au improprietarit singuri

Primarul si viceprimarul comunei Nana, din judetul Calarasi, precum si alti functionari care au facut parte din comisia de fond funciar, sunt urmariti penal pentru abuz in serviciu si conflict de interese, fiind acuzati ca au emis titluri de proprietate pe numele unor persoane care nu aveau dreptul la ele.

Conform unui comunicat remis presei joi de Parchetul de pe langa Inalta Curte, acestia sunt urmariti penal printr-o ordonanta emisa inca din data de 15 mai 2014.

Gheorghe Dobre, Georgica Stolea, Tudorita Niculae, Marian Dobre, Florian Decu, Marius Neagu, Alina Preda si Manea Constantin sunt acuzati de diverse infractiuni, cum ar fi conflict de interese, abuz in serviciu si fals in inscrisuri oficiale.

Suspectii sunt acuzati ca, in perioada 2005-2010, in calitate de membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, au participat la analizarea, verificarea, solutionarea si validarea "cererilor depuse de catre ei insisi, rude ori fini ai lor, avand ca obiect constituirea ori reconstituirea dreptului de proprietate a unor suprafete de teren agricol".

In plus, in aceeasi perioada au fost emise in mod ilegal si titluri de proprietate pe numele unor persoane care nu erau indreptatite sa le primeasca.

"La baza emiterii titlurilor de proprietate au stat inscrisuri falsificate (printre care si certificate de stare civila), prin contrafacerea continutului si folosirea de formulare tipizate elaborate in afara cadrului legal", sustin procurorii.

Ancheta a fost declansata dupa ce fiica presedintelui Traian Basescu, Ioana, a cumparat circa 280 de hectare in comuna Nana, seful statului spunand ca vrea sa se apuce de agricultura.

Corpul de Control al Guvernului a facut verificari si a stabilit ca 80% din retrocedarile facute in zona au fost ilegale, iar Parchetul a deschis un dosar penal.

Infractiunile enumerate mai sus au fost comise pana in 2010, iar fiica presedintelui a achizitionat in 2013 terenul rezultat in urma comasarii unor suprafete retrocedate in mod suspect.

Achizitia facuta de fiica presedintelui a facut obiectul unei comisii parlamentare de ancheta, care si-a incetat activitatea din cauza ca Parchetul a inceput cercetarile penale.

La randul sau, presedintele Traian Basescu a declarat in repetate randuri ca fiica sa a cumparat legal terenul de la Nana si le-a cerut procurorilor sa deschida o ancheta si sa stabileasca daca exista vinovati, reamintind totodata ca acestia ar fi apropiati ai PSD.

Basescu cere ancheta imediata privind terenul cumparat de fiica sa, la Nana

Comisia Nana si-a incetat oficial activitatea

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Nana urmarire penala, #primar Nana urmarit penal, #abuzuri retrocedari Nana , #justitie