Miliardarul Niculae ramane dupa gratii - decizie definitiva

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 17:12

   

Miliardarul Niculae ramane dupa gratii - decizie definitiva
Omul de afaceri Ioan Niculae, condamnat pe 2 aprilie la doi ani si jumatate de inchisoare in dosarul "mita la PSD", ramane in penitenciar, dupa ce Tribunalul Dambovita i-a respins definitiv, marti, solicitarea de eliberare conditionata.

Magistratii au respins ca nefondata contestatia formulata de Ioan Niculae la decizia din 31 august a Judecatoriei Gaesti. Atunci, Judecatoria i-a respins omului de afaceri cererea de eliberare conditionata.

In motivarea deciziei din 31 august, magistratii Judecatoriei Gaesti arata ca omul de afaceri Ioan Niculae nu a fost eliberat conditionat, deoarece perioada scurta petrecuta in inchisoare nu a convins instanta ca s-a indreptat.

Ioan Niculae, Balzac de Romania: Cate carti sustine ca a scris in inchisoare si cine certifica

Ioan Niculae ramane in inchisoareMagistratii au motivat ca Ioan Niculae indeplineste doar una dintre conditiile eliberarii conditionate, astfel ca nu poate fi admisa solicitarea sa de eliberare conditionata.

"Concluzionand, potrivit articolului 59 si urmatoarele Cod Penal (1969), pentru a putea beneficia de liberare conditionata condamnatul trebuie sa indeplineasca doua conditii: (1) sa execute o perioada minima din durata pedepsei si (2) sa dea dovezi ca s-a indreptat si se poate integra in societate", se arata in motivare.

Pedeapsa lui Niculae este de 914 zile, iar pentru a putea cere eliberarea conditionata, acesta trebuia sa execute o treime, respectiv 304 zile.

Ioan Niculae isi va executa in continuare pedeapsa in Penitenciarul Gaesti si mai poate introduce o cerere de eliberare conditionata la 60 de zile de la momentul in care comisia din penitenciar i-a examinat-o pe cea de fata.

Cererea de eliberare conditionata a lui Ioan Niculae a fost analizata de comisia de specialitate din Penitenciarul Gaesti si inregistrata la Judecatoria Gaesti in 18 august.

Avocatul omului de afaceri declara ca acesta merita sa fie eliberat dupa ce, in cele cinci luni de detentie, a scris cinci carti. Cartile semnate de Ioan Niculae sunt in domenii precum agricultura si chimia, in care de altfel omul de afaceri are investitii. Doua dintre volume se intituleaza "Bioetanolul, combustibilul viitorului" si "Valorificarea energetica a biomasei".

Aflati in inchisoare, Ioan Niculae si Bunea Stancu sunt urmariti penal intr-un nou dosar

Pe 2 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe patronul grupului S.C. Interagro S.A. Ioan Niculae, la doi ani si sase luni de inchisoare in doarul "mita la PSD". In acelasi dosar au fost condamnati Gheorghe Bunea Stancu, la trei ani de inchisoare, Gheorghe Teodorescu si Viorel Barac, la doi ani si sase luni cu executare.

Procurorii aratau, in rechizitoriu, ca in cursul anului 2009 Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a PSD pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea candidatului PSD, Mircea Geoana.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2818 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
e bine...face echipa cu Meme si Borcea...
securistu Niculae va scrie multe romane....va lua premiul Nobel pt literatura...
Neutru
rank 5
Interes personal
Personal,nu ma intereseaza cunostiintele in materie de agricultura ori chimie ale "toashului" Nicolae. As fi insa interesat sa citesc o carte despre activitatea sa in randurile Securitatii.O astfel de carte m-ar convinge ca e scrisa de el,celelalte, despre agricultura si chimia sunt lucrari executate la comanda de "afara". Este cazul ca tribunalele romanesti sa puna capat acestei practici cu scrisul cartilor ca argument al reabilitarii sociale!! A scrie o carte nu inseamna a fi reabilitat (chiar daca este scrisa de tine).Practic nimeni nu poate evalua gradul de reabilitare al unui detinut deoarece infractorii sunt buni actori cand interpreteaza rolul de pocait. Singurele criterii pt. acordarea liberarii conditionate ar trebui sa fie timpul petrecut la "rece" si comportamentul in timpul detentziei (desi la acest capitol e clar ca in inchisoare nu prea ai incotro decat sa mergi pe burta si sa nu te ratzoiesti la caralii......
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor