Ministrii vizati de raportul MCV sunt Dragnea, Vosganian si Fenechiu - AFP

Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 20:57
4685 citiri
Ministrii vizati de raportul MCV sunt Dragnea, Vosganian si Fenechiu - AFP
Foto: Ziare.com

Romania are inca de facut progrese mari in justitie, iar un prim pas pentru asta ar fi demisia parlamentarilor acuzati de coruptie si deblocarea anchetelor care ii vizeaza, se arata in raportul prezentat miercuri de Comisia Europeana.

Un oficial al Comisiei Europene a precizat pentru AFP ca doi dintre politicienii vizati in raportul MCV sunt vicepremierul Romaniei, Liviu Dragnea, respectiv Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ambii fiind anchetati de DIICOT.

Un al treilea politician vizat este Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

AFP noteaza ca Dragnea este cercetat in cazul fraudelor de la Referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, precum si ca Varujan Vosganian este anchetat pentru livrarea ilegala de gaze catre o companie privata.

Premierul Victor Ponta a declarat ca nu stie despre ce ministri este vorba, in urma publicarii raportului.

"Nu am reusit sa-i gasesc pe cei trei ministri cercetati de justitie. Pe domnul Fenechiu il stiu, dar alti doi nu stiu de unde sa-i iau. Care sunteti, va rog sa recunoasteti! Probabil ca lucrurile ar fi fost corecte daca Mecanismul ar fi fost si de cooperare, nu numai de verificare", a spus Victor Ponta.

Guvernul roman a transmis inca de marti, inainte de publicarea raportului, ca si-a indeplinit angajamentele luate in 2012 in fata Comisiei Europene, pentru respectarea principiilor statului de drept, mai noteaza sursa citata.

Inca de la aderarea sa in Uniunea Europeana, in 2007, Romania si-a luat angajamentul ca va lupta pentru starpirea coruptiei, iar Bruxelles-ul este cu ochii pe tara noastra pentru a vedea eforturile intreprinse in acest sens.

#Liviu Dragnea MCV, #Varujan Vosganian MCV, #Relu Fenechiu coruptie justitie, #raport justitie Comisia Europeana , #justitie