Ministrul Justitiei si cel al Finantelor au mers la CSM pentru a solutiona problema lipsei acute de personal

Joi, 16 Iulie 2020, ora 17:32

   

Ministrul Justitiei si cel al Finantelor au mers la CSM pentru a solutiona problema lipsei acute de personal
Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii s-a intalnit, joi, cu ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si cu ministrul Finantelor, Florin Citu, pentru a discuta despre lipsa acuta de personal de la instante. S-a convenit suplimentarea treptata a schemelor de personal, iar la rectificarea bugetara se vor aloca bani pentru "nevoile absolut urgente si care nu mai pot fi amanate".

"Continuand dialogul interinstitutional in scopul identificarii unor solutii ce vizeaza resursele umane la nivelul instantelor judecatoresti, astazi a avut loc la sediul Consiliului Superior al Magistraturii o noua intalnire intre reprezentantii Consiliului, ministrul justitiei si ministrul finantelor publice. Participantii la intalnire au constatat faptul ca, desi volumul de activitate al instantelor judecatoresti a crescut semnificativ, schemele de personal auxiliar au ramas neschimbate, devenind astfel subdimensionate, situatie care are repercusiuni negative asupra infaptuirii actului de justitie", a transmis, joi, CSM, printr-un comunicat de presa.

In document, CSM mai precizeaza si ca, desi s-a convenit ca este necesara majorarea schemelor de personal auxiliar, in conditiile realitatilor economice actuale, suplimentarea va trebui facuta treptat.

"Astfel, intr-o prima etapa a fost asumata de catre reprezentantii puterii executive alocarea de resurse financiare cu ocazia rectificarii bugetare aferente acestui an pentru a acoperi nevoile absolut urgente si care nu mai pot fi amanate", a mai transmis CSM.

Posturile care urmeaza a fi suplimentate vor fi distribuite instantelor judecatoresti exclusiv in baza unor criterii obiective, agreate deopotriva de Consiliul Superior al Magistraturii si de Ministerul Justitiei."Consiliul Superior al Magistraturii remarca deschiderea manifestata in cadrul dialogului purtat, precum si intelegerea situatiei critice in care se regasesc instantele judecatoresti, lipsa personalului auxiliar fiind o problema cronica si nerezolvata de mai multi ani", au precizat magistratii.

Au participat la intalnire presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Nicoleta Tint, alaturi de alti membri alesi ai Consiliului, respectiv Mariana Ghena, Simona Marcu si Bogdan Mateescu, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, informeaza News.ro.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2815 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor