Ministrul Justitiei zice ca va modifica ordonantele sa nu scape criminali si violatori: Deci, fara frica!

Duminica, 29 Ianuarie 2017, ora 10:55
3633 citiri
Ministrul Justitiei zice ca va modifica ordonantele sa nu scape criminali si violatori: Deci, fara frica!
Foto: site PSD

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat, sambata seara, la Antena 3, ca, in urma dezbaterilor de pana acum, vor fi facute unele modificari la ordonantele de gratiere si de modificare a Codurilor penale.

Astfel, Iordache sustine ca vor fi eliminate anumite prevederi din ordonante si, in consecinta, nu vor iesi din inchisoare criminalii si violatorii peste 60 de ani.

In plus, ministrul Justitiei a spus ca vor exista si masuri complementare - reinsertia celor care vor fi eliberati si, anul acesta, va incepe construirea a doua noi penitenciare, la Caracal si Berceni. Constructia acestora este estimata sa dureze cinci ani.

"Toti cei care au peste 60 de ani si in niciun caz, nici violatorii, nici criminalii si nici cei care au venit cu niste sanctiuni grave sunt exclusi. Acea exprimare de la articolul 4 aliniatul 2 este eliminata. Si noi, in cursul dezbaterilor, am constatat ca anumite prevederi... Deci, fara frica. Am plecat de la un proiect care a existat in Romania, ultima lege a gratierii a fost data in 2002. Nu e o solutie minune daca ies 3.000 din 28.000, trebuie sa venim cu alte masuri", a declarat Iordache, la Antena 3, citat de News.ro.

Ministrul Justitiei a adaugat ca a vorbit in acest sens si cu ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, pentru a gasi solutii ca angajatorilor sa le fie oferite facilitati daca angajeaza persoane eliberate din penitenciare.

"Proiectul pe care noi l-am inaintat va fi imbunatatit. Dar a-l respinge si a spune ca Romania nu e pregatita, sa ne dea altcineva o solutia pentru a nu plati din aprilie 80 de milioane de euro", a mai spus Iordache, citat de flux24.ro.

Iohannis a vorbit la CEDO - nu va fi niciun fel de amenda

In Italia, dupa gratiere, s-a triplat numarul infractiunilor

Ministrul Justitiei si-a expus si concluziile in urma turului de penitenciare pe care l-a facut in aceasta saptamana.

"Sunt aproximativ 28.000 de detinuti pentru care nu se respecta conditiile minimale de viata (...) Am vazut oameni cu fata tumefiata de muscaturi de capuse. Oamenii aia nu sunt condamnati la moarte. Deci cand vezi oameni si gandaci care trec peste ei... pentru ca intr-o camera de 4 pe 4 stau 20 oameni. Oamenii astia nu au patru metri cat prevede legea, oamenii astia stau sub un metru pentru fiecare om", a spus Florin Iordache, citat de Mediafax.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Iordache ordonante Justitie , #justitie