Ministrul Predoiu a anuntat ca Sectia Speciala va fi desfiintata (Surse)

Sambata, 14 Decembrie 2019, ora 12:53
15935 citiri
Ministrul Predoiu a anuntat ca Sectia Speciala va fi desfiintata (Surse)

Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie va fi desfiintata, singurul lucru inca neclar este modul in care va fi luata aceasta decizie, cel mai probabil undeva la inceputul anului viitor, le-a spus ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, procurorilor DIICOT reuniti la Constanta, cu ocazia implinirii a 15 ani de la crearea Parchetului Antimafie.

Surse prezente la discutia cu ministrul Justitiei, la care presa nu a avut acces, spun ca acesta a tinut sa repete de trei ori mesajul despre desfiintarea SIIJ (cunoscuta si ca Sectia Speciala) in aplauzele procurorilor DIICOT.

Totodata, Catalin Predoiu le-ar fi explicat procurorilor DIICOT de ce si-a anulat votul in plenul CSM pentru alegerea presedintelui Consiliului. Ministrul pretinde ca isi doreste ca magistratii sa isi aleaga presedintele fara interventia decisiva a factorului politic, chiar daca acesta detine un vot legal.

"Dupa un mandat de rezistenta, esential si fara de care nu am fi ajuns aici, eu am un mandat de constructie", le-ar fi spus ministrul Predoiu procurorilor DIICOT, potrivit surselor Ziare.com.

Alegerea noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost amanata pentru saptamana viitoare, dupa ce de doua ori votul pentru Nicoleta Tint, propusa de Sectia de judecatori a CSM, a fost 9 "pentru", 9 "impotriva" si unul nul.

Votul este secret in aceasta procedura, insa surse judiciare au explicat pentru Ziare.com cum s-au pozitionat membrii CSM in timpul dezbaterii.

Cele noua voturi "pentru" ar fi venit de la: Nicoleta Tint, Lia Savonea, Simona Marcu, Gabriela Baltag, Evelina Oprina, Corina Corbu (presedintele Inaltei Curti - n.red.), procurorul Codrut Olaru si membrii societatii civile, Victor Alistar si Romeo Chelaru.

Voturi contra ar fi venit de la: Mariana Ghena, Andrea Chis, Bogdan Mateescu, Mihai Balan, Nicolae Solomon, Cristian Ban, Florin Deac, Tatiana Toader si Bogdan Licu (procuror general interimar - n.red.).

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...
Comentarii
Salamcusoia
rank 5
Fa Adia Florea, da-i la gioale si lui Iohannis, asa cum le-ai dat si
movici
rank 5
Bine bine, desfintati sectia speciala ,dar pe cei implicati in SS,