Povestea polițiștilor care au refuzat o mită de 12.000 de euro. Autorul a jefuit un apartament în Arad și dorea să ajungă la București

Autor: N.G.
Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 21:00
6112 citiri
Povestea polițiștilor care au refuzat o mită de 12.000 de euro. Autorul a jefuit un apartament în Arad și dorea să ajungă la București

”Să fii polițist înseamnă demnitate și onoare, facem meseria aceasta și apărăm legea. Cum să accepți mită? Am colegi care au denunțat oferirea a 200 de lei, a 500 de lei. Vrem să ne facem meseria corect”, a spus un polițist rutier care își desfășoară activitatea la Brigada Autostrăzi pe A1, Deva - Sibiu, după ce a refuzat 12.000 de euro.

Alături de alți trei colegi, agentul principal Horațiu Drăgan era de serviciu în ziua de 9 mai 2021, când a primit prin stație informația că un bărbat care a jefuit un apartament din Arad se îndrepta spre ei.

Ni s-a dat prin staţie în consemn un autoturism, în care ar fi o persoană care a furat 100.000 de euro din Arad. Eu cu colegul eram pe tronsonul din judeţul Alba, alţi doi colegi pe tronsonul din Deva. Ei au identificat maşina, au oprit-o, i-au întrebat pe şofer şi pasager dacă au bani, au spus că nu. Cei doi au fost duşi la secţie, unde am mers şi noi. Acolo, la percheziţia corporală asupra pasagerului s-au găsit foarte mulţi bani”, a relatat polițistul.

Înainte de control, celor patru poliţişti li se oferise mita de 12.000 de euro. ”Înainte de controlul corporal, pasagerul a încercat să ne ofere bani. În maşină, unul din colegii din Hunedoara a reuşit să îl înregistreze pe acesta în timp ce spunea că ne dă 12.000 de euro ca să nu spunem că l-am prins. Am anunţat şefii şi am urmat paşii în astfel de situaţii”, a mai spus poliţistul. Le-a și oferit pe loc polițiștilor suma de 8.900 de euro. Oamenii legii au sesizat Parchetul, iar bărbatul a fost reţinut de procurori DNA din Alba Iulia, ulterior fiind arestat preventiv.

O parte din banii furați de bărbatul condamnat la închisoare

Pe 28 mai, dosarul penal a fost trimis în judecată, la Tribunalul Alba, iar în 25 octombrie a fost pronunțată prima hotărâre. Marius Fluțar a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani de închisoare în regim de detenție. Hotărârea Tribunalului Alba poate fi contestată la Curtea de Apel.

”Din cercetări, a reieşit faptul că în noaptea de 8/9 mai, în timp ce se afla la domiciliul victimei şi profitând de neatenţia acesteia, bărbatul ar fi sustras suma de aproximativ 100.000 de euro. Prejudiciul a fost parţial recuperat şi restituit păgubitului, iar pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, a transmis Poliția după prinderea bărbatului. Acesta a luat un taxi după ce ar fi furat banii şi ar fi intenţionat să ajungă la Bucureşti. Însă maşina în care se afla a fost oprită de poliţişti pe autostrada A1.

”La data de 9 mai 2021, inculpatul faţă de care se desfăşurau cercetări într-un dosar penal de furt (privind sustragerea unei sume de 100.000 euro dintr-o locuinţă de pe raza municipiului Arad) a fost depistat şi oprit în trafic de către un agent de poliţie în cadrul Biroului Poliţiei Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva (Sibiu – Sebeş – Deva – n.r.). În acest context, inculpatul i-ar fi oferit agentului de poliţie suma de 12.000 euro pentru a-l lăsa să plece şi pentru a nu efectua nicio verificare cu privire la depistarea acestuia”, a transmis DNA Alba Iulia.

Marius Fluțar urmează să fie judecat și pentru infracțiunea de furt calificat, dosarul fiind pe rolul Judecătoriei Arad.

Citeste si:
Opozantul rus Alexei Navalnîi are o nouă ocupație în închisoare. Șefii lagărului: ”Corecția este imposibilă fără implicare”
Opozantul rus Alexei Navalnîi are o nouă ocupație în închisoare. Șefii lagărului: ”Corecția este imposibilă fără implicare”
Principalul opozant al lui Putin, Alexei Navalnîi, a declarat că a început să lucreze în atelierul de croitorie al coloniei din Pokrov, unde este încarcerat. Anunțul a fost făcut pe...
Sărbătoare după deschiderea traficului pe autostrada A10, între Alba Iulia și Aiud: ”Au ieșit cu șampanie și au pupat asfaltul”
Sărbătoare după deschiderea traficului pe autostrada A10, între Alba Iulia și Aiud: ”Au ieșit cu șampanie și au pupat asfaltul”
Aglomeraţia de mașini de pe DN1, între Alba Iulia și Aiud, a dispărut complet după ce lotul 2 al autostrăzii Sebeş-Turda a fost deschis traficului marţi, 30 noiembrie 2021. Locuitorii din...