Ziare.com

Motivul pentru care Gruia Stoica poate pleca de acasa 5 zile - e in arest la domiciliu

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 21:04

   

Motivul pentru care Gruia Stoica poate pleca de acasa 5 zile - e in arest la domiciliu
Omul de afaceri Gruia Stoica, aflat in arest la domiciliu, acuzat de cumparare de influenta in legatura cu o licitatie organizata de Complexul Energetic Oltenia, va putea parasi, pentru o perioada de cinci zile, imobilul in care locuieste, timp in care va fi supus unor investigatii medicale la o clinica privata din Bucuresti.

Potrivit portalului instantelor de judecata, magistratii Curtii de Apel Ploiesti, instanta pe rolul careia se afla dosarul de coruptie al lui Gruia Stoica, au admis, marti, cererea formulata de inculpat si au incuviintat parasirea, in perioada 15-19 septembrie, a imobilului unde acesta locuieste in vederea efectuarii la o clinica privata din Bucuresti a investigatiilor medicale prescrise. Decizia instantei nu poate fi atacata.

De asemenea, Curtea de Apel Ploiesti a acordat termen de judecata pe fond la data de 10 octombrie fata de lipsa dosarului de fond. Omul de afaceri Gruia Stoica a fost trimis in judecata la data de 12 februarie, sub aspectul savarsirii infractiunii de cumparare de influenta, alaturi de avocatul Doru Bostina, acuzat de trafic de influenta.

Procesul lui Gruia Stoica, mutat la Ploiesti din cauza mediatizarii excesive

Potrivit DNA, in luna mai 2013, SC Complexul Energetic Oltenia SA (CEO) Targu Jiu a lansat public procedura de licitatie ce avea ca scop incheierea acordului cadru si a contractelor subsecvente avand ca obiect "Servicii de transport feroviar de carbune" pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Isalnita si sucursala Electrocentrale Turceni.

Potrivit rechizitoriului, la data de 22 ianuarie 2014, Gruia Stoica, persoana care controleaza GFR SA, membra a grupului Grampet, i-a promis avocatului Doru Bostina ca-i va da suma de 3 milioane euro pentru ca acesta sa isi exercite influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra directorului general al CFR Marfa (functionar public), pentru a-l determina sa isi incalce atributiile de serviciu si sa-i comunice pretul oferit de societatea pe care o conduce, la licitatia din 29 ianuarie 2014, asadar sa divulge date confidentiale.

Sova i-a dat inapoi garantia de 10 milioane de euro lui Gruia Stoica, desi era ceruta de DIICOT

Acest demers avea ca scop adjudecarea de catre Gruia Stoica a contractului ce facea obiectul licitatiei, respectiv transport carbune de la nivelul Complexului Energetic Oltenia.

Procurorii sustin ca, in acest context, avocatul Bostina i-a promis lui Gruia Stoica faptul ca va inlesni, in schimbul sumei de 3 milioane euro, aflarea ofertei de pret si va folosi pentru realizarea traficului de influenta un intermediar care poate exercita influenta directa asupra directorului general al CFR Marfa.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 892 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor