Motoc rupe tacerea: Voi spune puterii adevarul despre derapajele in CCR

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 18:40
6640 citiri
Motoc rupe tacerea: Voi spune puterii adevarul despre derapajele in CCR

Iulia Motoc a precizat ca va spune adevarul despre putere si despre derapajele in CCR, din cadrul careia si-a dat demisia saptamana trecuta, pentru a putea depune juramantul ca judecator al CEDO saptamana viitoare, la Strasbourg.

"Raman sora lui Blaise Pascal, de aceea maine voi spune adevarul... Puterii... Asa cum percep eu puterea si derapajele in CCR. Cu siguranta, intrebarea legitima este de ce un judecator ales al CEDO ar face acest gest. De ce nu ar trebui sa plec cu doua trei cuvinte diplomatice. Poate pentru ca in masura in care crezi si urmezi idei (si idealuri) ideea de justiitie iti ramane esentiala, indiferent unde esti sau ai putea fi", a scris judecatorul pe pagina sa de Facebook.

Iulia Motoc a anuntat ca marti va sustine un discurs la Curtea Constitutionala a Romaniei, in cadrul caruia va vorbi despre anii petrecuti la CCR, dar si despre modul in care percepe justitia constitutionala de astazi.

Totodata, intr-o alta postare, judecatorul a afirmat ca o Curte Constitutionala independenta nu functioneaza dupa "algoritmul politic".

"Cei care cred in Curtea Constitutionala a Romaniei si in independenta sa nu pot invoca 'schimbarea algoritmului politic' al CCR. Este o contradictie in termeni. Mai simplu: ori este o Curte Constitutionala independenta, ori functioneaza dupa 'algoritmul politic'", a mai aratat Iulia Motoc.

Iulia Motoc - ultima saptamana la CCR

Aceasta a anuntat, printr-o postare anterioara de pe pagina sa de pe reteaua de socializare, ca saptamana aceasta este ultima pe care o petrece in cadrul CCR, intrucat pe 18 decembrie va depune juramantul ca judecator al CEDO, la Strasbourg.

Pe data de 1 decembrie, Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) a ales-o pe Iulia Motoc pentru functia de judecator la CEDO, dintre cele trei propuneri inaintate de Romania. Celelalte doua persoane propuse pentru functia de judecator la CEDO au fost Florin Streteanu si Tudor Pantiru. Aceasta a fost aleasa cu 132 de voturi "pentru", din 151 exprimate.

I.S.

Citeste si:
Modificările guvernului Ciucă la Codul Rutier: ”Au băgat înapoi toate portițele și șmecheriile de scăpat cu carnetul”
Modificările guvernului Ciucă la Codul Rutier: ”Au băgat înapoi toate portițele și șmecheriile de scăpat cu carnetul”
Cătălin Drulă, liderul USR și fost ministru al Transporturilor, a criticat asupru modificările aduse Codului Rutier de către guvernul Ciucă. Drulă susține că legea a fost...
Liberalii critică PSD pe subiectul deducerii fiscale: „O măsură populistă”
Liberalii critică PSD pe subiectul deducerii fiscale: „O măsură populistă”
Coaliția de guvernare este cuprinsă de noi tensiuni după ce PSD a adus în discuție modificarea sistemului de taxare și introducerea impozitării progresive. Mai mulți liberali, printre...