Nori negri la CSM - sistemul ataca justitia (Opinii)

Sambata, 11 Ianuarie 2014, ora 19:18
10742 citiri
Nori negri la CSM - sistemul ataca justitia (Opinii)

E groasa la CSM! Atat de groasa incat s-ar putea sa ne fie dor de vremurile de dinainte de 2005. Abia si-a intrat in paine noua conducere si a si sarit la gatul justitiei.

La gatul celor mai periculoase institutii, DNA si ICCJ. Periculoase pentru penali. In timp ce noi eram pierduti cu fuga misterioasa a lui Ponta si cu declaratiile lui Frunda, devenit nationalist roman, ca nu suntem colonie, in justitie se intamplau lucruri cu adevarat grave.

Ce a facut noua conducere a Consiliului Superior al Magistraturii, mai precis Sectia de Judecatori? A cerut ceva greu de crezut - verificarea DNA si ICCJ pentru "partizanat politic". Adica pentru ce spune Ponta, un om politic.

E un miros greu de hartuire asupra actiunii asteia. De ce? Pai sa o luam logic. Cum ai putea sa verifici, institutional, ca unele institutii din justitie fac "partizanat politic"? Dati-mi o idee, nu vad cum! Ii verifici pe procurori daca sunt inscrisi intr-un partid? Ii ce...ii intrebi daca fac "politie politica?" Nu exista asa ceva, un sistem de verificare. A da curs unui asemenea lucru mi se pare nu doar o ticalosie fara margini, ci si un semn ca marele atac la justitie, marea incercare se salvare a penalilor, se coace tot mai mult.

Foarte important, Sectia de Judecatori e condusa chiar de presedintele CSM, Adrian Bordea.

Ce e si mai grav e ca ea actioneaza la indicatiile (sesizarea) unui om politic, adica premierul Victor Ponta. Indicatii publice. Unde o sa ajungem, va cere verificarea unor institutii din justitie de cate ori i se pare vreunui om politic aflat la putere? N-ar fi exclus...

Sa mergem mai departe cu evaluarile - ce se intampla cu rezultatul verificarilor? Unde se duce si ce efecte are? E grav ca poate ajunge la ministrul Justitiei, printr-o sesizare, iar acesta poate cere, printr-o comisie, verificarea magistratului "parat". Chiar daca Inspectia Judiciara a considerat ca nu e nimic in neregula!

"Nu e control, e verificare", ne asigura Inspectia Judiciara. Ok. Care e diferenta?

Ca sa ne dam seama ca e grav, putem urmari si reactiile ambasadelor occidentale, care au "tras de maneca" CSM, fiind notabila vizita la ambasada SUA, dupa care mi se pare ca Bordea a dat putin inapoi, in declaratiile publice.

Chiar si asa, nu pot fi altfel decat ingrijorat. E un semn ca una din cele mai importante institutii ale Romaniei a luat-o pe cai gresite. Consecintele pot fi grave pentru Romania.

Marele razboi pe justitie a inceput. 7 batalii esentiale

CSM e cheia puterii in Romania

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#CSM verificare DNA ICCJ, #CSM conducere verificare justitie , #justitie