O judecatoare de la Inalta Curte acuzata de coruptie a lesinat in instanta

Vineri, 01 Iunie 2012, ora 14:00
3953 citiri
O judecatoare de la Inalta Curte acuzata de coruptie a lesinat in instanta

Judecatoarea Maria David de la Sectia civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie - judecata pentru fapte de coruptie - a lesinat, vineri, de mai multe ori in sala de judecata, inainte sa inceapa audierea denuntatorilor ei de catre colegii sai, magistratii de la Sectia penala a ICCJ.

La termenul de vineri al procesului, judecatorii instantei supreme aveau stabilita audierea omului de afaceri Petru Blanda, condamnat definitiv in urma unui proces pentru care judecatoarea Maria David ar fi pretins peste 200.000 de euro, in schimbul interventiei de a-l scapa de inchisoare.

Totodata, trebuia audiat vineri si soferul lui Blanda, care a denuntat de asemenea faptele judecatoarei David.

Inainte ca instanta sa inceapa audierea celor doi denuntatori, judecatoarei Maria David i s-a facut rau si a lesinat in boxa acuzatilor. In acest context sedinta de judecata a fost suspendata, fiind solicitata prezenta medicului de la cabinetul instantei.

Cei prezenti la sedinta publica de judecata au fost evacuati din sala de sedinta, iar ulterior pentru ca magistratul ar mai fi lesinat inca o data s-a decis amanarea audierii denuntatorilor pentru data de 11 iunie.

Mila la Inalta Curte

Procurorii anticoruptie au retinut-o, in 28 februarie, pe judecatoarea Maria David, pentru ca ar fi pretins 200.000 de euro de la o persoana pentru a interveni pe langa fostii sai colegi de la Curtea de Apel Ploiesti sa admita o contestatie pentru anularea unei condamnari.

David a fost judecator in Targoviste, apoi a promovat la Curtea de Apel Ploiesti, iar din 2009 este magistrat la instanta suprema.

Potrivit DNA, in perioada noiembrie - decembrie 2009, judecatoarea Maria David a pretins si primit de la un denuntator, in trei transe, prin intermediar, suma de 200.000 euro.

In schimbul banilor, Maria David a promis ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea unui dosar al Curtii de Apel Ploiesti, astfel incat acestia sa admita o contestatie in anulare, sa desfiinteze hotararea initiala de condamnare a denuntatorului si sa pronunte o hotarare de achitare a acestuia.

Initial, denuntatorul fusese condamnat la pedeapsa de trei ani inchisoare cu executare pentru savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala.

La data de 10 decembrie 2009, Curtea de Apel Ploiesti a admis in principiu contestatia in anulare formulata in dosarul respectiv si a dispus suspendarea deciziei initiale de condamnare pronuntata de aceeasi instanta, pana la solutionarea pe fond a contestatiei in anulare.

In luna ianuarie, Maria David i-ar fi promis aceluiasi denuntator ca, in schimbul unor sume de bani pe care i le va preciza ulterior, va interveni pe langa judecatorii de la Curtea de Apel Ploiesti, astfel incat acestia sa pronunte o solutie favorabila acestuia intr-un dosar avand ca obiect recursul declarat de acesta impotriva unei sentinte penale prin care Judecatoria Targoviste ii respinsese o cerere de revizuire.

Cererea de revizuire fusese formulata impotriva aceleiasi decizii penale prin care denuntatorul fusese condamnat la pedeapsa de trei ani inchisoare cu executare pentru savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala. In perioada ianuarie-februarie 2012, Maria David a primit de la denuntator, in mod repetat, suma totala de 4.000 euro si 3.800 lei.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Maria David lesinat judecata, #judecatoare Maria David lesin, #proces amanat lesin Maria David, #judecatoare Inalta Curte coruptie, #proces coruptie Inalta Curte , #justitie