Ziare.com

Un judecator rupe tacerea. Transant, despre infractori eliberati, protocoale, santaje, probe ticluite: Notiunea de independenta a justitiei este batjocorita!

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Miercuri, 16 Ianuarie 2019, ora 07:53

   

Un judecator rupe tacerea. Transant, despre infractori eliberati, protocoale, santaje, probe ticluite: Notiunea de independenta a justitiei este batjocorita!
Scandalurile din sistemul judiciar au fost provocate cu ajutorul unor teorii ale conspiratiei si reprezinta artificii aruncate in spatiul public pentru a justifica mutilarea Legilor Justitiei, a legilor penale si procesual penale, afirma Sorina Marinas, judecator de la sectia penala a Curtii de Apel Craiova.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, dna Sorina Marinas, foarte apreciata in randul magistratilor si unul dintre cei mai tineri (33 de ani) judecatori de nivel de Curte de Apel din Romania, a facut precizari transante despre subiectele fierbinti in dezbatere: santajarea si presarea judecatorilor de catre procurori, solutiile de achitare, efectele recursului compensatoriu, protocoale secrete si implicarea SRI in procesele penale, conditiile de munca din instante.

Iata principalele declaratii facute de Sorina Marinas:
  • Judecatorul care afirma ca a fost santajat sau presat nu are calitatile necesare pentru a fi numit judecator. Nu poti pretinde ca cineva, oricine, te poate santaja sau poate pune presiune asupra ta, fara sa stirbesti autoritatea cu care ai fost investit.
  • Au existat multe dosare penale formate ca urmare a unor plangeri penale sau denunturi formulate impotriva mea, toate au fost solutionate cu clasare.
  • Judecatorii nu au avut cunostinta de existenta protocoalelor PICCJ-SRI. Ele au reprezentat, din punctul meu de vedere, simple proceduri de lucru intre institutii.
  • In dosarele solutionate de mine nu au existat probe la care inculpatii sa nu aiba acces si nici nu am identificat acte de urmarire penala efectuate de ofiteri SRI.
  • Solutia de achitare nu reprezinta neaparat "nevinovatia absoluta"
  • Sectia pentru anchetarea magistratilor ar putea fi perceputa de magistrati ca o anumita tentativa de hartuire.
  • Recursul compensatoriu a reprezentat o masura de clementa, desi a fost prezentata public ca o masura reparatorie impusa de CEDO.
  • Orice masura de clementa constituie un motiv in plus pentru toti infractorii sa creada ca vor scapa fie nepedepsiti, fie cu o pedeapsa mica.
  • As vrea sa-l vad pe ministrul Justitiei deliberand si pronuntand o solutie in timp ce ceilalti 9 colegi de birou vorbesc intre ei. Curtea de Apel Craiova functioneaza intr-un fost service auto. Grefierii ar merita "un recurs compensatoriu" pentru conditiile de munca.
  • Fiecare neadevar spus, fiecare jignire tinde la bagatelizarea rolului Justitiei. Nu am fost suficient de diligenti pentru a observa din timp pericolele si pentru a reactiona la timpul potrivit. Insa niciodata nu e prea tarziu.

Cum se vad din perspectiva unui judecator "penalist" scandalurile din Justitie cu inregistrari, cu acuzatii despre mii de victime ale abuzurilor procurorilor, despre mii de nevinovati in puscarii si milioane de persoane interceptate. E macar un sambure de adevar?

Scandalurile din sistemul judiciar au fost provocate cu ajutorul unor teorii ale conspiratiei, special elaborate pentru a decredibiliza magistratii. Stigmatizarea procurorilor, catalogarea acestora ca fiind o categorie profesionala care si-a facut un scop din "aruncarea dupa gratii" a milioane de nevinovati, interceptarea a milioane de persoane, reprezinta doar artificii aruncate in spatiul public pentru a justifica mutilarea Legilor Justitiei, a legilor penale si procesual penale.

Este cat se poate de evident ca solutia de condamnare o pronunta judecatorul, nu procurorul. Acesta din urma poate doar sa formuleze o acuzatie. De asemenea, masurile de supraveghere tehnica, cea mai "deranjanta" fiind vestita interceptare, sunt dispuse de judecator, in conditiile prevazute de lege.

Pe de alta parte, aceste afirmatii sunt formulate cu vadita rea credinta. Presupunand ca judecatorii ar fi emis milioane de mandate de supraveghere tehnica (presupunerea fiind facuta pentru a demonta aceste afirmatii, intrucat numarul rezulta cu precizie din fiecare raport anual de activitate al SRI, disponibil la http://www.cdep.ro/caseta/2015/09/22/hp15023_raportSRI_2014.pdf, de unde reiese, de exemplu, ca numarul mandatelor puse in executare in cursul anului 2014 a fost de 42.263), nu exista posibilitatea interceptarii a milioane de persoane, pentru ca nu exista resursa umana necesara implementarii unui astfel de numar de mandate, din punct de vedere logistic nu exista aparatura, spatiul de stocare si nici resursele financiare necesare desfasurarii unei activitati de interceptare de natura celei vehiculate in spatiul public.

Despre "nevinovatii" din penitenciare, ce ar fi de spus? Sunt atat de "nevinovati" incat cea mai mare parte a celor liberati anterior executarii integrale a pedepsei revin in penitenciare intr-un interval de timp relativ scurt si, bineinteles, sunt tot nevinovati.

Exista o stare de tensiune intre procurori si judecatori, asa cum multi incearca sa acrediteze?

Nu exista o stare de tensiune intre judecatori si procurori. Nu avem nimic de impartit. Fiecare dintre noi trebuie sa-si indeplineasca atributiile cu onoare si constiinta.

Si, totusi, se vorbeste despre presiuni, santaje chiar ale procurorilor contra judecatorilor. Ati fost vreodata tinta unei incercari de santaj, tinta unei presiuni pentru a lua o anumita decizie?

Nu am fost niciodata tinta unei incercari de santaj sau presiuni.

Din punctul meu de vedere, judecatorul care afirma ca a fost santajat sau care afirma ca a fost presat de procuror sau de oricare dintre parti sau persoana vatamata nu are calitatile necesare pentru a fi numit judecator. Este un simplu purtator de roba si nu face cinste categoriei noastre profesionale.

Un judecator este o mica parte din ceea ce numim una dintre cele trei puteri in stat. Si as atrage atentia asupra acestui aspect. Puterea judecatoreasca NU este a treia putere in stat, ci este UNA dintre cele trei. Nu poti pretinde ca cineva, oricine, te poate santaja sau poate pune presiune asupra ta fara sa stirbesti autoritatea cu care ai fost investit.

Daca prin propriile actiuni ai ajuns santajabil sau ai permis cuiva sa aiba posibilitatea de a-ti influenta activitatea profesionala, corect ar fi sa iti dai demisia. Din acel moment nu mai prezinti garantia independentei si impartialitatii.

Ati avut vreun dosar penal? V-a fost vreodata teama ca s-ar putea sa vi se ticluiasca unul?

Au existat multe dosare penale formate urmare a unor plangeri penale sau denunturi formulate impotriva mea. Nu am avut niciodata vreuna dintre calitatile procesuale prevazute de Codul de Procedura Penala, respectiv suspect sau inculpat.

Cu privire la acest aspect, trebuie precizat ca solutiile pronuntate de un judecator vor nemultumi intotdeauna pe cineva. Nemultumitul, in majoritatea cazurilor, va formula o plangere impotriva judecatorului, pentru a-l sicana, pentru a se razbuna. Daca plangerea indeplineste conditiile de forma prevazute de lege, va fi inregistrata sub un numar unic de catre unitatea de parchet, astfel ca va exista un dosar penal ce vizeaza judecatorul respectiv.

Referitor la dosarele care m-au vizat pe mine, toate au fost solutionate cu clasare, iar solutiile procurorilor au format obiectul plangerilor adresate judecatorilor, fiind respinse.

Nu mi-a fost niciodata teama ca ar putea sa mi se "ticluiasca" un dosar. Solutiile pronuntate, atat in perioada in care am fost judecator in complet unic, cat si in complet colegial, au reprezentat convingerea mea, iar aceasta din urma s-a format pe baza de probe.

"Ticluirea" unui dosar in raport de activitatea mea extrajudiciara o consider exclusa. In primul rand, pentru ca am un comportament corect in societate, respectand obligatiile specifice profesiei, dar si pe cele ale unui simplu cetatean si, in al doilea rand, pentru ca am exclus posibilitatea plasmuirii unor probe impotriva mea, raportandu-ma la corectitudinea si profesionalismul procurorilor pe care ii cunosc, unii dintre ei fiindu-mi colegi de promotie.

CCR urmeaza sa ia (miercuri, 16 ianuarie) o decizie in privinta celebrelor protocoalelor PICCJ-SRI. Care este punctul dvs de vedere in privinta acestor protocoale?

Despre protocoale s-a discutat atat de mult incat subiectul a devenit obositor.

In primul rand, fiind secrete, judecatorii nu au avut cunostinta de existenta acestora, astfel ca solutiile pronuntate nu au fost in niciun caz influentate de vestitele protocoale.

In al doilea rand, acestea au reprezentat, din punctul meu de vedere, simple proceduri de lucru intre institutii. Nu am inteles niciodata de ce doar cele incheiate de parchete au fost catalogate "nefiresti", cat timp, de exemplu, si Inspectia Judiciara si Ministerul Justitiei au incheiat astfel de protocoale si acestea, spre suprinderea noastra, a tuturor, nu au fost criticate de niciun factor politic sau judiciar.

Ati primit vreodata "plicuri galbene" cu probe la care inculpatul sa nu aiba acces? Ati gasit in dosare acte de urmarire penala facute de ofiteri SRI?

In dosarele solutionate de mine nu au existat probe la care inculpatii sa nu aiba acces si nici nu am identificat acte de urmarire penala efectuate de ofiteri SRI.

O situatie delicata adesea invocata este a achitarilor, mai ales a celor care apar dupa o perioada de arest preventiv. Anchetarea, arestarea si trimiterea in judecata a unor persoane care au fost achitate pot fi considerate abuzuri?

Referitor la situatia achitarilor dupa ce in cauze au existat masuri preventive, trebuie mentionat ca luarea, prelungirea sau mentinerea unor masuri preventive trebuie sa se sprijine pe un minimum de probe care sa conduca la existenta unei suspiciuni rezonabile ca inculpatul a savarsit fapta.

Pentru pronuntarea unei solutii de condamnare, probele trebuie sa fie apte sa convinga judecatorul dincolo de orice indoiala rezonabila ca inculpatul a savarsit fapta.

Or, se observa destul de usor ca intre o masura preventiva si solutia de condamnare cantitatea, calitatea si aptitudinea probelor de a convinge difera in mod substantial.

Poti avea probe suficiente, si calitativ si cantitativ, pentru a dispune o masura preventiva, dar insuficiente pentru a condamna persoana in cauza. Nu se poate pune problema existentei unui abuz in cazul in care dosarul este solutionat cu achitare.

Solutia de achitare este de cele mai multe ori promovata in spatiul public ca reprezentand "nevinovatia absoluta", sugerandu-se in mod gresit ca fapta nu exista sau ca inculpatul nu a savarsit-o, fiind acuzat pe nedrept. Or, in practica, solutia de achitare se dispune pe diferite temeiuri.

Putem aminti aici ca, in majoritatea cazurilor, solutiile de achitare se intemeiaza pe neintrunirea tuturor elementelor constitutive ale infractiunii, respectiv lipsa de tipicitate. Asta inseamna, de exemplu, ca fapta exista, inculpatul a savarsit-o, insa nu cu vinovatia impusa de lege.

Iar in acest caz, daca legea impune existenta intentiei, iar urmare a probelor administrate nu se poate dovedi dincolo de orice indoiala rezonabila intentia, acesta va fi achitat.

Pe de alta parte, solutia de achitare dovedeste un sistem judiciar sanatos, corect. Nu orice act de acuzare inseamna automat condamnare. Altfel ce rost ar mai avea judecatorii?

Cum apreciati existenta sectiei speciale pentru anchetarea magistratilor?

Inutila, nejustificata, aspru criticata si totusi infiintata.

S-a inoculat ideea ca infractionalitatea a atins un grad critic in magistratura si ca ar fi necesara aceasta sectie pentru a face curatenie. Nu neaga nimeni ca au existat si, cu siguranta, vor mai exista magistrati care au savarsit si vor savarsi infractiuni. Insa regula in magistratura este corectitudinea, seriozitatea. Cum spunem noi, ne place sa punem capul pe perna seara linistiti.

Raportat la suspiciunile pe care insistenta infiintarii acestei sectii le-a generat, nu exclud posibilitatea ca magistratii sa perceapa o anumita tentativa de hartuire, nu atat personala, cat colectiva.

Recursul compensatoriu genereaza mari tensiuni in aceste zile, pare o gratiere mascata si nediferentiata in functie de fapta si persoana condamnatului. Era o masura necesara?

Recursul compensatoriu reprezinta dovada clara a incapacitatii statului de a remedia problemele indicate de CEDO prin masuri apte atat sa rezolve deficientele de la nivelul penitenciarelor, cat si sa protejeze ordinea publica. A reprezentat, intr-adevar, o masura de clementa, desi a fost prezentata public ca o masura reparatorie impusa de CEDO.

Desi au existat avertismente cu privire la efectele acestei institutii, factorii de decizie le-au ignorat, iar in acest moment incearca sa arunce vina unii pe altii pentru rata recidivei si gravitatea faptelor savarsite de cei liberati cu ajutorul beneficiului zilelor considerate ca executate.

Recent, prim-procurorul PT Brasov, Claudiu Sandu, spunea ca toate modificarile legislative, discutia despre amnistie, recursul compensatoriu au dat curaj infractorilor care considera ca oricum vor beneficia si ei de masurile luate in favoarea "gulerelor albe". Impartasiti acest punct de vedere?

Da, cred ca orice masura de clementa constituie un motiv in plus pentru toti infractorii sa creada ca vor scapa fie nepedepsiti, fie cu o pedeapsa mica. Intotdeauna pe langa "pestii mari" vor trai si cei mici, acestia din urma fiind beneficiari prin ricoseu ai actelor de clementa.

Nu atat ca judecator, ca simplu cetatean roman, considerati ca sunteti intr-un pericol mai mare decat inainte de aceste masuri?

Sigur ca, in afara programului de munca, suntem oameni ca oricare altii. Poate noi am dobandit prin prisma experientei profesionale un alt mod de a privi infractionalitatea si ne putem lua mai multe masuri de siguranta pentru a evita sa ajungem victime, insa avem familii si prieteni, iar ei sunt la fel de expusi pericolului de a ajunge victime ca oricare alt cetatean.

Ministrul Justitiei s-a ocupat mult de situatia suspectilor, a condamnatilor in favoarea carora au fost decise tot felul da masuri. Care este situatia instantelor din punct de vedere logistic? Cu ce probleme va confruntati?

Toti cei care au condus Ministerul Justitiei au avut alte prioritati. Niciunul dintre ei nu s-a preocupat cu adevarat de buna desfasurare a activitatii. De exemplu, la Craiova, de ani de zile asteptam sedii pentru instante. Judecatoria Craiova functioneaza in conditii greu de imaginat. Exista birouri in care isi desfasoara activitatea 10-12 judecatori.

As vrea sa-l vad pe ministrul Justitiei deliberand si pronuntand o solutie in timp ce ceilalti 9 colegi de birou vorbesc intre ei sau cu grefierii sau chiar in timp ce se discuta o propunere de arestare preventiva. Nu exista o camera de consiliu si, de multe ori, daca salile de judecata sunt ocupate, masurile preventive se discuta in biroul judecatorilor.

Au fost cativa ani in care aparatele de aer conditionat nu au functionat, nu aveam suficienta hartie pentru imprimante, nici becuri si nici o toaleta decenta.

Despre grefieri nici nu mai vorbesc... cred ca si ei ar merita "un recurs compensatoriu" pentru conditiile de munca.

Curtea de Apel Craiova, instanta la care imi desfasor activitatea in prezent, functioneaza intr-un fost service auto. Cele mai multe birouri nu au lumina naturala. Se lucreaza la lumina de neon. In birourile mici sunt 3-4 judecatori, nu exista spatiu pentru a fi depozitate dosarele atunci cand sunt aduse pentru a fi studiate, astfel ca le tinem pe podea. In birourile mai mari, sunt 5-6 judecatori, iar problema spatiului este aceeasi.

Avem o singura sala de judecata si o sala de masuri preventive. Deci in doua sali trebuie sa ne desfasuram activitatea 30 de judecatori. Uneori, pentru a evita supraincarcarea sedintelor de judecata, acordam termene separate si folosim o sala de comercial, dar pentru a fi aduse in sala persoanele private de libertate, ofiterii din cadrul penitenciarelor trebuie sa traverseze curtea, existand astfel multe riscuri.

Considerati ca independenta dvs, ca judecator, si a sistemului judiciar in ansamblu este pusa in pericol de ceva sau cineva?

Independenta sistemului judiciar a fost in ultima vreme subiect de cancan. Notiunea de independenta este batjocorita, iar acest lucru este posibil pentru ca garantul independentei Justitiei nu prea isi mai indeplineste rolul constitutional. Acest lucru se poate observa la o simpla accesare a site-ului CSM.

Desigur, fiecare atac concertat la adresa sistemului judiciar va afecta independenta, dar nu pe cea individuala, ci in ansamblu. Fiecare declaratie, fiecare neadevar spus, fiecare jignire tinde la bagatelizarea rolului Justitiei.

In aceasta privinta, ne gasesc si noua o vina, poate cea mai mare. Nu am fost suficient de diligenti pentru a observa din timp pericolele si pentru a reactiona la timpul potrivit. Insa niciodata nu e prea tarziu.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 55304 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
39 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Infractori din toate judetele uniti-va

Altfel toti fostii cofetarii soferii frezorii si lacatusii mecanici numiti ministri de guvernarea deliormaneana risca sa ajunga in spatele gratiilor. daca se raspandeste teoria judecatorului Sorina Marinas. precum ca ,,protocoalele au reprezentat, din punctul meu de vedere, simple proceduri de lucru intre institutii,,

 

De pus in rama!

Un interviu de pus in rama!
Intrebari si raspunsuri clare si la subiect.
Problema e cati magistrati sunt de calibrul doamnei Sorina Marinas ?
Sunt peste 50%?

 

Exista oameni cinstiti si profesionisti in justitie ! Cred ca sunt

foarte multi si in ei ne punem speranta pe langa speranta intr-un vot masiv anti mafia psd-alde-udmr !

 

Deci ..

... incă o sekuristă care a ieșit pe interval. La cerere. La cererea șefului ei direct, din SRI.

doamna judecator ne lamureste din prima ! cica nu

poti pretinde,sau nuai voie ? sa spui,ca esti santajat !!!... Pai,nu se vede,din inregistrarile alea,cum procurorii stabile au,"il fragezim pe judecatorul cutare,il luam pe Mustata" ? din asta intelegem,ca nu e voie sa cartesti,la ordinul procur rorului....

@nimbus: In mintea ta, "din constiinta" nu exista.

Nu poti crede ca exista oameni care gandesc fara sa aiba ordin.
Iti imaginezi ca toti cei care nu primesc ordine de la KGB, primesc ordine de la SRI.

Nimbus, minti ca un brav discipol al ciumei rosii!

Specialitatea gruparii infractionale organizate psd alde udmr minotitati si a pupinkuristilor sai este minciuna, dezinformarea, delatiunea.
Ue psd, ue nimbus.

o sinteza despre cufundarea Romaniei in coruptie :

https://www.comisarul.ro/articol/politistii-indeamna-la-revolta!-voi-ati-citit-asta_980071.html

"Cufundare" cine de la cufundac ? specia aceea de

camila ?

o sinteza corecta si o evidentiere clara a limitei

de intelegere din partea autoritatilor: https://www.comisarul.ro/articol/revoltator!-jandarmeria-a-facut-apel-dupa-ce-ioan-_980154.html

INDEPENDENTA JUSTITIEi este confirmata , dupa ce

Vasilica ne-a anuntat ca a fost depus un memoriu la CSJ ca Presedintele Iohannis i-ar fi furat manualul de gramatica a limbii romane !

Olguta se afla deja la a treia infatisare ...

Exista si nu sunt incurajati pentru ca cinstea si moralitatea

au fost scoase din uz de la inceput de politicieni si infractori, ajungandu-se la amestecul natural dintre cele 2 categorii: democratia, privita ca libertatea tuturor cu accente periculoase pe cei dispusi sa se imbogateasca peste noapte a ajuns la obstescul sfarsit. Din pacate i-evolutia inca nu este clara, vor dispare institutional sau ne vom intoarce la normalitate, doar Dumnezeu mai stie.
Factorul determinant al acestei involutii, mascate ca fiind duduitoare, este cel legat de natura umana imatura a societatii si automat a politicienilor. Mai ales ca am iesit brusc din comunism fara a scoate din noi mentalitatea comunista.
Agravant si periculos a fost si disparitia subita a elitei din societatea demo marcata cu o libertate imorala si artificiala din care elemente ca Nastase au dat tonul iar elemente ca Dinescu au imbratisat-o cu abnegatie; iar societatea a urmat firesc exemplul creat de "valorile" momentului.
Dupa parerea mea, tranzitia, despre care nu mai vorbeste nimeni, se apropie, dupa cum subliniam mai sus, de final fara o rezolutie clara: duduim in continuare la umbra marilor tunuri infractionale sau revenim la paradigma chioara a acumularii generate de valoare..

Toți oamenii cinstiti sunt in deruta

Numai infractorii sunt bine merci.

 

Ai dreptate oamenii cinstiti (o parte din judecatori) Oradea

numai 3 au refuzat sa judece dosare in care cei inregistrati erau elitii nr 2. Vorbeau si despre judecatorii in cauza. Au fost obligati sa judece. Caragiale perfect. Iti dai seama ce sanse ai ca judecator, procuror daca nu erai de-l lor. Portocala, lazarica,lucica justitie mica la mititica. Probele se duceau direct la Coldea. Astazi o sa ma rid, sa va rid,o sa ridem de decizua despre protocoale.

:)))))...esti bine,nasha ?....gripa ceva ?...nimica ? nici

macar scarlatina ????

Exista si oameni cu mintea limpede si cu constiinta curata

Din pacate, desi e limpede, o droaie de ajunsi in posturi cheie nu inteleg, sau se prefac ca nu inteleg.
Cum sa admiti sau sa te impaci cu situatia absurda in care hotii au devenit sefi peste vardisti si fac legile harcea-parcea in interesul hotilor?
Cand despagubesti criminalii si banditii daca la ocna nu e chiar ca la hotel, dar nu si cetatenii pentru conditiile mizere din spitalele!
Cum sa interzici SRI sa contribuie la prinderea coruptilor, in tara in care coruptii au devenit GIO? Atunci, la ce ne mai trebuie SRI, sa sprijine dictatura in formare, ca pe vremuri?

exista valll, dar ce folos daca noi traim tot in

timpurile cand nebunu arunca arunca cu piatra in rau iar cardu de intelepti nu stiau cum sa o mai gaseasca!
Reiteram astfel, inconstient desigur, intruziunea utilitatii iddioate si a functionalismului semianalfabet care ne inconjoara cu prisos. Pe langa anvergura periculoasa a furtului, minciunii, oportunismului derivat din insasi legea care-i protejeaza pe unii mai egal decat pe altii.
Si uite asa ajungem acolo de unde nu am plecat decat imaginar: il iertam pe hot, ca e om saracutul, dar il amendam pe surdomut ca a scandat lozinci impotriva stapanirii care este ?

n'asa ca Mencinicopski ala,trebuia executat ?

....la banditi ca ala ma gandesc eu,cand mananc si iocacat pe aci !!!....si la violatori criminali,ca Tundrea,ca sunt destui......

O alta Veverita bucuroasa ca nu a fost in tabara paraditelor! ))))

Sunt curios cum comenta Justitia dupa o luna in plasa lui Portocala!

Vedem si acum, ceea ce acomuna oamenii Sistemului Toxic, ca si aceasta Veverita, e ca n-au nici un cuvant de repros impotriva "justitiei" practicate de Kovesi, Onea, Eva, Man, Camelia Bogdan, Stanciu... N-am auzit nici una sa-i infiereze, n-am auzit nici una sa ceara arestarea lor pentru a arata LUMII ca infractorii din Justitie au fost accidente! Comportamentul lor demonstreaza ca sunt parte a Sistemului, paradeala era o practica comuna de care STIAU!

Veverito, din cauza comportmentului voastru s-a dus naibii lupta anticoruptie! Acum orice infractor scapa cu motivul dosarelor contrafacute de DNA, judecatorilor santajati cu dosare! Chiar si cei vinovati!

 

esti glumet postacule

in tura la ora tarzie. intre doua postari stupide cand te duci la baie si te uiti in oglinda gandeste-te ca ai mainile pline de sange, tu si toti sustinatorii talharilor din psd, sangele saracilor oameni ucisi nevinovati. coruptia ucide nu e o lozinca, e realitatea romaniei de azi din cauza ta si a celorlalti ca tine. sa vad ce glume faci daca cineva apropiat e taiat de protejatii lui toader. rusine sa-ti fie

Sau Bucuria MITICILOR , Coruptia toxica se REorganizeaza!

Nu va mai fi impărțita Basista_Psdista ,Va fi numai
Manelista DRAKnista SUDISTA :)))))Indraznesti sa mai musti din Gogosile lui Draknea Dublu penal??
nu esti om,rromule!!!

 

Apropo de infractori, acoperiti, Stat Paralel, faza ANTOLOGICA

..la Insolventa tv, acum cateva minute! ))))) Denis Rifai, nu cred ca intra in emisiune fara ceva la bord, a inceput sa vorbeasca despre c.cati, rahati,..stiti cum se vorbeste acolo! )))) Apoi a zis "*** turcesc" ))) cu acoperitul Turcescu in platou printre invitati, la cativa metri de ea, incremenit!

Bravo Denis! Ai dreptate!

 
 

"acum sa ma ierte al de sus...

Sigur te iarta vangheleoane si in general pe aia saraci cu duhu. Caci astia nu gandesc ce spun si vorbesc fara sa gandeasca.
Pace tine la locu cu vesnica verdeatza!

Cuco

Fascinant comentariu dar pe langa subiect ca de obicei. Este din seria "pe un deal pastea o cizma" cu care ne-ai obisnuit.

Postacii rosii

Cum se lumineaza de ziua la Moscova si Leningrad,la vestitele ferme de troli,cum prind viata postacii Sputnik-ului kgb-ist.Ar fi trebuit demult amutiti aceste guri de kk de prin toate publicatiile romanesti...Nu mai zic de sanctiuni date de toata lumea civilizata, mult mai dure, "marelui prieten de la rasarit"pus numai pe baut votka,jafuri de orice fel si manipulari ordinare...

 

E ca si cand,asistat social fiind,te certi cu primarul si nu

ai nici gard,sa-l bagi la soba,ca l-ai ars iarna trecuta.

@n.italy! cre ca esti cel mai destept de aici si nu ai nici capul

mare ! Asta e solutia,sanctionarea Rusiei! cre ca daca nemtii nu mai cumpara gaze de la ei,i-a nenorocit ! Putin o da pe tuica de pufoaica....!....:))))))))....ce sa le faci ma,la rusi,sa le-o iei in palme ?....daca inchid robinetul,ingheata toata Europa....

 

Cum ce sa faci ? "Comandantul Suprem" sa ordone : Ciuca,iti

ordon,sa treci Prutul ! ca de aia ti-am prelungit prelungirea.

Intradevar de pus in rama, roion: simplu, concis, clar si explicativ

Adica separatia puterilor in stat ar trebui sa fie reala, nu o gluma asemanatoare cu aia in care economia duduie, statu falimenteaza, ielita se imbogateste iar tara saraceste, respectiv ca judecatorii sunt oameni, cel mai adesea supusi greselii si tentatiilor. Care-si dezonoreaza automat statutul dar prolifereaza subliminal oportunismul de grota promovat de politica psd.
Deci este vorba despre oameni si principii pana la urma, despre coruptie si lacomie, despre puterea fiecaruia de a rezista ispitei si linistea sufleteasca a lucrului bine facut; sau cinstit furat pana la urma, caci cam asta e ideologia adunaturii psd, sa furi cinstit, sa minti legal, sa afunzi tara in datorii doar sa te implinesti tu si alde matale-bre.
Dar tara, in afara de obisnuita descurcareala care a evoluat pana la exod, ce parere sau cum comenteaza la aceasta deturnare aproape democratica ? Pentru ca degeaba il demasc pe X ca l-a batut pe Y(eram alaturi si am vazut tot) daca victimul isi apara, menajeaza calaul si-si vede de treaba ?
Deci este vorba si despre victime, nu doar despre coruptii, hotii si analfabetii care ne conduc, in fond si la urma urmei, nu crezi ?

 

Despre troli:

In principiu sunt de doua feluri:mai prosti ,cu picioare lungi,care sar imediat in sus la ce nu le convine si ceilalti cu o clasa mai mult decat trenul,care tac sa nu se desconspire si care au picioare scurte si fundul jos ca sa stearga urmele ! KGB-iste...

 

de ce porti papainoage ???....sa nu te inscrii in nicio

categorie ????

Suficient pentru morala și etica judecătorului

Și aleg două precizări,doamna Marinaș:
-Judecătorul care afirmă că a fost șantajat(?),ori presat,nu are calitățile necesare unui judecător!Ce zice TuDorel și Florea,in insistența de a fi numită șefă DNA?
-Soluția de achitare nu reprezintă o "nevinovăție absolută"!

 

BRAVO, LIBERALULE!

Acest profil al magistratului roman trebuie intimidat! Chiar scos la pensie de urgenta! De tinerii magistrati, ajunsi in varful Judecatoriilor, Tribunalelor si Curtilor de Apel, le este frica ca de dracul! Pe cei care nu poti sa-i "rezolvi", le schimbi legislatia! Pana acum, G.I.O, a reusit! Cu legislatia! sa vizionam daca au atins si personalul sistemului judiciar la cota dorita? Personal, nu cred! Abia acum, pana si naivii dintre ei, trebuie sa recunoasca intentiile REALE ale G.I.O Dragnea-tradiceanu! Numai un iresponsabil nu recunoaste, nici dupa 2 ani, ceea ce doresc acesti mafioti TRADATORI de romani si Romanie!!! Darmite un om care si-a dorit sa invete stiinta Dreptului!!! In acest moment, numai GREVA magistratilor va opri DEZASTRUL!!!O zi pe placere!

ccr,dragnea si lovitura de stat...

asistam intens de vreo 2 ani la preluarea puterii de catre mafiile teritoriale ..
e ca si cum pcr ar fi reinviat....
pt psd-alde un stat democratic este un stat paralel...
un stat democratic pune permanent in pericol libertatea si averilor infractorilor...
psd-alde impreuna cu clanurile teritoriale nu accepta democratia si justitia,nu accepta politzia si sri...
ei vor oamenii lor si informatorii lor pe acele posturi...
iar pentru aceasta ccr este exact instrumentul de care au nevoie sa suprime o justitie corecta...
daca privim atent cam toate posturile importante un stat sunt ocúpate de oamenii mafiei...
aproape toate institutiile conduse de psd-alde se fortzeaza sa stranguleze statul de drept....
posturile nu se ocupa prin concurs ci prin numire la deget...
nu exista conceptul de concurs pentru post,exista conceptul de interviu cu un membru psd,de obicei fost pecerist,care decide...
singura exceptie si singurul vot democratic este cand se alege presedintele...
si asta incepe sa deranjeze deja mafia centrala...
romania este controlata aproape in totalitate de mafie....
o mafie care nu accepta pierderea prazii si care nu se va da la o parte democratic nici daca va pierde alegerile...
sunt capabili sa repete 89 decat sa cedeze puterea democratic prin alegeri sau tot democratic sa isi recunoasca esecul si sa paraseasca locul...
ion iliescu a lansat un mesaj curand,un mesaj parca cifrat prin care ii indeamna membrii mafiei sa iasa in teritoriu sa convinga lumea....
ma mir ca nu purta pulover...
in ce fel sa convinga lumea psd decat ca si pana acum,mai cu sacose,mai cu amenintzari,mai cu batai,mai cu banutzi,mai cu autobuze,mai cu microbuze pline cu oameni dispusi sa vorbeasca "pacific"...
exact ca pe vremurile care pareau trecute....
si alt mesaj al lui ion iliescu a fost clar catre ue...
ramanem cu ue atata timp cat psd are sforile pe mana si are avantaje...
recititzi mesajul si cine credea ca ion iliescu s-a lasat de politica si nu e acelasi individ meschin ca si in anii aia,se instala grozav...
ca doar el a fost artizanul mafiei actuale...

 

sekuristii au distrus justitia...

"Efect-bombă in scandalul inregistrărilor de la sediul DNA Oradea! Doi judecători de la Curtea de Apel Oradea au făcut cerere de abținere de la judecarea dosarelor DNA. Judecătorul care urma să judece aceste cereri refuză insă să o facă, informează Antena3.
Scandalul a fost declansat pe 4 ianuarie, cand avocatul Răzvan Doseanu a publicat o inregistrare audio a unei sedinte a DNA Oradea din ianuarie 2018, despre care spune că nu știe dacă e autentică, el cerand un punct de vedere DNA Oradea in acest sens. In inregistrare se vorbește de urmărirea penală a unor judecători ca să intre "frica in ei"! Reactiile au venit imediat. Parchetul General a anuntat deschiderea unei anchete, conducerea DNA a solicitat "note explicative", iar Sectia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a sustinut că procurorii au "un mod de lucru avand ca finalitate deturnarea scopului justitiei". Si magistratii ***tii de Apel Oradea s-au declarat ingrijorati.
De asemenea, Anca Jurma a enumerat si scandalul de la Oradea intre motivele pentru care a renuntat la functie, criticand procurorii de aici pentru "metode ascunse, nelegale si nedeontologice, nedemne de un magistrat".

Singurii procurori care au dat declaratii au fost Cristian Ardelean si Ciprian Man, fost sef al DNA Oradea pană in 2017. Man a fost audiat de două ori: prima dată alături de colegi, apoi, a doua zi, intr-un alt dosar, deschis ca urmare a unui denunt formulat de judecătoarea Roman.

Seful interimar al DNA, Călin Nistor, a dispus un control si a sesizat Inspectia Judiciară, solicitand să verifice dacă procurorii orădeni au săvarsit abateri disciplinare."

 

Mai sunt sanse

Nu cred ca Ministrul Justitiei ar putea face o analiza mai corecta a puterii in stat pe care o conduce spre distrugere. Par asa de logice, clare si evidente argumentele prezentate incat nu poti sa te gandesti ce poate fi (in afara de bani, favoruri, reacredinta) in mintea celor care nu sunt de acord cu cele prezentate. Dar ei stiu foarte bine sa renunte la orice decenta si morala. Asa ca iar o sa inceapa sa alerge reporterii pe unde ii gasesc pentru a le smulge elucubratiile. Si faptul ca sunt ascultati si chiar crezuti de unii este cu adevarat o vina a noastra a tuturor.

 

Aproape toti judecatorii se inclina in fata "marimilor"

Vezi cum Alina Ghica si Haineala au facut jocurile in CSM de comun acord cu o parte din servicii, presedintie, ministerul Justitiei.
Vedeti cine sunt ele astazi.
Mai uitati-va putin si la "sotii" lor..... si ce afaceri fac.

Exceptiile de fapt intaresc regula.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor