Omul de afaceri Florian Walter, arestat preventiv

Duminica, 06 Martie 2016, ora 13:28
3363 citiri
Omul de afaceri Florian Walter, arestat preventiv
Foto: Hepta.ro (Arhiva)

Tribunalul Prahova a confirmat, duminica dupa-amiaza, mandatul de arestare emis in luna mai a anului trecut pe numele lui Florian Walter, acesta iesind dupa aproximativ trei ore din sediul institutiei. Unul dintre avocatii sai a declarat, la finalul sedintei, ca omul de afaceri va contesta decizia.

Sedinta de judecata pentru confirmarea mandatului de arestare a inceput la ora 10.00, iar magistratii s-au pronuntat la ora 13.00, confirmand mandatul de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile, emis pe numele lui Florian Walter, potrivit News.ro.

Unul dintre avocatii lui Walter, Lucia Musat, a declarat, la finalul sedintei de judecata, ca decizia privind confirmarea mandatului de arestare va fi contestata de catre clientul sau.

Omul de afaceri Florian Walter, acuzat de evaziune si spalare de bani, a fost adus in tara de politisti

Omul de afaceri Florian Walter a fost adus, duminica dimineata, cu o duba a Politiei si flancat de mascati, la Tribunalul Prahova, unde magistratii urmau sa ii confirme mandatul de arestare emis pe numele sau.

Aceeasi instanta a emis pe numele lui Florian Walter mandat de arestare in lipsa in luna mai a anului trecut, la acel moment procurorii DIICOT fiind cei care au formulat propunerea, intre timp dosarul fiind disjuns si declinat procurorilor DNA.

Potrivit unor surse judiciare, DIICOT, care a instrumentat in prima faza dosarul in care Florian Walter si apropiati ai acestuia au fost cercetati pentru constituire de grup infractional, a disjuns cauza legata de Walter, iar ulterior si-a declinat competenta in ceea ce priveste dosarul disjuns, trimitandu-l la DNA Ploiesti.

De la DNA Ploiesti, cauza a fost preluata de catre structura centrala a Directiei Nationale Anticoruptie, dosarul fiind conexat cu un altul in care Florian Walter este cercetat de catre DNA.

In data de 29 mai 2015, DIICOT Ploiesti a trimis spre judecare la Tribunalul Prahova un dosar in care au fost inculpate 18 persoane pentru constituire de grup infractional, iar SC Compania Romprest Service, controlata de Florian Walter, a fost deferita justitiei ca parte responsabila civilmente.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, o escorta formata din politisti ai Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane l-a adus in tara, sambata seara, pe Florian Walter din Emiratele Arabe Unite.

Documentele oficiale de extradare au fost trimise, prin intermediul Ministerului Justitiei, autoritatilor judiciare din Emiratele Arabe Unite, care au acordat extradarea.

Walter a fost gasit in aceasta tara pe 2 iunie anul trecut, fiind dat in urmarire internationala din 22 mai, dupa ce Tribunalul Prahova a emis pe numele lui mandatul de arestare in lipsa.

Florian Walter a plecat din tara la sfarsitul lunii aprilie 2015 cu putin inainte ca procurorii DIICOT sa inceapa urmarirea penala impotriva sa.

Walter era banuit ca a constituit si coordonat un grup infractional organizat, ce actiona in mai multe judete si in Bucuresti, care ar fi desfasurat operatiuni financiare din sfera evaziunii fiscale si a spalarii banilor, prin reducerea artificiala a profitului impozabil si TVA de plata, efectuarea unor decontari fictive de la diferite societati si utilizarea de societati comerciale tip "fantoma".

Prejudiciul constatat in acest dosar este de aproximativ 20 de milioane de euro.

Unele dintre firmele implicate in lantul comercial fictiv erau administrate de unul dintre finantatorii echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, Nicolae Capra, si de sotia acestuia, Cristina Capra.

La sfarsitul lunii mai, 18 persoane, printre care si Nicolae Capra, au fost trimise in judecata de catre procurorii DIICOT Ploiesti in acest dosar.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Florian Walter arestat, #Florian Walter extradat, #Florian Walter Romprest , #justitie
Comentarii