Ovidiu Tender, 12 ani si sapte luni de inchisoare in cazul Rafo-Carom - decizie definitiva (Video)

Luni, 08 Iunie 2015, ora 16:29
18063 citiri
Ovidiu Tender, 12 ani si sapte luni de inchisoare in cazul Rafo-Carom - decizie definitiva (Video)
Foto: Hepta.ro

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat, luni, la 12 ani si sapte luni de inchisoare in dosarul Rafo-Carom. Totodata Marian Iancu a primit 14 ani de detentie. Decizia este definitiva.

Totodata, potrivit deciziei judecatorilor, cei doi, alaturi de ceilalti inculpati, trebuie sa achite prejudiciul de aproape 44 de milioane de euro produs la inceputul anilor 2000 companiei Rafo-Carom.

Pedepsele decise luni de instanta sunt mai mari decat cele decise initial: 11 ani si patru luni de inchisoare pentru Ovidiu Tender, respectiv 13 ani pentru Marian Iancu.

De altfel, joia trecuta, la ultimul termen al procesului, procurorul de sedinta a cerut aplicarea unei pedepse mai mari pentru Ovidiu Tender si impunerea unei masuri speciale de confiscare a averii acestuia pentru recuperarea prejudiciului din dosar.

Ovidiu Tender, condamnat la 11 ani si 4 luni de inchisoare in dosarul RAFO

In schimb, avocatii au cerut achitarea inculpatilor sau trimiterea dosarului spre rejudecare.

Acestia au precizat ca faptele pentru infractiunea de inselaciune s-au prescris pe 20 mai, iar daca Ovidiu Tender va fi condamnat, pedeapsa lui ar trebui injumatatita, pentru ca a facut un denunt la DNA impotriva fostei sefe a DIICOT Alina Bica.

Scandal la procesul lui Ovidu Tender

Totodata, avocatii sai au facut noi cereri de recuzare a completului format din judecatorii Mihai Mihalcea si Georgiana Tudor, pentru a incerca sa amane dezbaterile in acest dosar, in conditiile in care pe 9 iunie se prescriu faptele pentru infractiunea de inselaciune retinute in seama inculpatilor, potrivit Agerpres.

Ovidiu Tender a denuntat o mita data Alinei Bica

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat, in decembrie 2014, de catre Tribunalul Bucuresti, la 11 ani si patru luni de inchisoare in dosarul Rafo-Carom. De asemenea, Marian Iancu a primit 13 ani si opt luni de detentie.

Decizia nu a fost definitiva, astfel ca a fost atacata cu apel.

Ovidiu Tender a fost trimis in judecata in acest dosar pentru inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei, in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de crima organizata, spalare de bani si spalare de bani in forma continuata.

Marian Iancu este acuzat de complicitate la inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata si spalare de bani in forma continuata.

Procurorii sustin ca acestia au constituit un grup de criminalitate organizata in vederea obtinerii de fonduri financiare frauduloase, a caror sursa urma a fi disimulata prin incheierea unor contracte comerciale nelegale.

Dosarul Rafo-Carom este unul dintre cele mai lungi procese din istoria justitiei din Romania, fiind trimis la instanta in august 2006.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#Ovidiu Tender condamnat, #Ovidiu Tender Rafo Carom, #Ovidiu Tender inchisoare , #justitie