Parchetul cere aviz pentru inceperea urmaririi penale in cazurile Videanu si Vosganian

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 19:31
4317 citiri
Parchetul cere aviz pentru inceperea urmaririi penale in cazurile Videanu si Vosganian

Parchetul General a cerut Senatului, luni seara, aviz pentru inceperea urmaririi penale pe numele lui Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, respectiv pe numele actualului sef al acestui portofoliu, Varujan Vosganian.

Actiunea vine dupa ce seful DIICOT a cerut procurorului general sa sesizeze Senatul, respectiv presedintele Romaniei, cu cereri de incepere a urmaririi penale impotriva fostilor ministri ai Economiei Varujan Vosganian si Adriean Videanu.

Cei doi sunt acuzati de complot si subminarea economiei nationale, fapte comise in perioadele in care acestia au avut, pe rand, calitatea de ministru al Economiei. Astfel, acestia ar fi adus Romgaz un prejudiciu total de 130 de milioane de dolari.

DIICOT cere inceperea urmaririi penale in cazul lui Vosganian si Videanu

"Procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a solicitat Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie:

1. sa sesizeze Senatul Romaniei pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva lui Vosganian Varujan (fost ministru al Economiei si membru al Guvernului in perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, senator in Parlamentul Romaniei in actuala legislatura, ocupand si functia de ministru in cadrul Ministerului Economiei), sub aspectul acuzatiei de complot si subminarea economiei nationale, fapte comise in perioada in care acesta avea calitatea de ministru al Economiei;

2. sa sesizeze presedintele Romaniei pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva lui Videanu Adriean (fost ministru al Economiei si membru al Guvernului in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010) sub aspectul acuzatiei de complot si subminarea economiei nationale, fapte comise in perioada in care acesta avea calitatea de ministru al Economiei", se arata in comunicatul remis luni de DIICOT.

Atat fostul ministru Adriean Videan, cat si detinatorul actual al portofoliului Economiei neaga acuzatiile aduse.

Vosganian: Daca am judeca dupa oportunitati economice, multi demnitari ar fi cercetati

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat luni, intr-o conferinta sustinuta la sediul partidului, ca cererea DIICOT nu se bazeaza pe un caz de coruptie, explicand ca masurile luate in cazul Romgaz, in perioada 2006-2008, in care a mai fost ministru al Economiei, nu au dus la pierderi pentru companie.

"Atata timp cat nu este vorba de coruptie, cat este vorba de decizii fundamentate economic, nu cred ca este de competenta Parchetului. Ministerul Economiei si Finantelor a propus un memorandum care a fost aprobat in guvern si care propunea un discount care sa acopere intr-o anumita masura cresterea pretului la gaze", a explicat ministrul Economiei.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Vosgian Videanu Parchet aviz, #aviz IUP Videanu Vosganian, #Videanu Vosganian incepere urmarire penala , #justitie