Perchezitii in dosarul Romprest: Florian Walter, dat in consemn la frontiera (Video)

Miercuri, 06 Mai 2015, ora 14:23
6257 citiri
Perchezitii in dosarul Romprest: Florian Walter, dat in consemn la frontiera (Video)
Foto: Romprest

Omul de afaceri Florian Walter nu a fost gasit de anchetatori la perchezitiile facute miercuri la Romprest si la locuintele suspectilor, dar sunt indicii ca este in tara, fiind dat in consemn la frontiera.

Procurorul sef adjunct al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Giorgiana Hosu, a declarat ca, in urma celor 27 de perchezitii facute in aceasta cauza, vor fi duse la audieri 50 de persoane.

"Liderul gruparii se sustrage urmaririi penale, sunt indicii ca este in tara si oricum ne-am luat masurile necesare sa ramana in tara, oriunde s-ar afla. A fost dat in consemn", a precizat Giorgiana Hosu.

Anchetatorii au dispus si masuri asiguratorii pe bunuri mobile si imobile, precum si pe conturi ale suspectilor.

Seful Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, Claudiu Cucu, a declarat ca acesta este un caz inceput in noiembrie 2012, in care prejudiciul este foarte mare.

Claudiu Cucu a precizat ca perchezitiile nu au fost incheiate, pana in prezent fiind ridicate sume de bani de ordinul sutelor de mii de lei, in mai multe valute.

Nicolae Capra, vizat de perchezitiile DIICOT in dosarul proprietarului Romprest - surse

In actiune au fost implicati 120 de politisti si 65 de autoturisme, fiind sprijiniti de Jandarmeria Bucuresti. Anchetatorii au cooperat in acest caz cu Directia Generala Antifrauda si SRI.

Perchezitiile au loc la mai multe firme, intre care societatea de salubrizare Romprest, si la locuintele suspectilor, in Bucuresti si in judetele Prahova, Ilfov, Giurgiu, Cluj, Satu Mare, Brasov si Braila.

Evazionistii, calcati de mascati. Surse: Florian Walter, vizat de perchezitii

Omul de afaceri Florian Walter, care controleaza firma de salubrizare Romprest, pus sub urmarire penala in acest dosar, ar fi trebuit sa fie dus la audieri, la DIICOT Ploiesti, insa acesta nu a fost gasit de anchetatori.

Alte 22 de persoane care au fost puse sub urmarire penala, pentru evaziune fiscala, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat, vor fi audiate. De asemenea, vor da declaratii in fata anchetatorilor si peste 25 de persoane care nu vor fi puse sub urmarire penala.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, printre persoanele urmarite penal in acest dosar sunt si Nicolae Capra, unul dintre finantatorii echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, trimis in judecata de DIICOT intr-un alt dosar de evaziune fiscala, si sotia acestuia, Cristina Capra.

Sursele citate au precizat ca, in perioada 2012 - 2013, firma Romprest ar fi fost implicata intr-un lant de tranzactii comerciale fictive al caror rol era fie de a reduce baza de impozitare, fie de a beneficia de returnari ilegale de TVA. Astfel, procurorii ancheteaza modul in care Romprest angaja forta de munca folosita in orasele in care societatea are contracte pentru salubrizare cu autoritatile publice locale.

Anchetatori au stabilit ca mare parte dintre angajatii firmei de salubritate lucrau la negru, iar pentru a justifica si a deduce banii platiti muncitorilor, Romprest incheia contracte cu alte firme, care la randul lor incheiau contracte cu alte societati, pana se ajungea la "un esalon patru".

Prejudiciul estimat in acest dosar este de 20 de milioane de euro, procurorii punand masuri asiguratorii de 18 milioane de euro pe bunuri ce apartin firmei Romprest, au precizat sursele citate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#perchezitii dosar Romprest, #Florian Walter consemn frontiera, #Florian Walter dosar Romprest , #justitie