Perchezitii la Astra Asigurari: Un fost sef a fost pus sub control judiciar

Vineri, 12 August 2016, ora 11:37
1961 citiri
Perchezitii la Astra Asigurari: Un fost sef a fost pus sub control judiciar
Foto: Arhiva Facebook/ Radu Mustatea

Fostul presedinte al directoratului Astra Asigurari, Radu Mustatea, si sotia lui sunt cercetati pentru delapidare si spalare de bani, dupa ce, in 2010, ar fi incasat, in baza unei polite de asigurare a locuintei, daune de peste 900.000 de lei pentru un incident fictiv.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au decis sa ii cerceteze pe cei doi sub control judiciar.

Politistii au facut joi perchezitii la locuinta sotilor Mustatea, la casa mamei fostului presedinte al Astra Asigurari si la reprezentanti ai societatii EM-Mar Geoconstruct. De asemenea, anchetatorii au mers si la sediul Astra Asigurari, pentru a ridica mai multe documente care vor fi folosite in ancheta, si la sediul Astra Asigurari.

Surse din randul anchetatorilor spun ca, in 17 august 2010, Radu Mustatea si sotia acestuia, Roxana, au incheiat o polita de asigurare complexa a locuintei, pentru suma asigurata de 370.000 de euro, cu o prima de asigurare de 370 de euro.

Cu doua saptamani inainte de incheierea politei, sotii Mustatea au incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a acelei locuinte, pentru care au platit un avans de 130.000 de euro din suma totala stabilita la 370.00 de euro pentru cumpararea imobilului.

In 15 octombrie 2010, societatea Astra Asigurari a aprobat, pentru daune incluse in polita de asigurare, o despagubire de 915.000 de lei, din care, pe 25 octombrie 2010, a fost virata suma de 754.705 lei in contul mamei lui Radu Mustatea si cealalta suma de 159.673 de lei in contul societatii EM-Mar Geoconstruct, firma care ulterior a fost radiata. Despagubirea a fost aprobata in sedinta directoratului Astra Asigurari, condus atunci de Radu Mustatea.

O parte din suma incasata in urma acestei despagubiri ar fi fost folosita de persoanele in cauza pentru achizitia imobilului, obiect al asigurarii, a precizat Politia Romana.

In urma investigatiilor, anchetatorii nu au gasit dosarul de daune, nici in format electronic, nici in format fizic.

Radu Mustatea s-a retras de la sefia Astra Asigurari in 2011. Era in functie din 2006.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Astra Asigurari Radu Mustatea cercetat , #justitie