Plesu, despre ordonanta Iordache: Guvern cu gindire de repetenti, vorbire de semi-analfabeti si fire de ticalosi

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 16:35
27967 citiri
Plesu, despre ordonanta Iordache: Guvern cu gindire de repetenti, vorbire de semi-analfabeti si fire de ticalosi
Foto: Facebook / Andrei Plesu

Scriitorul Andrei Plesu se alatura vocilor critice care condamna modul in care guvernul Grindeanu a modificat Codurile Penale prin ordonanta de urgenta, reamintind, printre altele, ca PSD a obtinut la alegeri doar 18% din voturile alegatorilor din Romania, asa ca nu "poate dansa grotesc pe nervii intregii tari".

"Este pentru prima data cind membrii unui guvern romanesc, in frunte cu prim-ministrul, au gindire de repetenti, vorbire de semi-analfabeti si fire de ticalosi. Nu mari ticalosi, pentru ca marii ticalosi fac, din pacate, istorie. La noi e vorba de mici ticalosi, capabili numai de mici manevre de cartier", a comentat Andrei Plesu intr-o postare pe blogul sau gazduit de Adevarul.

Andrei Plesu subliniaza faptul ca scuza invocata in repetate randuri de PSD, cum ca a castigat alegerile in mod zdrobitor este "o pacaleala".

"Din numarul total al alegatorilor, s-au pronuntat in favoarea coalitiei PSD-ALDE 18%. Adica putin peste trei milioane din 18. Restul nu si-au exprimat, prin absenta, decit lehamitea. Oricum, in numele unui procent de 18%, nu se poate guverna autotitar si nu se poate dansa grotesc pe nervii intregii tari", subliniaza filosoful.

Pe de alta parte, Andrei Plesu ii felicita pe toti cei care "au reactionat prompt, in strada, suportind mirlaniile expertilor in teoria conspiratiei, ale citorva gazetari platiti sa fie prosti facind pe desteptii si ale unui batrin militian (Pavel Abraham, n.red.) care sugereaza deschiderea focului ca masura democratica de restabilire a ordinii".

Mihai Sora, despre ordonanta Iordache: Ne intoarcem in 1947. E periculos sa ii lasam sa isi faca in continuare de cap

C.T. Popescu: PSD a declarat razboi justitiei. Daca populatia inghite, sa ne pregatim de o noua dictatura

Demisii de onoare in guvern dupa adoptarea ordonantei Iordache: Romania nu poate progresa prin minciuna si dispret

Tudor Chirila, la protestele din Piata Victoriei: Cat de jos am putut sa ajungem de ne conduc asemenea ticalosi?

Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, fara consultarea CSM, ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

Citeste mai multe despre cum a dat Guvernul lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?"

De asemenea, Guvernul a trimis la Parlament, pentru aprobare in procedura de urgenta, legea gratierii si modificarea legii privind executarea pedepselor.

Faptul ca Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanta noaptea, fara dezbatere publica si fara a mai astepta avizul CSM, consultativ dar obligatoriu, a scos in strada zeci de mii de oameni din toata tara.

CSM a decis, miercuri dimineata, cu unanimitate de voturi sa atace la CCR ordonanta Iordache, dupa ce la sedinta a participat si presedintele Klaus Iohannis.

Totodata, presedintele Iohannis a discutat cu Avocatul Poporului, caruia i-a pus la dispozitie documente care arata ca poate sesiza Curtea Constitutionala, invitandu-l sa o faca.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#Plesu ordonante justitie Iordache , #justitie