Ziare.com

Predoiu: Proiectul privind reforma in justitie a fost promovat la stadiul "satisfacator"

Marti, 08 Februarie 2011, ora 19:25

   

Predoiu: Proiectul privind reforma in justitie a fost promovat la stadiul "satisfacator"
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca proiectul "Reforma sistemului judiciar", finantat printr-un imprumut de la Banca Mondiala, in valoare de 110 milioane de euro, a fost promovat, in ceea ce priveste clasificarea BM,la stadiul "satisfacator".

Ministrul Justitiei s-a aratat bucuros ca, la ora actuala, dupa trei ani de eforturi sustinute si cooperare stransa cu Banca Mondiala, s-a ajuns la un punct in care este limpede ca acest proiect a fost resuscitat si se afla pe un drum bun. "Cred ca am iesit pe mal si suntem in masura sa ne angajam si mai sustinut pe drumul drept al finalizarii cu succes al proiectului. Noi am facut o prioritate din acest proiect inca din 2008, desi era extrem de dificil in contextul in care la acel moment doar 1, 29 % din banii alocati erau angajati, doar doua contracte de achizitii de bunuri erau semnate si niciun contract de prestari de lucrari de constructii nu era incheiat la acel moment", a adaugat Catalin Predoiu.

Pe de alta parte, ministrul a precizat ca s-a reusit sa mentinem o relatie exceptionala cu biroul local al Bancii Mondiale, "chiar si in momentele in care proiectul era in pericol de a fi oprit datorita slabelor performante din trecut". Predoiu s-a aratat convins de reusita inchegarii unei cooperari viitoare foarte bune cu noua conducere a CSM, care de asemenea are in vedere prioritizarea acestui proiect.

"Suntem azi in masura sa anuntam ca proiectul a fost promovat in ceea ce priveste clasificarea Bancii Mondiale de la stadiul de "nesatisfacator" la stadiul "satisfacator" si perspectivele sunt foarte bune, avand in vedere ca am incheiat un memorandum de intelegere prin care sa prelungim acest proiect cu inca doi ani de zile, pana in 2013, astfel incat sa putem realiza toate obiectivele pe care le-am propus", a mai afirmat ministrul Justitiei.

Predoiu a amintit ca, pana la finalul lui 2010, au fost au fost incheiate 46 de contracte care reprezinta 70% din totalul de contracte prevazute de proiect. De altfel, suma angajata a crescut de la momentul la care a fost proiectul de aproape 28 de ori adica aproximativ 50 de milioane de euro, reprezentand spre 40 % din totalul imprumutului. "Spuneam ca a existat un acord de extindere a perioadei de imprumut pana la 31 martie 2013, si pentru 2011 obiectivele principale sunt legate de demararea lucrarilor la Palatul de justitie din Iasi, sediu nou, la Tribunalul Sibiu si Palatul de justitie Oradea - reabilitare extindere si amenajare si tribunalul Cluj -extindere", a spus oficialul roman.

"In concluzie, daca e sa privim in urma de la momentul la care am plecat, eu cred ca a fost un parcurs bun, cu momente dificile, uneori chiar dramatice. Am trecut impreuna cateva momente delicate incercand si reusind sa salvam acest proiect si cred ca avem motive cu toti cei prezenti la masa sa privim spre viitor mai optimisti, mai sunt foarte multe lucruri de facut", a adaugat Catalin Predoiu.

Sursa: rNews

Articol citit de 772 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ma mir ca nu-i este rusine acestui ministru oportunist

sa se laude ca a obtinut calificativul "satisfacator" pentru sistemul judiciar, dupa ce a tocat 110 milioane de euro de la Banca Mondiala.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor