Premiera in justitia din Romania: Sofer teribilist, inculpat pentru omor calificat - Cum explica anchetatorii

Duminica, 02 Aprilie 2017, ora 12:16
5734 citiri
Premiera in justitia din Romania: Sofer teribilist, inculpat pentru omor calificat - Cum explica anchetatorii
Foto: Arhiva Ziare.com

In premiera pentru justitia din Romania, un sofer teribilist care a omorat doi oameni a fost inculpat pentru omor calificat si nu pentru ucidere din culpa, asa cum se intampla de obicei in astfel de cazuri.

Astfel, autorul accidentului tragic risca 25 de ani de inchisoare, in loc de cel mult 7 ani si jumatate, potrivit Digi 24.

"In cauza a fost schimbata incadrarea juridica din ucidere din culpa in omor calificat. Procurorul de caz a considerat ca nu se poate discuta despre culpa, in speta concreta, ci despre intentie indirecta. A apreciat, asadar, ca inculpatul a actionat cu intentie indirecta in conditiile in care a trecut de trei ori pe culoarea rosie a semaforului intr-o zona extrem de aglomerata, a circulat pe contrasens, nu a franat absolut deloc in apropierea semaforului, desi era coloana de masini si impactul era usor de prevazut", a explicat procurorul Adina Bocai, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi.

Accidentul a avut loc pe 4 februarie, cand soferul a trecut pe culoarea rosie a semaforului si a lovit din plin un alt autoturism care circula regulamentar, in care se aflau doua persoane. Ambele au murit.

Soferul care a provocat tragedia se afla acum in arest preventiv, iar avocatul sau cere schimbarea incadrarii juridice.

"Evident ca nu suntem de acord cu astfel de incadrare juridica. Nu pentru ca suntem de rea-credinta, ci pentru ca legiuitorul a prevazut in mod concret o alta incadrare juridica pentru astfel de fapte. Este usor hazardat, as spune la acest moment sa discutam despre un omor calificat, in conditiile in care clientul meu nici nu este cunoscut cu antecedente penale", a declarat Bogdan Gust, avocatul soferului acuzat.

Pentru omor calificat, pedeapsa este intre 15 si 25 de ani de inchisoare, asta in conditiile in care, daca soferul ar fi acuzat de ucidere din culpa, ar putea primi cel mult 7 ani si jumatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#sofer accident omor calificat, #sofer omor calificat , #justitie