Presa straina: Raportul CE pe Justitie critica Romania si incurajeaza Bulgaria

Marti, 20 Iulie 2010, ora 20:12
2035 citiri
Presa straina: Raportul CE pe Justitie critica Romania si incurajeaza Bulgaria

Raportul Comisiei Europene pe Justitie critica Romania si incurajeaza Bulgaria, tara unde exista vointa politica pentru reformarea sistemului judiciar, scriu jurnalistii straini.

"Comisia Europeana a incurajat Bulgaria si a criticat Romania pentru modul in care au luptat impotriva crimei organizate si a coruptiei in ultimele luni", scrie publicatia EU Observer, despre raportul CE pe Justitie publicat marti.

Raportul CE pe Justitie: Romania, criticata dur pentru legea ANI

Ambele tari sunt insa criticate pentru procedurile obscure si complicate privind achizitiile publice si pentru interesul slab aratat cazurilor legate de conflictele de interese.

Raportul CE pe Justitie, un cumul de bile negre - Vezi reactiile politicienilor

Raportul pe 2010 realizat in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare subliniaza ca problemele Romaniei constau in lipsa de determinare in lupta impotriva coruptiei si eliminarea atributiilor Agentiei Nationale de Integritate (ANI), un corp esential impotriva abuzurilor, scrie BalkanInsight.

Comisia Europeana face un apel la autoritatile din Romania, sa corecteze urgent neajunsurile sesizate in raport, mai scriu jurnalistii straini.

Raportul Comisiei Europene subliniaza neajunsuri semnificative in domeniul reformei judiciare, scrie si publicatia Sofia Echo.

Basescu convoaca Parlamentul in sedinta extraordinara pe legea ANI

Romania a facut progrese, prin adoptarea codurilor de procedura civil si penal, insa exista neajunsuri si nu exista vointa politica pentru reforma in justitie.

Raportul pe Justitie in cazul Romaniei a fost mai dur decat cel pentru Bulgaria, scrie Sofia News Agency, citand din raportul CE, care arata ca, in timp ce Bulgaria a avut rezultate importante, Romania a pierdut ocazia de a progresa in domeniul reformei justitiei.

#Raport Justitie, #Raport CE justitie, #presa straina Romania, #CE critica Romania , #justitie
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
C.E. ARE PERFECTA DREPTATE ! ROMANIA, CONDUSA DE BASESCU-BOC, INCALCA CONSISTENT CONDITIILE DE ADERARE LA UE !