Procurorul general dezminte ca ar fi acoperiti printre magistrati: Asa ceva e intr-o minte bolnava a cuiva care vrea sa exploateze aceasta marota

Joi, 02 Februarie 2017, ora 09:44
2475 citiri
Procurorul general dezminte ca ar fi acoperiti printre magistrati: Asa ceva e intr-o minte bolnava a cuiva care vrea sa exploateze aceasta marota
Foto: Arhiva Hepta.ro

Procurorul general Augustin Lazar a spus foarte ferm ca nu exista ofiteri sub acoperire printre magistrati si doar o "minte bolnava" se poate gandi la asa ceva.

Referitor la acuzatiile aparute in spatiul public, potrivit carora in magistratura ar fi infiltrati ofiteri acoperiti, Lazar a declarat, joi dimineata, ca "e o legenda vehiculata sistematic, penibil de sistematic si interesat, o legenda care face parte din actiunea de lezare a autoritatii judecatoresti si a independentei Justitiei".

"Nu exista! Noi din 2004 dam declaratii, magistratii dau declaratii ca nu fac parte din structuri...credeti ca un om rational poate sa dea astfel de declaratii si sa aiba activitati sub acoperire, ar fi fals in declaratii, asa ceva e intr-o minte bolnava a cuiva care vrea sa exploateze aceasta marota", a acuzat Augustin Lazar.

Procurorul general a vorbit si despre protocoalele incheiate intre Parchet si serviciile de informatii. Precizam ca, miercuri, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) a solicitat CSAT declasificarea hotararilor in baza carora s-au semnat aceste protocoale.

Lazar a explicat ca astfel de documente exista, insa nu este nimic in neregula cu ele.

"E o exagerare si printre magistrati sunt oameni creduli care cad in plasa acestei combinatii. Siguranta nationala presupune ca autoritatile statului roman sa functioneze, ele nu pot functiona decat prin protocol, care arata conditiile prin care o autoritate trebuie sa contacteze o alta autoritate", a mentionat el.

Procurorul general a lamurit ca astfel de protocoale se refera, de exemplu, si la colaborari privind combaterea terorismului, iar asa ceva nu se poate face la vedere.

"Ce credeti ca ar putea sa contina aceste protocoale in plus? Cine ar risca sa faca o fapta compromitatoare raspunde pentru ea, de aia sunt facute protocoale, sa nu faca fiecare ce crede", a spus Augustin Lazar.

Lazar a mai mentionat ca astfel de documente nu se incheie intre servicii si o structura anume, cum ar fi DNA sau DIICOT, ci intre servicii si Ministerul Public ca intreg.

#procuror general magistrati acoperiti, #procuror general protocol servicii , #justitie