Prodecan al ASE, arestat: Am ajuns sa le fac si lucrari de diploma! (stenograme)

Marti, 26 August 2014, ora 18:32
11609 citiri
Prodecan al ASE, arestat: Am ajuns sa le fac si lucrari de diploma! (stenograme)
Foto: Arhiva

Prodecanul Facultatii de Finante-Banci din cadrul ASE, Iuliu Cosmin Serbanescu, trimis in judecata in stare de arest preventiv pentru luare de mita si trafic de influenta, ar fi facut presiuni asupra profesorilor pentru ca studentii sa isi ia licentele si sa urmeze un master.

Acest lucru reiese din rechizitoriul intocmit de procurorii DNA in dosarul in care Serbanescu si cativa studenti au fost trimisi recent in judecata pentru "comert" cu lucrari de licente si examene.

Prodecanul Facultatii de Finante-Banci din ASE, arestat preventiv

Prodecan si studenti la ASE, trimisi in judecata pentru "comert" cu licente si examene

Jurnalistii de la Adevarul publica mai multe interceptari din dosar.

"Sa avem oameni la master, sa fie lumea multumita"

Intr-o stenograma din dosar apare urmatorul dialog:

"Emilian Miricescu (conf. univ. dr. la Catedra de Finante, n.red.): Pai cum?! N-am ce sa ma inteleg cu ea! Pentru ca eu... m-am saturat, ma, sa-mi asum pentru ei! Adica noi stam ca prostii p-aicea... Am ajuns sa le fac si lucrari de diploma, pentru ca altfel nu intra in licenta cu tampeniile care (sic!) le au... Adica nu le fac de-acasa, da' lucrez cu ei direct pe calculatorul lor. Ca n-am ce sa fac...

Iuliu Serbanescu: Da, ma. Stiu.

Emilian Miricescu: Pe laptopul lor... Asa... Da' asta-i de-a dreptu' nesimtit! (...) Singurul motiv este sa avem oameni la master, sa fie lumea multumita, si sa..."

O "surpriza placuta"

Dintr-un alt schimb de mesaje depus la dosar reiese ca prodecanul a intervenit pentru a ajuta o studenta sa treaca un examen:

"Iuliu Serbanescu: Bonjour Carmen. Ajuta-ma si pe mine, te rog, daca poti, cu Nita Elena. Nu te sun ca am inteles ca nu esti singura. Merci si scuze, Cosmin.

Carmen Obreja: Dna Nita Elena Emilia, an 3 suplimentar, are 2.52 in examen cu indulgenta maxima la acordare punctaj, cu punctul din oficiu inclus, si 0.7 nota la seminar. Greu cu maritisul asta!

Carmen Obreja: Stai linistit, ca la adunari de punctaje nota finala i-a iesit 5. Te pup si iti doresc o seara minunata!"

Imediat dupa aceea, prodecanul i-a trimis un sms studentei.

"Iuliu Serbanescu (SMS catre Elena Nita): Sa-ti verifici pagina personala maine. Eu zic ca o sa ai o surpriza placuta. Cosmin"

Mita pentru un articol

In rechizitoriu se mai arata ca prodecanul a cerut mita 400 de lei unui student restantier pentru a-i trece numele ca autor pe un articol publicat in numarul 7 din iunie 2014 al revistei "Finante, Banci, Asigurari" cu titlul "O abordare concurentiala a impozitului de profit".

"Acuma, am vorbit la o revista. Daca vrei, ne ofera posibilitatea sa publicam o parte, nu e obligatoriu. Chestia e ca costa 400 de lei. Eu impart banii cu tine, depunem noi doi acolo, sa... La ce ar putea sa te ajute, sa-ti dau un FB, pentru ca la sustinere, chestia asta conteaza. Tu te gandesti. Nu trebuie sa-mi dai un raspuns acum, numai sa-mi dai un raspuns pana la sfarsitul saptamanii. Daca e favorabil, m-apuc, scot o bucata din ea, i-o trimit aluia s-o publice si dupa aia, o treci tu la o bibliografie, si platesc pe ea si continutul. Daca nu, nu e nici o problema. Tu pui Serbanescu Cosmin, Bayassi Rami, titlul, scoatem noi un titlu de acolo, publicata in FBA, iunie 2014. Dar nu e obligatoriu, ti-am zis, daca o sa ai nevoie de nota mare sau ceva", i-a spus Serbanescu studentului.

Prodecanul Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul ASE, conf. univ. dr. Iuliu Cosmin Serbanescu, a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv fiind acuzat ca a scris lucrarile de diploma pentru zeci de studenti, primind la schimb drept mita o suma totala de 12.000 de euro.

Procurorii au adunat probe care arata ca Serbanescu a luat de 42 de ori mita, sume cuprinse intre 400 de lei si 400 de euro pentru lucrarile de licenta gata redactate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#prodecan ASE arestat stenograme, #Iuliu Cosmin Serbanescu arestat , #justitie