Proprietarii Ambasador dau in judecata Primaria Capitalei din cauza ... bordurilor

Marti, 03 Martie 2015, ora 19:56
3290 citiri
Proprietarii Ambasador dau in judecata Primaria Capitalei din cauza ... bordurilor
Foto: Ambasador

Proprietarii hotelului Ambasador dau in judecata si cer daune Primariei Capitalei, reclamand ca lucrarile pe care le face municipalitatea pe Bulevardul Magheru, unde se monteaza borduri si vor fi amplasati mici stalpi de ciment, impiedica autocarele sa parcheze in fata hotelului si sa lase turistii.

"Primaria Capitalei face in aceste zile niste lucrari pe Bulevardul Magheru, iar in fata hotelului Ambasador, unde bordurile erau lasate, au fost montate unele noi. Mai mult decat atat, in zilele urmatoare pe trotuar vor fi montati si niste stalpi de 30 de centimetri inaltime, care nu vor permite accesul turistilor cu bagaje in hotel", a declarat Andrei Istrate, presedintele Consiliului de Administratie al hotelului Ambasador.

Cum reuseste un vechi hotel din Bucuresti sa faca profit in plina criza

El a sustinut ca, in general, hotelurilor le este permis sa construiasca la intrare chiar si un mic scuar, si a dat ca exemplu Lido, amplasat pe partea opusa a Bulevardului Magheru.

Istrate a mai spus ca in anul 2002, cand a fost reabilitat Bulevardul Magheru, primaria a amplasat borduri in fata hotelului, iar Ambasador a dat in judecata primaria si a castigat. Instanta a obligat municipalitatea sa amenajeze doua alveole in fata hotelului pentru parcarea autocarelor, a mentionat reprezentantul hotelului.

"Primaria a lasat atunci bordurile in jos, dar n-a construit alveole. Acum cateva zile, insa, au inceput alte lucrari si au ridicat borduri, motiv pentru care i-am anuntat ca ii actionam in instanta pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti definitive din 2002. Le vom cere si despagubiri pentru problemele pe care ni le creeaza. Dupa ce ca turistii se impiedica de borduri cand coboara si nu pot cara bagajele in hotel si o sa-i mai incurce si stalpii care urmeaza sa fie construiti, autocarele care vor opri pe avarii vor incurca si circulatia pe bulevard", a adaugat Istrate.

Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) a trimis marti o scrisoare Primariei Capitalei si primarului general Sorin Oprescu in care cere facilitarea accesul in hotel pentru turistii care vin cu autocarele la Ambasador.

Hotelul Ambasador, este detinut de mai multi romani, este clasificat la patru stele si are 99 de camere.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#hotel Ambasador proces primarie, #hotel Ambasador judecata primarie, #hotel Ambasador Primarie Bucuresti , #justitie