Protocolul de Colaborare pentru Implementarea Noilor Coduri a fost semnat

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 20:53
1120 citiri
Protocolul de Colaborare pentru Implementarea Noilor Coduri a fost semnat

Ceremonia de semnare a Colaborare Pentru Implementarea Noilor Coduri convenit intre Ministerul Public, Ministerul Justitiei, ICCJ, UNBR, Uniunea Nationala a Notarilor din Romania, Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti din Romania si CSM a avut loc joi, la sediul Consiliului.

Potrivit unui comunicat remis de CSM, demersul celor sapte institutii, concretizat in Protocolul semnat, a fost initiat in contextul apropiatei intrari in vigoare a noilor coduri. "Acest protocol va reprezenta cadrul de coeziune al resurselor umane si materiale din cele sapte institutii in vederea realizarii in comun a unor activitati de formare profesionala a tuturor practicienilor dreptului", se arata in comunicatul citat.

De asemenea, semnatarii protocolului au convenit intocmirea unui plan de actiune ce va cuprinde etape, componente si actiuni de formare, care vor fi realizate pe masura ce noile coduri vor intra in vigoare.

Prima etapa a planului de actiune o constituie intrarea in vigoare a noului Cod Civil, sens in care - in cadrul proiectului "Vin Codurile!", initiat de catre Consiliul Superior al Magistraturii - au avut deja loc reuniuni ale grupului de lucru alcatuit din reprezentanti ai celor sapte institutii si au fost stabilite masuri organizatorice si activitati prioritare.

Reprezentantii CSM sustin ca acest proiect isi propune elaborarea si publicarea pe un website cu acces gratuit a comentariilor Noului Cod Civil - prin aportul voluntar al reprezentantilor tuturor profesiilor juridice - precum si organizarea de mese rotunde, dezbateri si conferinte privind institutiile moderne din aceasta lege.

Protocolul a fost semnat din partea Consiliului Superior al Magistraturii, de presedintele Horatius Dumbrava, din partea Inaltei Curti de Casatie si Justitie de presedintele Livia Stanciu, din partea Ministerului Public de procurorul general Laura Codruta Kovesi, din partea Ministerului Justitiei de ministrul Catalin Predoiu, din partea Uniunii Nationale a Barourilor din Romania de avocatul Gheorghe Florea, din partea Uniunii Nationale a Notarilor din Romania de notarul Dumitru Viorel Manescu, iar din partea Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti din Romania, de executorul judecatoresc Marius Crafcenco.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#protocol semnat coduri noi, #Cod Civil, #Cod penal, #Romania justitie , #justitie