Frații Săndulache, proxeneții care au speriat Spania. Tinere puse să transporte droguri în vagin sau în lenjeria intimă

Autor: N.G.
Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 03:45
10713 citiri
Frații Săndulache, proxeneții care au speriat Spania. Tinere puse să transporte droguri în vagin sau în lenjeria intimă
Frații Săndulache, arestați și judecați în Spania. Foto: elcomercio.es

Doi dintre locoteneții temutei grupări de proxeneți Săndulache, care a acționat în Spania în perioada 2016 - 2017, au fost arestați preventiv la Constanța în baza unor mandate europene de arestare emise de autoritățile judiciare spaniole din Oviedo.

Leonardo Vasilică Săndulache și Ionuț Săndulache au scăpat, însă, temporar de extrădarea în Spania unde au fost condamnați fiecare la câte 18 luni de închisoare cu executare. Motivul este reprezentat de faptul că ambii tineri, în vârstă de 22 de ani, sunt cercetați penal în România.

Pe 4 octombrie 2021, Curtea de Apel Constanța a hotărât punerea în executare a mandatelor europene și predarea celor doi români autorităților spaniole doar după soluționare definitivă a cauzelor ce formează obiectul dosarului penal în care sunt cercetați pentru lovire și alte violențe, influențarea declarațiilor și amenințare.

În cazul în care, în respectiva cauză, se va pronunța o hotărâre de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare în regim de detenție, cei doi ar urma să fie predați după punerea în libertate ca urmare a liberării condiționate sau până la executarea pedepsei la termen.

Supravegheau și transportau femeile obligate să se prostitueze

În Spania, cei doi au fost judecați pentru participare la o grupare infracțională și forțare la practicarea prostituției. Potrivit autorităților spaniole, Leonardo Vasilică Săndulache și Ionuț Săndulache au participat la recrutarea de tinere românce (cu vârste cuprinse între 18 și 20 ani), atât din România cât și de pe teritoriul Spaniei în scopul practicării prostituției.

Tinerele erau forțate să transporte substanțe narcotice ascunse în vagin sau în lenjeria de corp, în vederea comercializării și distribuirii clienților a două cluburi. Gruparea ce a acționat atât pe teritoriul Spaniei cât și pe teritoriul României, era foarte bine organizată, cu funcții clar coordonate și concertate.

Rolul celor doi tineri consta în supravegherea continuă, însoțirea și transportul victimelor, cu scopul de a preveni fuga acestora, prin ținerea lor în izolare. Câștigurile din prostituție erau colectate și remise fraților Cristian și Sebastian Săndulache, liderii de facto ai grupării. Tinerele erau convinse prin metoda lover-boy sau erau momite cu un loc de muncă bine plătit și o viață mai bună pentru ele și familia lor.

Agresiuni fizice și psihice

Odată ajunse în Oviedo, Spania, femeile erau duse în camerele clubului Victoria și în barul Coyote. Acolo erau informate de cei doi frați Săndulache că au o datorie generată de cheltuielile călătoriei, singura opțiune de a plăti fiind prostituția. Cele care refuzau erau forțate cu violență fizică și psihologică. Situația a durat până la sfârșitul anului 2017. În fiecare zi erau duse în cluburile Model, Victoria și New Borgia (Cantabria), unde erau obligate să lucreze de la începutul după-amiezii până dimineața.

Trebuiau să întrețină relații sexuale cu clienții, chiar dacă erau bolnave, cu sau fără prezervativ. De asemenea, au fost nevoite să transporte droguri ascunse în vagin sau lenjerie intimă pentru vânzare ulterioară și distribuire către clienți, au arătat autoritățile spaniole.

Frații Cristian și Sebastian Săndulache au fost condamnați în Spania, în 2018, la câte 53 de ani de închisoare fiecare pentru infracțiunile de proxenetism și violență extremă. De asemenea, ei au fost obligați să plătească fiecare o amendă de câte 500.000 de euro pentru spălare de bani şi, împreună, daune de 285.000 de euro pentru zece fete, victime ale reţelei lor de prostituție.

Cei doi reușiseră să strângă o avere, 1,5 milioane de euro, din traficul de persoane și prostituție. Cei doi erau fost extrem de agresivi fizic cu prostituatele. Pe una dintre ele au lăsat-o fără un braț după ce i l-au tăiat cu sabia de samurai. Când fetele nu reușeau să obțină suficienți bani de la clienți, cei doi frați le forțau să mănânce bancnote euro.

Una dintre victime a povestit că unul dintre frați, Cristian Săndulache, a amenințat-o că îi va incendia mama și bunica, în vreme ce Sebastian Săndulache i-a spus că îi va viola sora mai mică. Potrivit presei iberice, unele dintre prostituate au rămas însărcinate în urma abuzurilor sexuale, însă au fost forțate să facă avort.

”Stejarii” României, scoși de pe podium în Rugby Europe. Meci dramatic cu Spania, la Paris
”Stejarii” României, scoși de pe podium în Rugby Europe. Meci dramatic cu Spania, la Paris
Naţionala României a fost învinsă de echipa Spaniei, cu scorul de 40-33 (21-12), duminică seara, pe Stade Jean Bouin din Paris, în finala mică a Rugby Europe Championship 2024....
Tânăr de 18 ani băut și fără permis, a furat un autoturism și a gonit pe șosele cu poliția pe urme. Cursa s-a terminat într-un copac
Tânăr de 18 ani băut și fără permis, a furat un autoturism și a gonit pe șosele cu poliția pe urme. Cursa s-a terminat într-un copac
Un şofer urmărit de poliţişti duminică, 17 martie, în localitatea Cobadin, județul Constanța, pentru că nu a oprit la semnalul acestora, a intrat cu autoturismul într-un copac şi a...
#proxeneti, #sandulache, #Constanta, #mandat european, #arestare, #Spania, #prostitutie , #justitie