Deputatul "Mitraliera", dupa ce a fost pus sub acuzare de DNA: "Anchetele seamana tot mai mult cu anchetele staliniste si gestapoviste!"

Joi, 17 Decembrie 2020, ora 07:23
4852 citiri
Deputatul "Mitraliera", dupa ce a fost pus sub acuzare de DNA: "Anchetele seamana tot mai mult cu anchetele staliniste si gestapoviste!"
Catalin Radulescu FOTO Facebook/Catalin Radulescu

Deputatul Catalin Radulescu, urmarit penal de DNA pentru modul in care a a obtinut certificatul de revolutionar, afirma ca se va " bate" pentru "dreptatea" sa asa cum a luptat, din 2013, "impotriva abuzurilor statului paralel". "Iar << vulturilor >> care isi freaca mainile ca in sfarsit Catalin Radulescu a fost gasit cu ceva, le spun atat: nu imi e frica decat de Dumnezeu si in fata lui stau drept!", adauga el.

"Catalin Radulescu, suspect ca nu a facut revolutie unde a spus, si a incasat indemnizatia de luptator cu rol determinant - asta a fost titlul editorialelor si al emisiunilor de stiri din 17 dec, zi in care acum 30 de ani ma aflam cu un prieten in Piata Maria, unde se stransesera timisorenii in fata parohiei reformate a pastorului Lazlo Tokes!

Nu mai cred demult in coincidente, si sigur nu poate fi o coincidenta ca in urma cu o zi s-a votat in Parlament legea mea, privind modificarea si completarea Legii 241/2005 privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, singura lege prin care dupa 30 de ani, statul roman poate recupera sumele de bani de la evazionisti, in loc sa ii bage in puscarie si sa nu recupereze nimic!", afirma deputatul Catalin Radulescu, miercuri seara, intr-o postare pe Facebook.

El sustine ca anchetele seamana tot mai mult cu cele "staliniste si gestapoviste".

"Si pentru ca am vazut pozitiile extraordinare ale dnei judecator Stoicescu si ale dnei judecator Baltag si a celorlalte judecatoare din CSM, vis a vis de modul cum au decurs anchetele procurorilor Dna din 2010 si pana in prezent, facandu-se dosare pe suspiciuni rezonabile si nu pe probe clare, evidente (asa cum am cerut eu ministrului de justitie Tudorel Toader, sa schimbe termenul), si vazand graba de a da un comunicat si a considera o persoana suspecta, fara audieri, fara sa verifici probele si fara sa audiezi martorii, numai pentru placerea unui sistem de a denigra un revolutionar, imi arata clar ca nu s-a schimbat nimic si anchetele seamana tot mai mult cu anchetele staliniste si gestapoviste!", scrie el.

Deputatul afirma ca "aceasta hartuire a unor revolutionari patrioti dureaza de 5 ani".

"Primul denunt si primul dosar a fost facut in 2015-2016 la Parchetul militar, si eu am fost una dintre persoanele denuntate, dosarul fiind solutionat cu ordonanta de clasare;

-al doilea denunt a fost facut in 10.10.2017, constituindu-se dosarul D 243/ P/ 2015, dosar solutionat cu ordonanta de clasare in 06.12.2017;

-al treilea denunt a fost facut in 29.03.2019, constituindu-se dosarul D80/P/ 2019, dosar solutionat cu ordonanta de clasare;

-al patrulea denunt a fost facut in 28.03.2019, constituindu-se dosarul D61/ P/ 2019, denunt depus la DNA si remis Parchetului de pe langa Iccj si solutionat tot cu ordonanta de clasare pe 16.09.2019;

-si acum este al cincilea denunt si dosar in 2020!

Ce sa inteleg eu, ca cineva e hartuitor de profesie si toti procurorii onesti si profesionisti atat de la parchetul militar cat si de la Parchetul General care au dat solutii de clasare sunt mai putin profesionisti decat un procuror Dna, care nu ancheteaza prima data in rem ci direct in personam si fara audieri, probe, martori incepe urmarirea penala dupa 4 clasari la rand sau e rea credinta si iarasi sunt tinta unor tradatori de tara?", relateaza Radulescu.

El sustine ca si-a riscat viata in 1989, cand era medic.

"Si pentru ca nu mai accept sa fiu facut de nimeni in diferite feluri, vreau sa transmit atat mass- mediei cat si celor care ma cunosc urmatoarele: de la Dan Iosif, la Codrin Stefanescu, de la Romeo Raicu la Radu Szilaghi, de la Cazimir Ionescu la Nicolae Dide, de la Dan Curiban la Petrica Balint, de la Adi Sanda la Gelu Voican Voiculescu si de la Nicolae Seceleanu, Pop Mihai Doru, Cornel Burdulea, Eugen Raducu, Adriana Drugulescu, Iulia Stark, Nicolae Decebal, Gheorghe Druta, Ion Eftimie, Ion Vasilca, Cristi Iliescu sau Nicu Mavrodin, revolutionari din Bucuresti, Timisoara, Constanta, Targoviste, Pitesti ma cunosc toti din 89 si 90 si toti pot spune daca sunt sau nu revolutionar!

Mi-am riscat viata la 27 de ani ca tanar medic in 89, asa cum mi-am riscat-o si in 86 la Timisoara, cand am refuzat sa ies la mitingul de sustinere a lui Ceausescu si am incitat si colegii mei de facultate si am fost arestat si batut in sediul securitatii cu bestialitate la maini si picioare doua zile si doua nopti! Si pentru ce, ca dupa 30 de ani, niste denuntatori securisti sa ne hartuiasca ani de zile iar procurorii, fii de securisti sa ne ancheteze?

Ma voi bate pentru dreptatea mea asa cum m-am batut din 2013 impotriva abuzurilor statului paralel, si am facut doua initiative legislative: Crearea SIIJ si Raspunderea Magistratilor! Iar vulturilor care isi freaca mainile ca in sfarsit Catalin Radulescu, a fost gasit cu ceva, le spun atat: nu imi e frica decat de Dumnezeu si in fata lui stau drept!", incheie Catalin Radulescu.

Deputatul Catalin Radulescu este urmarit penal de procurorii DNA pentru modul in care a a obtinut certificatul de revolutionar. El este acuzat de complicitate la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite si fals in declaratii in forma continuata. Trei functionare care au contribuit la acordarea certificatului sunt implicate in dosar.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Radulescu Catalin Marian, la data faptelor deputat in Parlamentul Romaniei, pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite si fals in declaratii in forma continuata", a transmis, miercuri, DNA.

De asemenea, sunt urmarite penal Sanda Adrian, la data faptei secretar de stat in cadrul Secretariatului de stat pentru recunoasterea meritelor luptatorilor impotriva regimului comunist (S.S.P.R.) si presedinte al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptator cu Rol Determinant, Tanase Corina Denisa, la data faptei membru al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptator cu Rol Determinant si Cechi Cristina Valentina, la data faptei membru al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptator cu Rol Determinant, fiecare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite.

"Suspectii Sanda Adrian, Tanase Corina Denisa si Cechi Cristina Valentina, in calitatile mentionate mai sus, cu incalcarea prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificarile ulterioare, ar fi acordat, in cursul anului 2016, titlul de "Luptator pentru Victoria Revolutiei din decembrie 1989 - Luptator cu Rol Determinant" suspectului Radulescu Catalin Marian, desi acesta nu indeplinea una dintre conditiile prevazute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfasurat activitati revolutionare intr-o localitate in care, in urma actiunilor si confruntarilor cu fortele de represiune, au rezultat persoane ucise, ranite sau retinute pana in data de 22 decembrie 1989, ora 12:10 - ora fugii dictatorului Nicolae Ceausescu", a transmis DNA.

Potrivit sursei citate, titlul se acorda in baza prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificarile ulterioare, privind recunostinta pentru victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989, pentru revolta muncitoreasca anticomunista de la Brasov din noiembrie 1987 si pentru revolta muncitoreasca anticomunista din Valea Jiului - Lupeni - august 1977.

"Concret, membrii comisiei ar fi admis cererea formulata de suspectul Radulescu Catalin Marian si ar fi constatat indeplinirea conditiilor legale pentru acordarea titlului de Luptator cu Rol Determinant doar pe baza a doua declaratii (din 2015 si 2016) in care acesta ar fi precizat aspecte neconforme cu realitatea cu privire la activitatea sa revolutionara in orasele Timisoara si Bucuresti in perioada 16-21 decembrie 1989. Declaratiile respective ar fi contrazise in mod evident de documentele existente la dosarul administrativ al acestuia, existent la S.S.P.R., din care ar rezulta ca suspectul a desfasurat activitate revolutionara doar in orasul Pitesti, incepand cu data de 22 decembrie 1989, dupa fuga dictatorului, nicidecum in orasele Timisoara si Bucuresti", au mai precizat procurorii.

Potrivit acestora, urmare a acestor demersuri, "suspectului Radulescu Marian Catalin i-a fost acordat, prin decret prezidential, titlul de "Luptator cu Rol Determinant", cu consecinta obtinerii in mod necuvenit de catre acesta a unei indemnizatii de gratitudine in valoare de 2.020 lei/lunar incepand cu data de 01.01.2015, in total 143.420 lei".

Judecatorii ICCJ decid joi sesizarea CCR pe proiectul lui Radulescu "Mitraliera" care scapa evazionistii de inchisoare daca achita prejudiciul

Minciunile pe care deputatul "Mitraliera" le-a spus pentru a obtine titlul de "Luptator pentru Victoria Revolutiei din decembrie 1989"

Eveniment Quarterly Report

De ce este reticent Gheorghe Falcă în privința comasării alegerilor programate în 2024
De ce este reticent Gheorghe Falcă în privința comasării alegerilor programate în 2024
Alegerile prezidențiale din 2024 trebuie să aibă loc după cele parlamentare, a declarat, marți, la RFI, vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă. Potrivit G4Media, PSD ar vrea ca scrutinul...
Intenția de vot la alegerile parlamentare. PSD și PNL conduc în preferințe, partidul Dianei Șoșoacă trece pragul electoral SONDAJ
Intenția de vot la alegerile parlamentare. PSD și PNL conduc în preferințe, partidul Dianei Șoșoacă trece pragul electoral SONDAJ
PSD ar obţine 30,2% din voturi, PNL - 20,1%, AUR - 19,5%, iar partidul Dianei Şoşoacă, S.O.S., ar trece de pragul de 5% necesar intrării în Parlament, dacă duminică ar avea loc alegeri...
#deputatul mitraliera, #PSD, #revolutionar, #certificat revolutionar , #justitie