Raportul CSM pe Justitie: E necesara "reactivarea caminelor culturale"

Joi, 21 Mai 2009, ora 21:52
1351 citiri
Raportul CSM pe Justitie: E necesara "reactivarea caminelor culturale"

CSM sustine, in raportul privind starea justitiei pe 2008, ca ar fi necesara "reactivarea caminelor culturale si a caselor de cultura", ce sa ofere programe de relaxare socio-educative ca o alternativa la singurul loc de intrunire din mediul rural, care este "carciuma".

Potrivit documentului citat, aceasta masura s-ar incadra in randul masurilor de prevenire si neutralizare inca din faza incipienta a unor "situatii conflictuale, ce s-ar putea solda cu savarsirea unor infractiuni impotriva unei persoane, inclusiv uciderea acesteia".

CSM mai sustine ca, din punctul de vedere al prevenirii primare, care se refera la schimbarea conditiilor sociale, educationale si organizationale, implicate in formarea mediului infractional, s-ar impune si alte actiuni.

Astfel, o alta masura ar fi "resuscitarea spiritului civic, acolo unde acesta a existat sau desfasurarea unor activitati care sa contribuie la intelegerea nevoii de solidaritate a locuitorilor unor localitati indiferent de forma administrativa in care aceasta este constituita (sat, comuna, oras).

CSM se refera si la faptul ca "o minima manifestare a acestei solidaritati consta in grija pe care ar trebui sa si-o poarte membrii obstii si mai ales vecinii, ceea ce in programul de prevenire a criminalitatii promovat de autoritatile engleze se numeste << privirea (supravegherea) >> vecinului, adica supravegherea reciproca a bunurilor si a integritatii fizice".

O alta actiune identificata ar fi "organizarea unor adunari ale comunitatii in care sa se dezbata problemele litigioase aparute intre membrii acesteia cu privire la administrarea bunurilor obstesti aflate in folosinta comuna, cum ar fi pajistile si islazurile, probleme legate de granituirea proprietatii reconstituite, conflicte declansate de incalcarea normelor de buna cuviinta, de liniste publica".

CSM subliniaza si importanta interventiei "moralizatoare ferme a reprezentantilor cultelor locale in detensionarea oricaror situatii conflictuale, fie familiale, fie de vecinatate, fie de incalcare a bunelor moravuri prin comportament necivilizat de orice natura (alcoolism, impulsivitate etc.)", potrivit raportului privind starea justitiei pe 2008.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#CSM raport justitie, #reactivare camin cultural , #justitie
Comentarii
S
SC JUSTITIA "LA ILIESCU SI PATRICIU" SRL
rank 1
Nu poti decat sa-ti scuipi in san , sa-ti faci Sfanta Cruce si sa fugi pe partea invizibila a lunii, sa nu mai vezi , sa nu mai auzi !