Ziare.com

Raportul pe Justitie, publicat inainte de Craciun - confirma Comisia Europeana

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 17:18

   

Raportul pe Justitie, publicat inainte de Craciun - confirma Comisia Europeana
Purtatorul de cuvant al CE, Pia Ahrenkilde Hansen, a confirmat joi faptul ca raportul MCV pentru Romania va fi publicat inainte de Craciun.

Intrebata de pozitia Comisiei Europene fata de respectarea statului de drept din Romania, in contextul noilor atacuri dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta, Pia Ahrenkilde Hansen a declarat ca nu s-a schimbat nimic in acest sens.

Totodata, purtatorul de cuvant a precizat ca raportul Mecanismului de Cooperare si Verificare va fi publicat inainte de Craciun, conform planificarii initiale.

In iulie, raportul MCV pentru Romania a fost unul negativ, iar CE a decis realizarea unui nou raport pana la sfarsitul acestui an.

Ulterior, au aparut declaratii, inclusiv din partea ministrului Afacerilor Europene, Leonard Orban, privind amanarea publicarii raportului, pana in ianuarie 2013.

La 14 septembrie, presedintele CE, Jose Manuel Barroso, ii transmitea, la Bruxelles, presedintelui Traian Basescu, ca Romania trebuie sa continue indeplinirea obiectivelor MCV, intrucat Comisia Europeana va monitoriza situatia de la Bucuresti in lunile urmatoare.

"Comisia Europeana nu va face niciun fel de compromis privind necesitatea ca toate statele membre sa respecte statul de drept, independenta Justitiei si respectarea regulilor constitutionale", a declarat atunci liderul Executivului european.

Jose Manuel Barroso a subliniat "importanta unui cadrul politic si legal stabil" necesar pentru credibilitatea Romaniei.

Dupa revenirea presedintelui Traian Basescu la Cotroceni, "toate fortele politice din Romania, aflate la guvernare sau in opozitie, trebuie sa actioneze cu responsabilitate si retinere si sa se focalizeze ferm pe necesitatea urgenta de a reinstaura stabilitatea politica si institutionala", un lucru foarte important in contextul alegerilor parlamentare din aceasta toamna, a mai spus Barroso.

Sursa: rNews

Articol citit de 1375 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

:)

Eu zic sa il publicati inainte de 9 decembrie. Ar fi mult mai bine si mai util tarii.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor