Reactia Cameliei Bogdan, dupa inregistrarea lui Ghita cu Basescu: Puteam sa dau o pedeapsa mai mare in cazul lui Voiculescu

Miercuri, 04 Ianuarie 2017, ora 11:07
11520 citiri
Reactia Cameliei Bogdan, dupa inregistrarea lui Ghita cu Basescu: Puteam sa dau o pedeapsa mai mare in cazul lui Voiculescu
Foto: Hepta.ro

Judecatorul Camelia Bogdan a reactionat, marti, dupa ce a aparut o inregistrare a lui Sebastian Ghita, in care se poate auzi cum Traian Basescu vorbeste, printre altele, despre magistrat si despre cazul condamnarii lui Dan Voiculescu.

In inregistrarea lui Ghita, se aude o voce care seamana cu a lui Traian Basescu spunand la randul sau ca are inregistrare "cu toti - Coldea, Kovesi, judecatoarea Bogdan".

De asemenea, in ce priveste dosarul lui Dan Voiculescu, in care Camelia Bogdan a dat sentinta, vocea care seamana cu cea a lui Basescu spune: "Sa-i vezi cand vorbeau a doua zi dupa condamnare, care cum le-o spusese cu trei zile inainte, s-a implinit, si cum imi spunea maine il luam pe Mustata si intra Bogdan.

Sa-i vezi dupa o zi cand spuneau am vorbit cu Bogdan si a spus ca, daca aveam Codul Penal, ii dadea 20 de ani, a putut sa-i dea doar 10. Pe urma, trage concluziile Coldea, stii. Sa-l vezi ce spectaculos e Coldea cand trage concluzii".

Intr-un interviu acordat Lumea Justitiei, Camelia Bogdan a reactionat dupa inregistrarile difuzate de presa.

"Nu a existat niciodata o intrevedere intre mine si presedintele Basescu, nici intre mine si generalul Coldea. Probabil pe generalul Coldea l-am vazut la Ambasada Statelor Unite.

Pe Traian Basescu l-am vazut doar la numire. Nu am vorbit, am stat intr-un grup doar cu magistratii cand am fost la Ambasada, inainte de pronuntare. Nimeni nu mi-a cerut mie vreodata vreo solutie sa dau in acest dosar (al lui Dan Voiculescu - n.red.) ", a spus Camelia Bogdan.

Aceasta a comentat si zvonurile ca se stia cu cateva zile inainte de sentinta ca Voiculescu va primi 10 ani de inchisoare.

"Eu dau solutii cu doua cifre in toate dosarele de prejudiciu. E practica mea. In dosarele cu peste 10 milioane de euro. (...) Probabil s-au facut speculatii avand in vedere ca eu peste tot am spus ca acestea sunt standardele internationale avute in vedere, cu pedepse maxime, disuasive, proportionale cu gravitatea faptei.

In Marea Britanie, daca nu executi un ordin de confiscare de 1 milion de lire, stai 15 ani la inchisoare. In dosarul BCR am dispus confiscarea onorariului de 1 milion de euro de la notarul Ioana Basescu. Si probabil exista o explicatie, tardiva, dupa doi ani, a fostului presedinte", a subliniat judecatorul.

In plus, a precizat ca ar fi putut sa dea o sentinta mai mare in dosarul lui Dan Voiculescu, dar "nu s-a gandit": "Puteam sa dau mai mult de 10 ani daca faceam infractiunea continuata. Mai aveam un spor pe noul Cod Penal de pana la 3 ani. Puteam sa dau chiar si 10 ani si 1 zi ca sa stea 5 ani, dar nu m-am gandit. M-am gandit la o pedeapsa simbolica. Da, puteam sa dau mai mult, fiindca era infractiune continuata. Acesta a fost rezultatul deliberarii cu colegul".

Nu in ultimul rand, Camelia Bogdan considera ca declaratiile lui Traian Basescu ar fi o razbunare.

"Daca totusi dorea sa spuna ca s-au facut aranjamente, spunea imediat dupa pronuntare, nu dupa doi ani. Nu?! Poate atunci ii convenea si acum nu ii mai convine ca dispun confiscarea de la toti cei care perfecteaza ilegalitati... Nu am ezitat sa confisc si de la fiica dumnealui, nu numai de la fiica domnului Voiculescu", a mentionat magistratul.

Citește și:
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică, 5 februarie, că nu vede posibil scenariul în care președintele Klaus Iohannis ar refuza să îl numească premier la rotativa din luna mai....
Scandal între primarul și prefectul Capitalei pe tema zonelor protejate. Toni Greblă: ”Ceva e în neregulă cu PUZ-urile”
Scandal între primarul și prefectul Capitalei pe tema zonelor protejate. Toni Greblă: ”Ceva e în neregulă cu PUZ-urile”
Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat duminică, 5 februarie, ca reacţie la acuzaţiile aduse de Nicuşor Dan, că i-a solicitat prin două adrese primarului să îi trimită copie...