Remus Truica, cercetat in arest la domiciliu. Dan Andronic, sub control judiciar (Video)

Vineri, 11 Decembrie 2015, ora 16:18
3372 citiri
Remus Truica, cercetat in arest la domiciliu. Dan Andronic, sub control judiciar (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Omul de afaceri Remus Truica va fi cercetat in arest la domiciliu, iar jurnalistul Dan Andronic va fi plasat sub control judiciar, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri.

De asemenea, Marius Marcovici - fost consilier al lui Calin Popescu Tariceanu - si Lucian Mateescu - directorul companiei Impacti - vor fi si ei anchetati sub control judiciar, potrivit unei decizii de vineri dupa-amiaza a Curtii de Apel Brasov.

Totodata, avocatul Robert Rosu va fi cercetat in arest la domiciliu, potrivit hotararii magistratilor.

Decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata atat de catre suspecti, cat si de procurori.

Remus Truica: Pe mine adevarul nu ma deranjeaza cu nimic

DNA ceruse arestarea preventiva a celor patru in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri, insa solicitarea procurorilor a fost respinsa de catre judecatorii brasoveni.

In acest caz sunt cercetate cinci persoane, toate retinute pentru 24 de ore de catre DNA. Sedinta de judecata de la Curtea de Apel Brasov a inceput joi la ora 15:30 si s-a incheiat vineri la 2:30, instanta ramanand in pronuntare. Intre timp, suspectii retinuti au fost eliberati.

Kovesi, despre dosarul Truica-Andronic: Una din persoanele vizate ne-a sesizat la inceputul anului

Care sunt acuzatiile DNA

Procurorii anticoruptie sustin ca cei cinci au facut parte dintr-un grup infractional organizat care se ocupa de retrocedari ilegale de terenuri.

Acuzatiile DNA in cazul Remus Truica: Grup infractional cu Dan Andronic si comision de pana la 80%

Astfel, Remus Truica este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta, spalare a banilor, complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave si dare de mita.

Robert Rosu, avocat partener in cadrul unei case de avocatura, este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta, complicitate la spalarea banilor si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave.

Dan Andronic, consultant politic si jurnalist, este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, in forma aderarii si complicitate la trafic de influenta.

Marius Marcovici, administrator al unei societati comerciale si consilier, este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, complicitate la trafic de influenta si spalarea banilor.

Lucian Mateescu este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, in forma aderarii si complicitate la trafic de influenta.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Remus Truica arest domiciliu, #Dan Andronic control judiciar , #justitie