Revista presei: Lacomia penala a unor magistrati bogati

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 09:15
3697 citiri
Revista presei: Lacomia penala a unor magistrati bogati

Lacomia unor magistrati putred de bogati arata exact care este problema Romaniei, tara amenintata aproape in fiecare an cu clauza de salvgardare pe justitie de catre Uniunea Europeana, scriu marti ziarele centrale.

Chiar daca aveau salarii lunare de peste 10.000 de lei si isi ridicasera vile impunatoare in judetul Ilfov, judecatoarele Gabriela Birsan si Iuliana Pusoiu primeau cadouri si diverse beneficii de la un om de afaceri, arata "Adevarul".

Consiliul Superior al Magistraturii, care a dat avizul pentru perchezitiile Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) la domiciliile magistratilor, a confirmat pentru "Evenimentul Zilei" ca mai sunt si alti magistrati cercetati.

Traficul de influenta ar fi incetat in mai 2011, scrie "Romania Libera", dupa ce judecatoarele au fost avertizate de un coleg de la Sectia Penala care a semnat mandatele de interceptare a convorbirilor.

DNA a inceput urmarirea penala impotriva judecatoarelor Barsan si Pusoiu, scrie "Jurnalul National". Una dintre judecatoarele vizate s-a saturat, se pare, de scandal, si a ales o alta sursa de venit sigura si cu mai putine batai de cap - a cerut pensionarea.

Adevarul: Lacomia penala a unor magistrati bogati

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care ar fi fost mituiti au averi impresionante si salarii lunare de peste 10.000 de lei.

Gabriela Birsan si Iuliana Pusoiu ar fi primit bijuterii, contravaloarea unor bilete de avion si a cazarii pentru excursii exotice, suportarea cheltuielilor pentru petreceri organizate la restaurante de lux, dar si asigurarea folosintei gratuite a unui apartament situat in Paris (Franta).

Transcrierea interceptarilor telefonice ale judecatorilor arata cum se dezvolta afacerile "subterane" in Justitia din tara noastra, amenintata aproape anual de Uniunea Europeana cu activarea clauzei de salvgardare, informeaza Adevarul.

Evenimentul Zilei: CSM confirma ca sunt si alti magistrati anchetati

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Horatiu Dumbrava, a confirmat luni ca "cercetarea disciplinara facuta de inspectorii CSM vizeaza deja si alti magistrati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ale caror nume au aparut deja in presa".

Se pare ca ar fi vorba de Alina Corina Corbu si Niculae Manigutiu, care nu au fost inculpati oficial. In acest caz, este cercetata si avocata Silinescu Gherbovan, care a fost audiata saptamana trecuta, informeaza Evenimentul Zilei.

Romania Libera: Cadouri pentru judecatori, "din prietenie"

Traficul de influenta ar fi incetat in mai 2011, dupa ce judecatoarele au fost avertizate de un coleg de la Sectia Penala, care a semnat mandatele de interceptare a convorbirilor si comunicarilor informatice.

In dosar ar mai fi cercetati cel putin sase alti faptuitori, si anume judecatori din completele din care Pusoiu si Birsan ar fi facut parte, pentru a judeca litigiile cu pricina, informeaza Romania Libera.

Jurnalul National: DNA a inceput urmarirea penala impotriva judecatoarelor Barsan si Pusoiu

DNA a anuntat oficial luni inceperea urmaririi penale pe numele judecatoarelor Gabriela Birsan, presedintele Sectiei Contencios a instantei supreme, si Iuliana Pusoiu, de la aceeasi sectie, suspectate de trafic de influenta.

In acelasi dosar sunt urmariti penal si avocata Claudia Gherbovan Silinescu si un om de afaceri, pentru cumparare de influenta, scrie Jurnalul National.

Puterea: O judecatoare cercetata de DNA a cerut pensionarea

Gabriela Birsan a depus la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cererea de pensionare, potrivit declaratiei de luni a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar.

Daniel Morar a avertizat ca, pana in prezent, 12 magistrati cercetati de DNA sau condamnati de instante au cerut pensionarea si a criticat faptul ca magistratii condamnati definitiv, pentru coruptie sau pentru incalcarea atributiilor de judecator sau procuror, au posibilitatea sa beneficieze in continuare de pensia de serviciu, relateaza Puterea.

(L.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#magistrati coruptie, #lacomie magistrati, #Gabriela Birsan, #Iuliana Pusoiu, #judecatoare Curtea Suprema , #justitie