Revista presei: Raportul CE pe justitie nu influenteaza intrarea Romaniei in Schengen

Sambata, 19 Februarie 2011, ora 09:17
2122 citiri
Revista presei: Raportul CE pe justitie nu influenteaza intrarea Romaniei in Schengen
Foto: Puterea

Raportul Comisiei Europene pe Mecanismul de Cooperare si Verificare in justitie pentru Romania, care lauda DNA pentru lupta impotriva coruptiei, subliniind progresele facute de aceasta in ultimul timp, in special in zona vamilor, este subiectul care tina prima pagina a ziarelor de sambata.

Raportul lauda activitatea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), aratand ca au inceput sa rezolve cazuri de coruptie "la nivel inalt", scrie Puterea, adaugand ca raportul sustine ca "Locurile ramase goale dupa operatiunea din vami trebuie ocupate".

Si jurnalistii de la Adevarul trateaza subiectul, notand ca "Raportul pe justitie nu influenteaza intrarea Romaniei in Schengen". "Nu exista nicio legatura intre MCV si aderarea la spatiul Schengen", titreaza Evenimentul Zilei, legat de acelasi subiect, notand ca atat Romania, cat si Bulgaria au convenit sa se supuna Mecanismului de Cooperare si Verificare inca de la intrarea lor in UE.

Pe de alta parte, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a afirmat, vineri, la Ploiesti, ca "PD-L poate sa anunte ca a scos Romania din criza", titreaza Romania Libera, iar Gandul scrie despre "Primarul care doarme cu poza lui Udrea sub perna".

Puterea: Raportul UE pe justitie: Locurile ramase goale dupa operatiunea din vami trebuie ocupate

Raportul interimar pe justitie, publicat vineri de Comisia Europeana, a constatat ca in privinta cazurilor importante de coruptie la nivel inalt nu s-au inregistrat evolutii importante in instanta, insa remarca operatiunea de la frontiere, subliniind ca in urma acesteia au ramas posturi vacante.

Anchetele procurorilor DNA privind politistii de frontiera si vamesii au dus la o operatiune anticoruptie de mari proportii la frontiere, in februarie, care s-a concretizat prin numeroase arestari, insa este important ca posturile ramase vacante sa fie ocupate, se arata in raportul pe justitie al CE, preluat de Puterea.

Astfel, in raportul de tara pe justitie se arata ca "este foarte important sa se furnizeze resursele umane pentru a ocupa posturile vacante in perioada in care se desfasoara procedurile judiciare corespunzatoare care urmeaza acestor arestari".

Adevarul: Comisia Europeana: Raportul pe justitie nu influenteaza intrarea Romaniei in Schengen

Comisia Europeana mai spune ca nu exista nicio legatura intre aderarea Romaniei la spatiul Schengen si rezultatele raportului pe justitie din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

"Nu o sa facem o legatura intre Schengen si MCV, acesta este un un caz separat. Comisarul Malmstrom si Comisia apreciaza eforturile facute de Romania pentru a deveni membra Schengen," a spus purtatorul de cuvant al CE, Pia Ahrenkilde Hansen, citat de Adevarul.

Totodata, Mecanismul de Cooperare si verificare ramane in vigoare pana cand expertii Comisiei Europene considera ca rezultele sunt "suficient de satisfacatoare".

Evenimentul Zilei: CE: Nu exista nicio legatura intre MCV si aderarea la spatiul Schengen

Ahrenkilde Hansen a adaugat ca "vom sprijini Romania si Bulgaria sa faca reformele necesare pentru combaterea coruptiei in continuare, o obligatie a acestor tari, care vine o data cu statutul lor de state membre".

In cadrul MCV, Comisia Europeana elaboreaza de doua ori pe an rapoarte de evaluare, unul mai cuprinzator, care contine si elemente politice, in luna iulie, si celalalt, intermediar si cu un caracter strict tehnic, la inceputul anului, aminteste Evenimentul Zilei.

De asemenea, raportul intermediar al CE arata ca Romania a raspuns intr-o maniera constructiva la recomandarile Comisiei Europene de la ultima evaluare facuta de executivul UE, iar pentru a consolida ritmul reformei, care a fost revigorat, tara noastra trebuie sa se concentreze pe o pregatire cuprinzatoare a implementarii noilor Coduri.

Romania Libera: Udrea: PD-L poate sa anunte ca a scos Romania din criza

In alta ordine de idei, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a afirmat, vineri, la Ploiesti, ca PD-L poate sa anunte ca a scos Romania din criza.

"PD-L poate sa anunte, dupa ultimele date oficiale care au fost publicate, ca a scos Romania din criza", a afirmat, vineri, Elena Udrea, in discursul sau tinut in cadrul Conferintei Judetene a PD-L Prahova, noteaza Romania Libera.

Udrea a mai spus ca la nivel local doar jumatate de tara este condusa de PD-L, cealalta jumatate fiind condusa de PSD si PNL.

"Daca vorbim de eventuala coruptie a Puterii hai sa vedem ce se intampla in Teleorman, Constanta si, de ce nu, Arges", a adaugat Udrea.

Ministrul Turismului a transmis ca mesaj politic delegatiilor la Conferinta Judeteana PD-L Prahova ca membrii de partid trebuie sa mai faca si politica si ca trebuie sa fie optimisti in privinta faptului ca PD-L poate castiga alegerile din 2012.

Gandul: Primarul care doarme cu poza lui Udrea sub perna

Inainte insa ca Udrea sa-si inceapa discursul care anunta iesirea din criza, a avut parte o o surpriza din partea primarului din localitatea Magurele.

Ion Apostolescu i-a marturist Elenei Udrea, in aplauzele colegilor de partid, ca doarme cu fotografia acesteia sub perna, pentru ca de ea depinde realizarea unui proiect, relateaza Gandul.

"As dori, in mod deosebit, sa salut cu respect prezenta doamnei ministru Udrea Elena. Permiteti-mi sa va fac o destainuire, eu dorm cu fotografia dumneavoastra sub perna, dintr-un motiv care, din fericire, nu a starnit gelozia sotiei mele", a dezvaluit edilul.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Raport CE justitie, #aderare Schengen Romania, #Elena Udrea primar poza , #justitie
Comentarii
Poza patriot
patriot
rank 1
Dar cum se comporta acesti FARISEI SECURISTI IN FRUNTE CU DIKTAKIORU SI NUTZY FUFA LUI, NU INFLUIENTEAZA INTRAREA?
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5